Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
Ukrayna'da İngiltere ile Rusya’yı karşı karşıya getiren iddia! Şok uyarı: Anında tespit edip vuruyor
Ukrayna'da İngiltere ile Rusya’yı karşı karşıya getiren iddia! Şok uyarı: Anında tespit edip vuruyor Rusya ile Ukrayna savaşı devam ederken, bölgede var olduğu iddia edilen gönüllü savaşçılarla ilgili dikkat çeken bir tartışma yaşanıyor. Rusya hepsini tek tek tespit etti, anında vuruyor. İngiliz resmi makamları Ukrayna topraklarında askerlerinin bulunmadığını duyurdu ama Rusya’nın hamlesi tüm gözleri, İngiliz Özel Kuvvetleri’ne çevirdi. Güvenlik uzmanları Rusya'nın bu mobil verileri kullanmasının önemli bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Yapılan son uyarıda, “Daha önce SAS ve SBT yerleşkeleri çevresinde telefonunuz teknik takibe takıldıysa Ukrayna’da risk altındasınız. Rus ordusu bunu anında tespit edebilir” ifadelerine yer verildi.
20.03.2022 Dünya
İngiltere’den Afganistan skandalı! Öldürülen siviller için ödenen tazminat tepki çekti
İngiltere’den Afganistan skandalı! Öldürülen siviller için ödenen tazminat tepki çekti ABD ve BM kuvvetlerinin Afganistan’dan çekilmesinden sonra Taliban, ülkede yönetimi ele geçirdi. Tüm dünya ülkeden gelen görüntülere kilitlenmiş durumdayken, işgal sürecine ilişkin skandal bir iddia ortaya atıldı. İngiliz kuvvetlerinin 86 çocuk ve 200'den fazla yetişkin sivilin ölümüyle bağlantılı olduğu, bu kişiler için ortalama 2 bin 380 sterlin tazminat ödediği ve bazı çocuklar içinse sadece birkaç 100 sterlin verildiği tespit edildi.
24.09.2021 Dünya
'İngiltere Yemen'de gizli askeri eylem yürütüyor'
'İngiltere Yemen'de gizli askeri eylem yürütüyor' İngiltere'nin Yemen'deki yürüttüğü gizli askeri eylemleri sırasındaki silahlı çatışmada İngiliz Özel Kuvvetleri'ne bağlı beş komandosunun yaralandığı bildirildi.
26.03.2019 Dünya
Rusya'dan sert uyarı: Eğer saldırırsanız...
Rusya'dan sert uyarı: Eğer saldırırsanız... Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Moskova'nın Suriye konusundaki endişelerinin Amerikan yetkililere bildirildiğini ifade etti.
30.08.2018 Dünya
ABD üs sayısını 14’e çıkardı
ABD üs sayısını 14’e çıkardı ABD, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye silah sevkiyatını durdurduğunu açıklarken Suriye’deki üs sayısını ise 14’e çıkardığı ortaya çıktı. Suriye’de 4 binden fazla Amerikan askeri görev alıyor
29.09.2021 Gündem
İngilizleri korku sardı! YPG'ye katılanlar...
İngilizleri korku sardı! YPG'ye katılanlar... YPG saflarında çatışan İngilizlerin de Türkiye tarafından terörist kabul edilecek olması batıyı korkuttu..
17.06.2021 Dünya
IŞİD’e çarşaflı baskın
IŞİD’e çarşaflı baskın İngiliz özel kuvvetleri, Suriye’nin Rakka kentine çarşaflı kadın kılığında girerek, IŞİD komutanlarından birini ve çok sayıda militanı öldürdü.
17.06.2021 Dünya
Yeni Suriye Ordusu'na İngiliz desteği!
Yeni Suriye Ordusu'na İngiliz desteği! Ürdün sınırında IŞİD'e karşı mücadele eden muhalif birlikten oluşan Yeni Suriye Ordusu, İngiliz askerlerinin kendilerine destek verdiğini açıkladı. IŞİD'in geçen ay Yeni Suriye Ordusu'na yönelik düzenlediği saldırılarda muhalifler ağır darbe almış bunun üzerine İngiliz özel kuvvetleri sahaya inmişti.
17.06.2021 Dünya
IŞİD'in sırları sızdırılan belge ile açığa çıktı
IŞİD'in sırları sızdırılan belge ile açığa çıktı IŞİD'in karmaşık yapısı ve ideolojisi sızdırılan belge ile gün yüzüne çıktı.
7.12.2015 Dünya
‘Rakka’ya giremeyiz’
‘Rakka’ya giremeyiz’ İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD’in Batılı rehinelerini infaz videolarında görünen İngiliz vatandaşı ‘Cihatçı John’ lakaplı militanın yakalanması için ordu ve istihbarattan tüm imkanlarını seferber etmelerini isterken, Özel Kuvvetler’den ‘hayır’ cevabı geldi...
