Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz
Murat Kurum'dan adaylık sonrası ilk açıklama: 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, adaylığının açıklanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Kurum, "Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, heyecanımızı, hayallerimiz hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşüneceğiz, beraber çalışacağız. Hep birlikte İstanbul’un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz." ifadelerini kullandı.
7.01.2024 Gündem
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar...
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar... AK Parti'nin belediye başkan adaylarının bir kısmı bugün Haliç'te gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Adaylığı açıklanan Kurum'un geçmişi de merak edildi. İşte eğitim hayatı, mesleki kariyeri ve bakanlık dönemi ile Murat Kurum hakkındaki ayrıntılar.
7.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Vakit kaybetmeden süreci başlatın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm çağrısı: Vakit kaybetmeden süreci başlatın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı 9 millet bahçesinin açılış töreninde konuştu. Kentsel dönüşümde kararlılık vurgusu yapan ve vatandaşa çağrıda bulunan Erdoğan, "Daha kararlı adımlar atacağız. Böylesi bir konuda tamahkarlığa izin vermeyeceğiz. Gözünü para hırsı bürüyenlerin kaprislerine boyun eğmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa bu meseleyi çözeceğiz. Binanız depreme dayanıklı değilse dönüşüm süreceğini başlatın, afet kapınızı çalmadan siz tedbirinizi alın" dedi.
8.06.2023 Gündem
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma programında bir araya geldi. Bakan Kurum "site yöneticilerimizin yüzde 18 KDV yüküyle alakalı gelen talepleri konusunda durum tespiti yapıp, çözüm önerilerimizi hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklama yaptı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasında yapılan başvuru sayısını açıkladı.'İstanbul'un dönüşümü milli güvenlik meselesi.' diyen Bakan Kurum, " İstanbul bizim sadece bir ilimiz değil; tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz. Nüfusumuzun 5'te biri İstanbul'da yaşıyor. Biz İstanbul'u korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Depremin üzerinden 80 gün geçti, yarın ilk konutları teslim edeceğiz
Bakan Kurum: Depremin üzerinden 80 gün geçti, yarın ilk konutları teslim edeceğiz  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kıldı. Bayram namazından sonra açıklamalarda bulunan Kurum, “Yarın, depremzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi biten ilk konutlarımızı teslim edeceğiz” dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’umuzun 39 ilçesi 964 mahallesini karış karış gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere tüm sorunları dinleyip, hepsine çözüm üreteceğiz. Seçim bölgemizden, Anadolu yakasından Ataşehir ilçesi ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerinden başladık” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.
7.04.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, mesajında, “Yükselen Anadolu’muz için tüm dünyaya örnek olabilecek bir çalışmayla Ulusal Risk Kalkanı Modeli çatısında bilim insanlarımızla her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı. Yarın yapacağımız toplantıyla izlenimlerini, yapacaklarımızı konuşacağız” dedi.
6.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti
Bakan Kurum Ankara'da depremzede aileleri ziyaret etti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’nın Mamak ilçesinde depremzede ailelere yaptığı ziyarette, “Daha önceki depremlerde olduğu gibi milletimizle yan yana, omuz omuza bu acılarımızı hep birlikte paylaşacağız. Biz büyük bir aileyiz. Türkiye ailesiyiz. Biz düştüğümüz yerden kalkmayı biliriz. Birbirimize destek olmayı biliriz.” dedi.
6.04.2023 Gündem
İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı
İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı Büyük ilgi ile karşılanan İlk Evim kampanyasında İstanbul Tuzla'daki çekiliş bugün gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından "Daha dirençli bir İstanbul için; İlave nüfus getirmeden, mevcut yapıları güçlendirecek, kentsel dönüşüme girmemiş riskli bina bırakmayacak, sosyal konutlarımızla sağlıklı ve güvenli yapı stokunu artıracağız" mesajını paylaştı.
