A400m

A400m

Son dakika A400M haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan A400M ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını A400M haber sayfamızda bulabilirsiniz.

A400m

haberleri sayfasında son dakika yaşanan a400m gelişmeleri de dahil olmak üzere 545 a400m haberi bulunmuştur. Tüm a400m haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1802'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 39 bin 145'e ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.
2.11.2023 Gündem
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir?
Refah sınır kapısı açıldı mı? Refah sınır kapısı nerede (harita) refah sınır kapısı nedir? İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken Gazze’ye insani yardım için Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nda yüzlerce TIR bekliyor. ABD Başkanı Biden kapının sınırlı miktarda yardım için açılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun ardından vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Refah sınır kapısı nerede, Refah Sınır kapısı açık mı? Mısır Refah Sınır kapısı açılacak mı?” sorularına yanıt arıyor.
21.10.2023 Gündem
MSB: Gazze için hazırlanan yardımlar Mısır'a ulaştı
MSB: Gazze için hazırlanan yardımlar Mısır'a ulaştı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazze için hazırlanan insani yardım malzemelerinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 adet A400M uçağı ile Mısır'a ulaştırıldığını açıkladı.
13.10.2023 Gündem
Bakan Akar: Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım Türkiye'nin gücünü simgelemektedir
Bakan Akar: Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım Türkiye'nin gücünü simgelemektedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı konuşmada, "Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım, hayata geçirilen her proje, uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye'nin gücünü simgelemektedir" dedi.
2.05.2023 Gündem
Sudan'dan ikinci Türk kafilesi geldi
Sudan'dan ikinci Türk kafilesi geldi Sudan'daki 301 Türk vatandaşını tahliye eden ikinci uçak İstanbul'a iniş yaptı.
26.04.2023 Gündem
Deprem bölgesinde son durum nasıl? Bakan Akar'dan CNN Türk'te önemli açıklamalar
Deprem bölgesinde son durum nasıl? Bakan Akar'dan CNN Türk'te önemli açıklamalar Hatay'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. "Asker kışladan geç çıkarıldı" iddialarıyla ilgili Bakan Akar, "İlk andan itibaren TSK görevinin başında ve vatandaşın yanındadır. 5'i 10 geçe Cumhurbaşkanıma raporu verdik. 2. Ordu Komutanı 4.45'te masasında, hazırlıklar gözden geçiriliyor. 5.45'te Mehmetçik 2. Ordu Karargahı'ndan enkaza gitmek için hareket etti. Bir anda her enkazın başında olmak mümkün değil. Hava koşullarını ve yol şartlarını değerlendirmek lazım. Bir geç çıkma durumu söz konusu değil, çıkış emri verildi" dedi.
11.03.2023 Gündem
Bakan Akar'dan 'asker kışladan geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki
Bakan Akar'dan 'asker kışladan geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin söylemlere tepki göstererek, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" dedi.
20.02.2023 Gündem
Komandolar deprem bölgesinde! MSB'den peş peşe açıklamalar
Komandolar deprem bölgesinde! MSB'den peş peşe açıklamalar Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, komandoların deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerine verdiği desteğe ilişkin bilgiler aktarıldı.
7.02.2023 Gündem
Fuat Oktay deprem bölgesinde son durumu açıkladı
Fuat Oktay deprem bölgesinde son durumu açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girmesini durdurduk. 48 saat boyunca geçerli olacak. Bugün saat 11.00 itibariyle bu süre başladı.
7.02.2023 Gündem
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefonda görüştü.
8.07.2022 Siyaset
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile telefonda görüştü.
6.06.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı!
Bakan Akar'dan terör örgütü PKK ile ilgili flaş açıklama: Konuşmalara yansıyor, çöküş başladı! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pençe Kilit operasyonuna dair flaş açıklamalarda bulundu. Akar, "Operasyon sırasında da teröristlerin yaşadığı bu çaresizliğin, telsiz konuşmalarına yansıdığı görülmektedir. Tabii terörle mücadele harekâtındaki bu başarılara, her şeyden önce Mehmetçiğin emsalsiz kahramanlık ve fedakârlıkları ile ulaşıldığını özellikle ifade etmek isterim. Kahraman Mehmetçik, eksi 32 derecede, kar kalınlığı yer yer 8,5 metreyi bulan zorlu arazi ve iklim şartlarında; gece gündüz demeden vatan, millet ve bayrak uğruna gerçekten çok büyük bir mücadele ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Gündem
Bakan Akar'dan sürüklenen mayınlarla ilgili flaş açıklama: Gereken tedbirleri aldık
Bakan Akar'dan sürüklenen mayınlarla ilgili flaş açıklama: Gereken tedbirleri aldık Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Boğazı açıklarında etkisiz hale getirilen mayınlarla ilgili "Şu anda Boğazlarımızda, oradaki deniz trafiğinde hiçbir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu mayınların nereden geldiği ve kaynağına yönelik çeşitli iddialar mevcut. Tüm ihtimalleri değerlendirerek konuyu hassasiyetle inceliyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Elde yeterli somut veri olmadan herhangi bir hüküm verilemeyeceğini belirtmek istiyorum" dedi.
