Ev Fiyatları

Ev Fiyatları

Son dakika ev fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.867 ev fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm ev fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu Son açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024 Ekonomi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi Konut fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TÜİK Şubat ayında konut satışlarının yüzde 17 arttığını açıkladı. Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarındaki gerilemenin ev almak isteyenleri bu dönemde harekete geçirdiğini, konut kredi faizlerindeki düşüş ile ev satışlarının artacağını belirtti. Uzmanlar ayrıca kredi faizlerinin düşeceği ve sektörün canlanacağı tarihle ilgili tahminde de bulundu. İşte son dakika haberin detayları...
14.03.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Konut satışlarında ibre tersine döndü! Son 11 ayın en düşük seviyesinde
Konut satışlarında ibre tersine döndü! Son 11 ayın en düşük seviyesinde Ev satın alacakları yakından ilgilendiriyor. Konut satışında yeni yıla düşüşle başlandı. Ocak ayında ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 17.8 azalarak 80 bin 308 oldu. Böylece son 11 ayın en düşük satışı gerçekleşti. İşte detaylar...
17.02.2024 Ekonomi
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Yatırım için ev alımı kısıtlanarak piyasanın rahatlatılması hedeflenen ortamda ihtiyaç için alım yapmak isteyenlerin önünde ise konut kredilerinin yüksek faiz oranları var. Mevcut durumda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 2.80 olarak görülüyor. Ancak bu oran bankalarca oldukça seçici bir prosedürle sunuluyor. Ortalama faiz oranı ise yüzde 3.50’yi aşıyor.
16.02.2024 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek Türkiye’de ev sahipliği oranı son 9 yıldır geriliyor. Oturduğu konuta sahip olanların oranı 2015 ve öncesinde yüzde 60’ı aşmışken, 2023’te yüzde 56.2’ye düştü. Artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, “Erişilebilir konut için yeni model şart” diyor. Kamuya ait arsalarda, kamu-özel sektör işbirliği ile konut üretilmesi ve bu yolla fiyatların yüzde 40 düşürülmesi öneriliyor.
2.02.2024 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, ardından inşaat maliyetini ödeyecek. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor.
28.01.2024 Ekonomi
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak”
Ev alacaklara seslendi! ‘Şu an fırsatı yakalama dönemi, konut fiyatları enflasyonun altında kalacak” TCMB, Kasım 2023'e dair Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Endeks, bir önceki aya göre yüzde 1,9 bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 82,8 arttı. Metrekare başına ortalama fiyat; Türkiye ortalamasında 30 bin 319 TL olurken, İstanbul'da 44 bin 532 TL oldu. Son yıllarda artan konut fiyatlarında artık düşüşe geçildi. Konut balonu patladı. Ekonomist Hatice Kolçak da emlak balonun sönmeye başladığına dikkat çekerek ev alacaklara “Şu an fırsatı yakalama dönemi” tavsiyesinde bulundu.
24.01.2024 Ekonomi
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor Evi olan milyonlar için önemli bir uyarı yapıldı. Vatandaşların vakit kaybetmeden bankalarına başvurması istendi. 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında önemli değişikler oldu ve yeni uygulama başladı. Yeni düzenleme ile DASK’ın verdiği teminatlar iki katına çıktı, 2024 yılı sonrası için zeyilname kalktı, zorunlu deprem sigortasına enflasyon koruması geldi. Peki, yeni uygulama hem DASK poliçesi olanları hem de yeni sigorta yatıracakları nasıl etkileyecek?
22.01.2024 Ekonomi
Araba ve ev fiyatlarını düşürecek hamle! İlan başına büyük ceza kesilecek
Araba ve ev fiyatlarını düşürecek hamle! İlan başına büyük ceza kesilecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, maaş zamlarının piyasaya etkisini, enflasyon ve döviz kurunun seyrini değerlendirdi. Bakan Bolat, ‘İlan sitelerini mecbur tutuyoruz’ diyerek kesilen cezaları da açıkladı, oto ve emlak piyasasına ilişkin önemli bilgiler verdi.
21.01.2024 Ekonomi
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme Konut piyasasında dengeler değişiyor. Son dönemde bazı bölgelerde kira fiyatları geriledi. Bazı semtlerde ise fiyatların artış hızı durdu. Peki kira fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevapladı.
