Kira Fiyatları

Kira Fiyatları

Son dakika kira fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.332 kira fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm kira fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Kiracılar 'anahtar' detayına dikkat: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsinizKiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...
22.07.2024Ekonomi
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsin
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsinKonut kredi faizlerinin yüksek olması vatandaşın konut satın alma iştahını büyük ölçüde etkiledi. Konut fiyatlarında yapılan son araştırmalarda kira fiyatlarının yüzde 12 düşüş yaşandı. Büyükşehirlerde kira fiyatları da bir süredir yatay seyirde ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Adana’da da son dönemlerde konut, hem kira hem de satılık oranlarında yatay seyirde ilerliyor.
12.07.2024Adana
Kira zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Eylül ayı işaret edildi
Kira zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama! Eylül ayı işaret edildiEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Özellikle ev sahipleri mülkünü kiraya vermek için Temmuz ayını bekliyordu. Konut kiracılarını korumak için 2 yıldır yüksek enflasyon döneminde uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ kaldırıldı. Kira artışı eskisi gibi 12 aylık TÜFE ortalamasına göre yapılacak. Peki bu sınırın üzerinde artış yapılması mümkün mü? İşte detaylar..
10.07.2024Ekonomi
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklaması
TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplama açıklamasıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamalarında enflasyon sepetindeki madde fiyatlarının neden açıklanmadığı, diğer kuruluşlarca yayımlanan endeksler ile farklılıklar, fiyat artışlarına etki eden faktörler gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
9.07.2024Ekonomi
Kiracılar dikkat! 'Anahtar' detayı her şeyi değiştiriyor: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Kiracılar dikkat! 'Anahtar' detayı her şeyi değiştiriyor: Fazladan kira ödemek zorunda kalabilirsinizKiracı ve ev sahipleri arasında yüksek kira fiyatları nedeniyle tahliye davalarında artış yaşanıyor. Uzmanlar kiracıları tahliye süreci ile ilgili uyarıyor. Birçok kiracı bilmeden yapıyor. Evin anahtarının teslim edilmesi ile ilgili prosedürlerin doğru uygulanmaması durumunda kiracı fazladan kira ödemek zorunda kalabiliyor. İşte konunun ayrıntıları...
2.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.. Bakan Şimşek "Ekip çalışması bu noktada daha önceden mevzuat çalışması yapılmış, uygulamada etkinlikti. Gri listeye girmek kolay, çıkması zor. Monaca gri listeye alındı. AB üyesi olup da listede olan ülkeler var" dedi. Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.
1.07.2024Ekonomi
Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi
Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldiKira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Kirada yüzde 25 sınırının kalkmasıyla ilgili emlakçılar durum değerlendirmesi yaptı. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan, "1 Temmuz'dan itibaren yüzde 25 sınırının kaldırılmasının piyasada ekstra bir etki yaratacağını düşünmüyorum. Bundan sonra da en makul olan yöntem enflasyon ortalamasıdır." dedi.
27.06.2024Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe 'alıcı piyasası' oluştu!  'Takas ve düşük fiyat teklifleri arttı'
Gayrimenkul sektöründe 'alıcı piyasası' oluştu! 'Takas ve düşük fiyat teklifleri arttı'Ev alıp satacak herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Konut satışlarında yaşanan durgunluk sebebiyle ‘alıcı piyasası’ oluştu. Özellikle konut satın almak isteyenler pazarlık yaptıklarında çok ciddi indirimler yakalayabiliyor. Belli sebeplerden dolayı piyasada konut satışlarının arttığı gözleniyor ve bu ilan sayılarına da önemli ölçüde yansımaya başladı. Peki mal sahipleri satışta ne kadar fiyat kırıyor? İşte detaylar...
29.05.2024Ekonomi
Kirada yeni dönem başlıyor! Ev sahipleri 1 Temmuz'u bekliyor
Kirada yeni dönem başlıyor! Ev sahipleri 1 Temmuz'u bekliyorEv sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Özellikle ev sahipleri mülkünü kiraya vermek için 1 Temmuz'u beklemeye başladı. Konut kira artış oranında yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz 2024’te kalkması bekleniyor. Ev sahipleri boş konutlarını kiraya vermek için artış sınırlamasının kaldırılmasını bekliyor. Emlak uzmanı uygulamanın kalktığı takdirde kira artışlarının, 12 aylık enflasyon ortalamasına göre yapılacağını belirtti.