5.10.2014 Dünya
İşte ABD'nin süper silahı
İşte ABD'nin süper silahı Amerikan ordusu için geliştirilen süper silah hedefi bulana kadar önüne duvar da çıksa...
29.09.2021 Gündem
İngiltere'de "Asker siyasete ne kadar karışabilir?" tartışması
İngiltere'de "Asker siyasete ne kadar karışabilir?" tartışması İspanya'nın ardından İngiltere'de üst düzey askeri yetkililerin hükümeti eleştirmesi ülkede, "Askerler siyasete ne kadar karışsın?" tartışmalarının başlamasına neden oldu
10.01.2006 Dünya
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa Vatandaşların dün akın ettiği iki önemli adres vardı: Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir. Vatandaşlar, bu önemli günde Ata’ya minnetlerini gösterdi.
30.10.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti...
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti... İsrail Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ve Wall Street Journal'dan (WSJ) gündeme adeta bomba gibi düşen iki haber geldi. NYT İsrail'in ABD'den talebini yazdı, WSJ ABD'nin İsrail planını deşifre etti. Hamas ise İsrailli esir bir kadının ilk görüntülerini yayınladı. İsrail ordu sözcüsünün röportajdaki sözleri ise şok etkisi yarattı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi...
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi... Karabağ'daki başarılı operasyondan sonra Azerbaycan bölgede tamamen hakimiyet sağladı. Erivan yönetiminin çağrısıyla bölgeyi terk edip Ermenistan'a göç edenlerin sayısı 30 bini buldu, yollardaki uzun araç kuyrukları uydudan göründü. Hankendi-Şuşa yolunda kaydedilen bir görüntü ise, büyük yankı buldu. Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin rejiminde devlet bakanı olarak görev yapan Rus-Ermeni milyarder, sınır muhafızları tarafından fark edildi.
27.09.2023 Dünya
İngiltere düğmeye bastı! Nefes kesen operasyon, hepsini Kıbrıs'a taşıdılar
İngiltere düğmeye bastı! Nefes kesen operasyon, hepsini Kıbrıs'a taşıdılar Sudan'dan gelen sıcak gelişmeler dünya gündeminden düşmüyor. Sudan'daki çatışmalar giderek şiddetlenirken ülkeler de bölgedeki vatandaşlarını ve diplomatlarını tahliye etmek için çalışmalar yürütüyor. İngiliz Hava Kuvvetleri (SAS) dün gerçekleştirdiği film gibi operasyonda diplomatlarını Hartum'dan çıkarmayı başardı. İngiliz askerleri, havaalanına giden 29 kilometrelik yolculukta gruba eşlik etti.
24.04.2023 Dünya
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler ve Adana’nın Kurtuluşu 100. Yıl mesajları günün anlam ve önemine istinaden sorgulanıyor. Adana'nın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak, Adana'nın Kurtuluş tarihini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller ile Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluşu mesajları ve sözleri…
5.01.2023 Gündem
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi? İstanbul'un Kurtuluşu'nun 99. yılı kutlanıyor. 13 Kasım 1918'de fiilen başlayan İstanbul'un işgali 4 yıl 10 ay 23 gün sürerek 6 Ekim 1923 tarihinde sona erdi. İşgalin sona erdiği 6 Ekim ise İstanbul'un kurtuluş olarak takvimlerdeki yerini aldı. Peki, 6 Ekim tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu bugün okullar, kamu kuruluşları, işyerleri ve özel sektöre resmi tatil mi?
6.10.2022 Gündem
Ukrayna savaşı bitmeden nükleer uyarı geldi! İşte Rusya'nın tek şartı...
Ukrayna savaşı bitmeden nükleer uyarı geldi! İşte Rusya'nın tek şartı... Karadeniz'in kuzeyinde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken Moskova'dan flaş bir nükleer silah açıklaması geldi. Rusya 'nükleer silah şartını' açıkladı.
17.08.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Rusya Kiev'e bomba yağdırdı! Karadeniz'de arka arkaya patlamalar meydana geldi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 26. güne girildi. Çatışma bölgesinden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Başsavcılığı, Rusya’nın saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiği belirtti. Kiev'e gerçekleştirilen saldırılarda can kaybının 8’e yükseldiği bildirildi. Ukrayna'nın Odessa kenti güne siren sesleriyle uyandı. Başkent Kiev’de hava savunma sistemleri devreye girdi. Rusya'nın Karadeniz Filosu komutan yardımcısının Ukrayna birlikleri tarafından öldürüldüğü Moskova tarafından doğrulandı. Sumy'den ise son derece korkutucu bir haber geldi.
21.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri