Gazete Vatan Logo

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

Kantaron yağını yaraların üzerinde kullanmak isterseniz güneş yanıklarına, yara ve yanıklara sürebilirsiniz. Sezaryen yanıkları için de 8-10 damla kantaron yağı sürebilir ve masaj yapabilirsiniz.

Sindirim ve mide sorunları için kantaron yağı kullanılacaksa aç karnına sabah ve akşam kullanabilirsiniz. Günde iki kere 1 tatlı kaşığı kantaron yağını içerseniz mide koruyucu etkisi gösterir ve mide ülserinin de tedavisi edilmesine yardımcı olur.

Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Kantaron yağını özellikle de egzamanın önlenmesi ve yaraların iyileşmesi için kullanabilirsiniz. Saçlara uygulamak isterseniz duşa girmeden yarım saat önce sürmeli ve sonra tüm saç derisine yedirmelisiniz. Daha sonra duşa girip saçınızı iyice durulamanız önerilir. Eğer yara izleri için kullanırsanız yaraların üzerine damlatarak masaj yapabilirsiniz. 

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?

Mikrop önleyici bir etkisi vardır. İçindeki hiperforinden kaynaklı antibakteriyel etkisi gösterir. Bu da bakterilerin üremesini engeller ve yaşamasını durdurur. Hiperisin antibakteriyel hareketlere destek olur. Sarı kantaron yağı içeren kremler yanıkların ve izlerin iyileşmesinde de etkilidir.

Haberin Devamı

İltihap giderici olarak kabul edilir. Yapılan çalışmalara mide koruyucu etkisi gösterir ve iltihap giderici özelliklere de sahiptir.

Yaraların iyileşmesini hızlandırmaktadır. Kantaron yağı yara izlerini iyileştirmesi ile bilinmektedir. Özellikle sarı kantaron iltihap reaksiyonlarını önler ve bakteri gibi mikropların gelişimini engeller. 

Sindirimi rahatlatır. Şişkinlik ve mide ülseri gibi sorunlarda sık sık sarı kantaron yağı kullanılır. Gaz krampları ve kabızlık durumunda da midenin içinde bariyer oluşturur ve hazmı kolaylaştırır.

Depresyon tedavisinde kullanılır. Sarı kantaronun içindeki flavonoid ve hiperforin antidepresan etkisi gösterir ve hafif-orta depresyon tedavilerinde tercih edilir.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Özellikle de yaz aylarında güneşe maruz kalma süresi arttığından cilde ekstra uygulamalar yapılması gerekir. Kantaron yağının da cilde olan faydaları merak edilir. Cilt kuruluğu yaz aylarında en fazla karşılaşılan şikayetlerden biridir. Bazı cilt tipleri her ne kadar tüm hava koşullarında kurumaya meyilli olsa da ciltler yaz aylarında kurar.

Haberin Devamı

Bununla başa çıkmak için zeytinyağlı bakım kremlerinin yanı sıra sarı kantaron yağından da faydalanılabilir. Topuk ve nasır çatlakları ile baş etmek için de kullanılan sarı kantaron yağını deriye iyice yaymak ve masaj yaparak sürmek gerekir. 

Kantaron Yağını Kimler Kullanamaz?

Kalp ve damar hastalığı olan kişilerin, böbrek hastalığı olanları ve hamilelerin, emziren annelerin doktor kontrolünde kullanması gerekir. Kemoterapi alan kişilerin de organ hasarına neden olabileceği için sarı kantaron kullanmamaları önerilir.

Bazı ilaçlar ile etkileşime gireceği için düzenli ve ağır ilaç kullanan kişilere de önerilmez. Sarı kantaronun sinir sistemi, antibiyotik ve kardiyovasküler sistem ilaçları ile kullanılmaması gerekir.