20.01.2024 Ekonomi
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir
Konut fiyatlarının en çok arttığı iller açıklandı! İşte ilk sıradaki şehir Ev ve konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler açıklandı. Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise Ankara oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok Yeni yıla sayılı günler kala birçok apartman ve sitede aidat zamları konuşulmaya başlandı. Yönetim şirketleri en büyük gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle asgari ücret düzenlemesini bekliyor. Ev sahipleri ve kiracılar ise tedirgin. Kimi sitelerde maliyetlerle açıklanamayacak yüksek zamlar yapılması, usulsüz işlem ve yolsuzluk olaylarının artması ‘zamlar ne kadar gerçekçi olacak’ sorusunu da beraberinde getiriyor.
19.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi Konut satışında düşüş serisi dört aydır devam ederken hızını da arttırdı. Kasımda satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Hem son 5 ayın en düşük aylık satışı yapıldı hem de son 5 yılın en kötü kasım ayı rakamı görüldü. Yüksek faiz ve kısıtlamaların etkisiyle banka kredili satışlar da dip yaptı.
16.12.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi! Alım satım dibi gördü
Ev fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi! Alım satım dibi gördü Son dönemde düşüş seyri izleyen konut satışlarının 2024 yılının ikinci çeyreğinde tekrar artması bekleniyor. Uzmanlara göre özellikle enflasyondaki düşüş beklentisi ile mevduat faizlerinde yaşanacak gerileme ile konutun tekrar vatandaşın gözde yatırım aracı olacağı öngörülüyor.
13.12.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var ." ifadelerini kullandı.
5.12.2023 Ekonomi
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var. SPK lisansı olan155 değerleme şirketinin üçte biri için soruşturma yürütüyoruz. Sonuçlanan dosyalara 15 milyon lira ceza kestik. 100’den fazla dosyada inceleme sürüyor. Çok büyük cezalar da yolda." ifadelerini kullandı.
4.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklara güzel haber! Konutta amortisman süresi kısalıyor
Ev alacaklara güzel haber! Konutta amortisman süresi kısalıyor Kiralardaki artış, fiyat artışının önüne geçince konut yatırımında amortisman süresi kısaldı. 3 büyük şehirde de yatırımın geri dönüş süresi geçen yıla göre daha cazip hale geldi. En çok konut satılan 10 il içinde amortisman süresi en kısa şehirler Ankara, Antalya ve Gaziantep oldu. Ancak yatırımcılar kredi musluklarının kısılması nedeniyle beklemede.
26.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alıp alamayacağı meselesi de en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Kimi zaman kiracılardan geriye harabeye dönmüş daireler kalırken kimi zaman da ev sahipleri, kiracı çıkarken depozitoyu vermemek için "Evde hasar var" bahanesine sığınabiliyor. Peki bu konuda yasalar ne diyor? İşte konun detayları...
24.11.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere uyarı geldi! Dengeler değişiyor işte yeni kredi modeli
Ev almak isteyenlere uyarı geldi! Dengeler değişiyor işte yeni kredi modeli Ev almak isteyen vatandaşlara sektör temsilcilerinden önemli uyarı geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine toplantısının ardından ilk kez ev alacaklara yönelik kredi düzenlemesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, ikinci ve üçüncü kez evini alacaklara bir sınırlama olacağından bahsetti. Öte yandan ev fiyatlarındaki düşüş sürüyor. İlk kez ev almak isteyen vatandaşlar ise ikinci el evleri kapsayan bir kredi kampanyasının gelmesini bekliyor.
22.11.2023 Ekonomi
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı Ev alma planı yapanlara güzel haber geldi. Kredi desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.11.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarında düşüş başladı! İşte düşük kredi faiziyle ödeme tutarları...
Ev fiyatlarında düşüş başladı! İşte düşük kredi faiziyle ödeme tutarları... Ev fiyatlarındaki artış hız kesmeye başladı. Kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını düşürmeye başlarken mevduat ve döviz kurlarındaki yükseliş yatırımları başka yönlere çekmeye devam ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de merkeze bir miktar uzak lokasyonlarda 1.5 milyon lira civarında satışa sunulan evler bulunuyor. Birikimi olanların peşin de alabileceği konutlar için hükümetin düşük faizli kredi kampanyası açıklaması da beklentiler dahilinde yer alıyor.
21.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.