Gazete Vatan Logo

İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı

Büyük ilgi ile karşılanan İlk Evim kampanyasında İstanbul Tuzla'daki çekiliş bugün gerçekleştiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından "Daha dirençli bir İstanbul için; İlave nüfus getirmeden, mevcut yapıları güçlendirecek, kentsel dönüşüme girmemiş riskli bina bırakmayacak, sosyal konutlarımızla sağlıklı ve güvenli yapı stokunu artıracağız" mesajını paylaştı.

İlk Evim kampanyasında İstanbul çekilişi başladı

İlk Evim İstanbul Tuzla'da çekiliş bugün yapılıyor. Saat 10:00 itibarıyla başlayan kura çekilişinde 20 bin 920 konutun sahibi belirlenmiş olacak. Çekiliş Tuzla Viaport Marina Tuzla Belediyesi Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirilecek ve internet üzerinden canlı olarak da izleniyor.

BAKAN KURUM'DAN MESAJ: GÜVENLİ YAPI STOKUNU ARTIRACAĞIZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, sosyal medya hesabından İstanbul’da “İlk Evim” projesinin kura çekimlerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu.

Bakan Kurum mesajında, “Daha DİRENÇLİ bir İstanbul için; İlave nüfus getirmeden, mevcut yapıları güçlendirecek, kentsel dönüşüme girmemiş riskli bina bırakmayacak, sosyal konutlarımızla sağlıklı ve güvenli yapı stokunu artıracağız. TOKİ ile İlk Evim projemiz kapsamında bugün 50 bin konutumuzun kurasını çekmeye başlıyoruz. İstanbullulara, İstanbul'umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul’da 50 bin hak sahibi için bugün başlıyor ve 19 Nisan tarihine kadar devam edecek.

7 Kasım 2022 tarihinde Ardahan ve Şırnak illeriyle başlayan “İlk Evim” 250 bin sosyal konut projesi kuraları 81 ilde 3,5 ayda tamamlanarak İstanbul ile son bulacak.

Bugün Tuzla’da 20 bin 920 hak sahibi için başlayacak kura çekimleri 16-29 Mart tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla Belediyesi Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirilecek.

Çatalca’da 540 ve Selimpaşa’da 200 hak sahibi için 30 Mart’ta ki kura çekimi Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılacak.

Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak kura çekemi de 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kura çekimleri, 16 Mart- 19 Nisan tarihlerinde belirtilen adreslerde saat 10.00’da başlayacak ve Bütün kuralar http://toki.tv adresinden ve YouTube hesabımızdan canlı yayınlanacak. (http://youtube.com/c/TokiKurumsal)

500 BİN SOSYAL KONUT YAPILACAK

Sosyal Konut projesi kapsamında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri yapılacak. Projenin ilk etabında yapımına başlanacak 250 bin sosyal konut, 2 yıl içinde tamamlanacak. Başvurular "şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri", "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar", "emekliler", "18-30 yaş arasındaki gençler" ve "diğer alıcı adayları" olmak üzere 5 kategoride kabul edildi. Birçok şehirde kura çekilişleri tamamlandı.