Gazete Vatan Logo

IŞİD’e çarşaflı baskın

İngiliz özel kuvvetleri, Suriye’nin Rakka kentine çarşaflı kadın kılığında girerek, IŞİD komutanlarından birini ve çok sayıda militanı öldürdü.

IŞİD’e çarşaflı baskın

İngiliz Kraliyet Ordusu’na bağlı ‘sualtı savunma’ komandoları, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı uluslararası koalisyonun yürüttüğü operasyonlar çerçevesinde örgütün Suriye’deki kalesi sayılan Rakka kentinde, Hollywood filmlerini aratmayan bir operasyona imza attı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre komandolar, örgütün üst düzey komutanlarından birisinin yerini belirlemek için kente çarşaf giyerek, kadın kılığında sızdı.

Militanların dikkatini çekmeden komutanın evini arayan komandolar, hedefi belirleyince koordinatları ABD’li yetkililere iletti. Daha sonra kentin üzerinde uçan Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait ‘Reaper’ tipi bir insansız hava aracı, eve Hellfire füzesiyle saldırı düzenledi. Saldırıda komutan ve yardımcıları öldürülürken, bölgeye gelen militanlar da, İngiliz komandolar tarafından pusuya düşürüldü.

Saldırının ardından kente giriş-çıkışlar kapatılırken İngiliz komandolar, bindikleri minibüsle kontrol noktalarından birisini geçerek kaçmayı başardı.