16.03.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk
Bakan Kurum: 13 farklı bilim kurulu oluşturduk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 farklı bilim kurulu oluşturduk. Her bir kurulu oluşturulurken, afet yönetim sürecini bir bütün olarak ele almaya gayret ettik. Bu kurullarımızda jeolojiden jeofiziğe, şehir bölge planlamadan inşaat mühendisliğine, mimarlıktan tarihe, hukuktan sosyolojiye, iktisattan afet yönetimine kadar birçok alanda bilim insanlarımız yer alıyor" dedi.
10.03.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Kurum deprem bölgesinde! 2 ay içinde temeller atılıyor
Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Kurum deprem bölgesinde! 2 ay içinde temeller atılıyor Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Adıyaman'da yeni yerleşim yerlerinin belirlendiğini belirtirken ayrıca, 'Tüm illerimizde 604 bin 856 bölümden oluşan 212 bin binanın acil yıkılacak, yıkık, ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık.' dedi. Kurum, "13 bin 987 köy inşa evi yapacağız. Arazisi uygunsa arazisine, uygun değilse mera arazilerine yapılacak. İnşallah 2 ay içinde 11 ilde 244 bin konutun temellerini atacağız" ifadelerini kullandı.
2.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz
Bakan Kurum: 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle mücadele veriyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplam 23 bin 59 arama kurtarma personelimizle bir kardeşimizin, bir vatandaşımızın daha hayata tutunabilmesinin mücadelesini veriyoruz." dedi.
12.02.2023 Gündem
Etimesgut Ballıkuyumcu TOKİ kura sonuçları isim listesi! Ankara TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir ve nereden sorgulanır?
Etimesgut Ballıkuyumcu TOKİ kura sonuçları isim listesi! Ankara TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir ve nereden sorgulanır? TOKİ Ankara kura çekilişleri TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kapsamında devam ediyor. 4 Ocak 2023 Çarşamba günü TOKİ Ankara çekişilişi Ballıkuyumcu ve Etimesgut için yapılacak. Ankara TOKİ Etimesgut, Ballıkuyumcu kura sonuçları ve isim listesi sorgulamaları devam ediyor. İşte Etimesgut Ballıkuyumcu TOKİ kura sonuçları isim listesi!
4.01.2023 Ekonomi
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci TOKİ orta gelirliye konut müjdesi verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati çok sayıda vatandaş tarafından merak edilen detayları aktardı. Yeni konut kampanyasında başvuru süreci de belli oldu. Peki,orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar...
4.01.2023 Ekonomi
Samsun TOKİ kura sonuçları listesi ve TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ekranı! TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama…
Samsun TOKİ kura sonuçları listesi ve TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ekranı! TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama… TOKİ kura takvimine göre 7 Kasım’da başlayan kuralar bugün Samsun ve Amasya için çekilecek. TOKİ kura çekilişi için yeni etap, 12 Aralık 2022 Pazartesi günü Samsun ili ile başladı ve 19 Aralık'a kadar Amasya, Çorum, Ordu, Sivas, Giresun ve Tokat illeriyle devam edecek. İlkadım, Merkez, Bafra, Canik, Çarşamba, Vezirköprü, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Asarcık ilçelerinde inşa edilecek toplam 4 bin 450 konutun hak sahibi, Samsun TOKİ kura sonuçları canlı yayın ile açıklanacak. 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak. Peki, Samsun TOKİ kura sonuçları listesi açıklandı mı, TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ile nasıl takip edilir? İşte TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama süreci…
13.12.2022 Ekonomi
Malatya TOKi kura sonuçları! Malatya TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? Malatya TOKİ kura çekilişi canlı yayın izleme ekranı!