15.04.2022 Siyaset
Karadeniz'de tespit edilen mayınlara ilişkin Bakan Akar'dan açıklama
Karadeniz'de tespit edilen mayınlara ilişkin Bakan Akar'dan açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'de tespit edilen mayınlara yönelik mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gerektiğinde Hava Kuvvetlerimizin de katkısıyla mayınla mücadelemiz devam ediyor. Şu ana kadar gayet başarılı şekilde sürdü, bundan sonra da aynı şekilde sürdürüleceğini değerlendiriyoruz" dedi.
12.04.2022 Siyaset
MSB'den Karadeniz'deki mayınlar ile ilgili açıklama! 'Yüksek hazırlık durumuna geçildi'
MSB'den Karadeniz'deki mayınlar ile ilgili açıklama! 'Yüksek hazırlık durumuna geçildi' Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Karadeniz'de sürüklenen mayınlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını duyurarak, "Söz konusu iki mayın SAS timleri tarafından imha edildi. Tespit edilen mayınlara yönelik incelemeler hiçbir ihtimal göz ardı edilmeksizin her yönüyle devam ediyor. Mayın tespiti halinde imha etmek üzere SAS timlerimiz yüksek hazırlık durumuna geçirilmiştir" dedi. 400 mayın iddiasıyla ilgili de "Bu konuda telaffuz edilen rakamlara çok itibar etmemek gerekir. Çünkü mevcut durum çerçevesinde sağlıklı bir rakama ulaşmak mümkün gözükmüyor." ifadeleri kullanıldı.
1.04.2022 Gündem
Türkiye için sevindiren gelişme! İsmail Demir duyurdu! 'Uçan kale' envantere girdi
Türkiye için sevindiren gelişme! İsmail Demir duyurdu! 'Uçan kale' envantere girdi Türkiye için sevindiren gelişme. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran "uçan kale" filosu tamamlandı. Savunma Sanayii Başkanı Demir, "A400M Filomuz tamamlandı! TSK’nın taktik ulaştırma görevleri için tasarım ve üretiminde ortak olduğumuz A400M Projesi kapsamında HvKK için üretilen 10’uncu ve son uçağımız da envantere girdi." dedi.
30.03.2022 Gündem
Ukrayna ve Rusya’nın müzakere ettiği 6 başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu…
Ukrayna ve Rusya’nın müzakere ettiği 6 başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek duyurdu…  NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi dönüşünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Rusya ile Ukrayna arasında müzakere edilen 6 başlık var. Ama bu 6 başlığın 6’sını da her iki taraf kabullenmiyor. Özellikle 4 başlık üzerinde bir mutabakat varmış gibi bir durum söz konusu” dedi. Sıkıntı yaşanan iki başlığa da vurgu yapan Erdoğan, “Ukrayna Kırım ve Donbas konularında rahat değil” ifadelerini kullandı. Asgari ücrete zam ve emeklilere bayram ikramiyeleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erdoğan, yılın ortasını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kanunun da hızlıca yasallaşacağını söyledi.  
25.03.2022 Siyaset
Türkiye'den Filipinler'e Atak helikopteri ihracatı
Türkiye'den Filipinler'e Atak helikopteri ihracatı  Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Filipinler'e ihraç edilen 6 adet T129 Atak helikopterinden 2'sinin ülkeye teslim edildiğini duyurdu.
10.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna ile ilgili flaş açıklama! Bakan Akar duyurdu: İki uçağımız bekliyor
Ukrayna ile ilgili flaş açıklama! Bakan Akar duyurdu: İki uçağımız bekliyor Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Şubat akşamı insani yardım maksadıyla iki A400M uçağımızı Ukrayna'ya gönderdik. Aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızın da tahliyesini planlamıştık. Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı'nda iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.
5.03.2022 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde...
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılındaki çalışmalardan ve 2022 yılında hayata geçirilecek kritik projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türk SİHA’ları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Demir, “Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı.” diye konuştu. Demir HÜRJET'in hangardan çıkacağını ve yer testlerinin başlayacağını, aynı zamanda yeni insansız deniz araçlarının geleceğini de belirtti. İşte 2022 hedefleri...
31.01.2022 Gündem
'Koca Yusuf', entegre edilen sistemle füzeleri yok edebilecek
'Koca Yusuf', entegre edilen sistemle füzeleri yok edebilecek Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 'Koca Yusuf' olarak bilinen A400M uçağına 'Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir' (DIRCM) sistemi entegre etti. Sistemle uçağa yönlendirilen füzeler algılanıp, yok edilebilecek.
12.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Teknofest gösteri programı! Teknofest için kayıt gerekli mi, kayıt nasıl yapılır? Teknofest nerede?
Teknofest gösteri programı! Teknofest için kayıt gerekli mi, kayıt nasıl yapılır? Teknofest nerede? Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde, düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarın dördüncü kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Peki, Teknofest için kayıt gerekli mi, kayıt nasıl yapılır? İşte Teknofest gösteri programı…
20.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

A400m ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki a400m haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.