Gazete Vatan Logo

Altın süt nedir, nasıl yapılır? Altın sütün faydaları nelerdir?

Pek çok hastalığın çözümü ev yapımı ilaçlarda saklıdır. Bunlardan biri de Altın dür adı verilen zerdeçalla harmanlanmış süttür. Altın süt sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda grip mevsiminde bağışıklık sisteminizi desteklemek için de kullanılmaktadır.

Altın süt nedir, nasıl yapılır? Altın sütün faydaları nelerdir?

Altın süt, bir güç merkezidir. Vücudunuzu ve zihninizi çeşitli şekillerde destekleyebilir. Her şey altın sütün ana bileşeni olan zerdeçal ile ilgilidir. Zerdeçal, altın sütüne sadece güneşli bir renk vermekle kalmaz, en besleyici gıdalardan biridir. Sağlığa faydaları neredeyse sonsuzdur.

Altın Süt Nedir?

Zerdeçal latte veya altın latte olarak da adlandırılan altın süt, zihni ve bedeni desteklemek için geleneksel bir Ayurveda sağlıklı yaşam içeceğidir. Hindistan'da uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Bu içecek süt, zerdeçal, karabiber gibi malzemelerle hazırlanmaktadır.

Altın Süt Nasıl Yapılır? 

Bu kolay altın süt tarifi ile ilgili en iyi şeylerden biri yapımının basit olmasıdır. Altın süt için gerekli malzemeler;

Süt

Zerdeçal

Karabiber

Hindistan Cevizi Yağı

Bal

Süt, zerdeçal ve karabiberi küçük bir tencerede birleştirin. Malzemeleri karıştırmak için çırpın ve sütü zerdeçal ile demleyin. Orta ateşte yaklaşık 2 dakika hafif bir kaynamaya getirin. Altın sütü kaynatmayın. Aksi takdirde, kurkumin yüksek ısıda bozulmaya başladığından altın sütün faydaları kaybolacaktır. Daha sonra Hindistan cevizi yağı ekleyin. Hindistan cevizi yağını birleşene kadar karıştırın, ardından ocaktan alın. Son olarak balı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. İşlem tamamlandıktan sonra ardağa dökün ve faydalı içeceğinizin tadını çıkarın.

Haberin Devamı

Altın Sütün Faydaları Nelerdir? 

Altın süt, bir güç merkezidir. Vücudunuzu ve zihninizi çeşitli şekillerde destekleyebilir. Her şey altın sütün ana bileşeni olan zerdeçal ile ilgilidir. Zerdeçal, altın sütüne sadece güneşli bir renk vermekle kalmaz, en besleyici gıdalardan biridir. Sağlığa faydaları neredeyse sonsuzdur.

Zerdeçal, güçlü antioksidan ve antienflamatuar yeteneklere sahip biyoaktif bileşikler olan kurkumin ve diğer kurkuminoidleri içerir. Böylece, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasar, yaşlanma sürecinde ve birçok hastalıkta kritik bir rol oynamaktadır. Son derece etkili bir antioksidan olan kurkumin, serbest radikalleri nötralize ederek hücre hasarını azaltır ve vücudu kendi antioksidan enzimlerini üretmeye teşvik eder.

Haberin Devamı

Veriler, vücuttaki sürekli, düşük seviyeli inflamasyonun kanser, obezite, kalp sorunları, artrit ve Alzheimer dahil olmak üzere birçok kronik hastalığın gelişimine katkıda bulunduğunu göstermektedir. Kurkumin, hücresel düzeyde iltihaplanma ile savaşan ve azaltan olağanüstü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Altın süt ayrıca bağışıklık sisteminizi de güçlendirebilir. Kurkuminin antibakteriyel ve antiviral aktivitesi, soğuk algınlığı veya grip gibi yaygın enfeksiyonlarla daha iyi savaşmak için de faydalıdır. Zerdeçalın antioksidan ve antienflamatuar özellikleri, sindirimi iyileştirebilir ve bağırsak iltihabını ve bağırsak tahrişini azaltabilir. Baharat ayrıca asit reflüyü giderebilir, ülserlerin iyileşmesine ve sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir.

UCLA'dan yapılan bir başka araştırma, zerdeçalın hafızayı, ruh halini ve beyin fonksiyonlarını geliştirdiğini öne sürüyor. Kurkuminin anti-inflamatuar özelliklerinin, depresyon ve Alzheimer hastalığı ile bağlantılı olan beyin iltihabı üzerinde olumlu bir etkisi olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Zerdeçallı sütü yatmadan önce ritüelinizin bir parçası haline getirirseniz uyku kalitesini ve rahatlamayı artırabilirsiniz. Bir araştırma, zerdeçalın kaygı ve stresi azaltabileceğini de kanıtlamıştır. Diğer yandan Zerdeçal iyi tolere edilmesine ve herhangi bir önemli yan etkiye sahip görünmemesine rağmen, büyük miktarlarda tüketildiğinde bazı insanlar mide rahatsızlığı, ishal veya mide bulantısı yaşayabilir. Bu yüzden aşırıya kaçmadan tüketilmesi önemlidir.