Malatya TOKi kura sonuçları! Malatya TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? Malatya TOKİ kura çekilişi canlı yayın izleme ekranı! TOKİ Malatya kura çekilişi sonuçları merak ediliyor. TOKİ tarafından 81 ilde başlatılan TOKİ sosyal konut projesinde kura çekilişleri yapılıyor. TOKİ tarafından belirlenen kura çekiliş programları başvuru yapan milyonlar tarafından izleniyor. 27 Kasım TOKİ programında ise Diyarbakır ve Malatya bulunuyor. Malatya’da Doğanşehir, Akçadağ, Arapgir ve Hekimhan’da toplan 800 konutun çekiliş sonuçları araştırılıyor. Peki, Malatya TOKİ kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? Malatya TOKİ kura çekilişi canlı yayın izleme ekranı ve Malatya TOKi kura sonuçları (27 Kasım 2022)
27.11.2022 Gündem
Diyarbakır TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Diyarbakır TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu? Diyarbakır TOKİ kura çekilişi izleme ekranı!
Diyarbakır TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Diyarbakır TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu? Diyarbakır TOKİ kura çekilişi izleme ekranı! TOKİ sosyal konut kura çekilişleri yapılmaya devam ediliyor. TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında 27 Kasım'da Diyarbakır TOKİ kuralarının çekilişine devam ediliyor. Bugün 3 bin 514 konutun çekilişi yapıldı. Başvuru yapan vatandaşlar da hak sahibi olup olmadıklarını araştırıyor. Peki, Diyarbakır TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu? Diyarbakır TOKİ kura çekilişi izleme ekranı!
27.11.2022 Gündem
TOKİ orta gelir grubu ne zaman açıklanacak, orta gelir Toki evleri kampanyası ne zaman başlayacak?
TOKİ orta gelir grubu ne zaman açıklanacak, orta gelir Toki evleri kampanyası ne zaman başlayacak? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelir gurubuna yapılacak olan konut kampanyasıyla ilgili konuştu. Bakan Kurum, "100 bin konutu içeren bir konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak" dedi. Peki, TOKİ orta gelir grubu ne zaman açıklanacak, orta gelir sosyal konut kampanyası ne zaman başlayacak?
2.11.2022 Ekonomi
Orta gelirliye TOKİ kampanyası! Bakan Kurum açıkladı: 81 ili kapsayacak
Orta gelirliye TOKİ kampanyası! Bakan Kurum açıkladı: 81 ili kapsayacak Orta gelirliye TOKİ kampanyası geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelir gurubuna yapılacak olan konut kampanyasıyla ilgili konuştu. Bakan Kurum, "100 bin konutu içeren bir konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak" dedi.
2.11.2022 Ekonomi
TOKİ inşaatı hangi illerde başlayacak, TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022?
TOKİ inşaatı hangi illerde başlayacak, TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022? Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, iş yeri ve arsanın temel atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımıyla bugün gerçekleşecek. Türkiye'nin 81 ilinde inşa edilecek 2+1, 3+1 konutlar için en uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunan TOKİ, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile dar gelirlileri ev sahibi yapacak. Peki, TOKİ inşaatı hangi illerde başlayacak, TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022?
25.10.2022 Ekonomi
TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri!
TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri! Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Sosyal Konut Projesi başvuruları geçen hafta başladı. Dar gelirliyi ev sahibi yapmak ve kira yükünden kurtarmak amacıyla başlatılan kampanyada ilk hafta geride kalırken, başvurulara ilgi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. 2+1 ve 3+1 seçenekli olarak başlatılan ve 81 ilde yapılacak dev konut projesi ile ilgili pek çok kişi bir yandan maliyet ve ödeme konusunda araştırmalarına devam ederken bir yandan da başvurularını yapmaya devam ediyor. TOKi ile ilgili pek çok kişi aklındaki soruları TOKİ uzmanlarına danışmak ve ayrıntılı bilgi alabilmek için TOKİ’nin iletişim hattı numaralarını araştırıyor. Peki, TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri!
18.09.2022 Ekonomi
TOKİ kuraları ne zaman belli olacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
TOKİ kuraları ne zaman belli olacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Sosyal Konut Projesi yoğun ilgi görüyor. TOKİ tarafından dar gelirli için üretilecek 2+1 ve 3+1 konutlar için başvurular yapılıyor. Kampanyanın ilk gününden başlayan yoğunluk devam ederken başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar da kura çekilişinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ kuraları ne zaman belli olacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…
18.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri