Gazete Vatan Logo

Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Nasır, cildin uzun süre boyunca aynı bölgeden sürtünmesinden dolayı meydana gelir. Özellikle sıklıkla ayaklarda gözüken nasırlar dar, sıkı ve yanlış ayakkabı seçiminden dolayı oluşur. Uzun süre ayakta durmak ya da el ile uzun süreli işler yapma vücudun belirli bölgelerinde nasır oluşturabilir. Nasır evde doğal ürünlerle tedavi edilebileceği gibi çeşitli solüsyon, bant ya da oje türevli ilaçlarla da tedavi edilebilir.

Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Nasır Nasıl Geçer?

Nasır uzun süre boyunca el veya ayağın sürtünmesinden dolayı oluşmaktadır. Sıklıkla nasır için eczanelerde satılan oje, bant ya da solüsyonlar kullanılmaktadır. Ağrılı ve geçmeyen nasırlar için ise doğal yöntemler kullanılabilir. Özellikle nasırın şişliğini azaltmak için kullanabileceğiniz yöntemler ise şu şekildedir;

Badem yağı, içerisinde yüksek miktarda E vitamini içeren bir yağdır. Bu yağı nasırlı bölgeye hızlıca uygulayarak hem bölgeyi yumuşata bilir hem de nasırları küçültebilirsiniz.

Hint yağını, su ile azaltılarak nasırlı bölgeye uygulayabilirsiniz. Hint yağı hem deri bölgesini yumuşatır hem de nasırın geçmesine yardımcı olur.

Çay ağacı yağı ise antibakteriyel özelliği ile ön plana çıkan yağlardan biridir. Özellikle nasırın oluşturduğu iltihabı, sertliği yok ederken aynı zamanda da nasırı yok eder.

Nasır tedavisi sırasında nasırlı ayağa bakmak ve hijyenini sağlamak da oldukça önemlidir. Bunun için uygulayabileceğiniz hijyen yöntemleri ise şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

Buğday sabunu, nasır tedavisi sırasında kesinlikle kullanılması gereken sabunlardan biridir. Hem çatlaklara iyi gelen bu sabun hem de nasır tedavisini destekler el ve ayaktaki mikropları yok eder.

Böğürtlen sabunu, cilt temizliği konusunda en çok tercih edilen sabunlardan biridir. Cildi temizler, nasırı yumuşatır ve nasırın küçülmesine destek sağlar.

Çam sabunu, özellikle yağlı ciltlerin nasır tedavisi sırasında kullanması gereken bir sabundur. 

Bıttım sabunu, bakım ihtiyacı olan sabunlardan biridir. Cilt hastalıkları için oldukça önemli sabunlardan biridir.

Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Nasır tedavisi sırasında, nasırlı bölgenin günde mutlaka en az 20 dakika boyunca ılık su içerisinde beklemesi gerekmektedir. Bu bölgenin yumuşamasına destek olan bu işlem aynı zamanda da nasır tedavisi sırasında nasırın kolayca sökülmesini destekler. Nasır olan bölgeyi su varken masajla, yavaşça ovunuz.

Dilerseniz antibakteriyel bir sabun ve yağ ile nasır olan bölgeye bakım yapabilirsiniz. Ancak bu işlemi haftada en fazla 3 kere uygulayınız. Bununla beraber uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem elma sirkesi tedavisidir.

Haberin Devamı

Sirke, asitten meydana gelen bir maddedir. Bundan dolayı nasırı kolayca küçültür. Elma sirkesi içerisine bir bardak kadar su koyunuz ve sirkeyi çözeltiniz. Ardından bu karışımın içerisine nasırlı bölgeyi sokunuz ve bekleyiniz.