28.05.2024Ekonomi
Satılık ve kiralık konut fiyatını düşürecek adım! Detaylar ortaya çıkıyor: Gelir elde etme ve ev alma fırsatı
Satılık ve kiralık konut fiyatını düşürecek adım! Detaylar ortaya çıkıyor: Gelir elde etme ve ev alma fırsatıEv alıp satacak herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle kira fiyatlarındaki fahiş artıştan şikayetçi olan kiracılar yapılan açıklamalara kilitlenmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada konut üretimini artıracak yeni çalışmada son aşamaya gelindiğini vurguladı. Buna göre gayrimenkul yatırım fonları üzerinden gayrimenkul projelerine yatırım yapılabilecek. Peki yeni çalışmanın detayları neler? İşte merak edilen konunun detayları...
27.05.2024Ekonomi
İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu! Uzman isim açıkladı: Büyük fırsat var
İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu! Uzman isim açıkladı: Büyük fırsat varKonut fiyatları ve kiralarda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ev sahipleri ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırı kararına odaklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, uygulamanın devam etmesi için bir sebep görmediğini açıklamıştı. Zam sınırının kalkmasına kira fiyatları nasıl tepki verir? CNN Türk canlı yayınında gayrimenkul uzmanı Şerif Varlı merak edilenleri yanıtladı. Öte yandan İstanbul'da kirası en yüksek ve en düşük olan ilçeler belli oldu. İşte detaylar...
24.05.2024Ekonomi
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsin
Adana’da konut fiyatları dibi gördü! Ev sahibi olmak isteyenler acele etsinKonut kredi faizlerinin yüksek olması vatandaşın konut satın alma iştahını büyük ölçüde etkiledi. Konut fiyatlarında yapılan son araştırmalarda kira fiyatlarının yüzde 12 düşüş yaşandı. Büyükşehirlerde kira fiyatları da bir süredir yatay seyirde ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan Adana’da da son dönemlerde konut, hem kira hem de satılık oranlarında yatay seyirde ilerliyor.
22.05.2024Adana
Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor
Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş detay! Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyorYüzde 25 zam sınırıyla ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren detaylarla ilgili bilgi verildi. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda kira fiyatları ile ilgili önemli bir değerlendirme yaptı. Peki Temmuz ayında uygulamaya konulan yüzde 25 zam sınırı bu sene kaldırılacak mı? İşte detaylar...
15.05.2024Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğizYılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024Ekonomi
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladı
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! 4 yıl sonra ilk kez oluyor, yakın takip başladıEv sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası kira fiyatlarını sıkı takibe aldı. Son açıklanan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı metninde ‘yüzde 25 zam sınırı’na dikkat çekildi’ Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi verisine göre konut fiyatları 4 yıl sonra ilk kez enflasyon karşısında düşüş göstermişti. Peki kira fiyatları da gerileyecek mi? İşte detaylar...
9.05.2024Ekonomi
Kiracılara güzel ev sahiplerine kötü haber! Kira fiyatları düşüyor
Kiracılara güzel ev sahiplerine kötü haber! Kira fiyatları düşüyorEv sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süre yükseliş trendinde seyreden kira fiyatlarında düşüş başladı. Uzmanlar hem ev sahiplerini hem de kiracıları uyardı.
26.04.2024Ekonomi
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak oldu
Gayrimenkul piyasasında büyük düşüş! Satılık ev ve kira fiyatları tepetaklak olduSon açıklanan raporlara göre, Türkiye'deki konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesine düşerken, konut fiyatlarındaki yıllık düşüş %122'ye ulaştı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, sektördeki bu ani düşüşün nedenlerini ve piyasa üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
11.04.2024Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklamaSon iki yılda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarıp evini yüksel bedel karşılığı kiraya vermeyi tercih ediyor. Ancak kiracıların tahliyeye itiraz etmesi durumunda mülk sahibi yüzde 25 sınırını aşan zam yapıyor ve kiracılar da bu durumu kabul ediyor. Peki fazladan yapılan ödemeler geri alınabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiren konunun detayları...
7.04.2024Ekonomi
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçeler
Kiralık ve satılık ev fiyatlarında artış yaşandı! İşte konutta İstanbul, Ankara ve İzmir'de en ucuz ilçelerTürkiye genelinde konut satışları ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre 2023 yılı genelinde İstanbul’da en çok konutun satıldığı ilçe belli oldu. Öte yandan son 1 yıldaki değişim İstanbul genelinin altında, fiyatların son 1 yılda enflasyona göre çok az arttığını söyleyebiliriz. Özellikle satılık konutlarda değişim yüzde 25 civarında oldu. Kiralıkta ise fiyatlar çok daha yüksek arttı. İstanbul ortalamasına göre kira fiyatları Esenyurt’ta düşük, bugün için metrekare olarak 100 TL seviyelerinde alternatifler bulmak mümkün. Son 1 yılda kiralar yüzde 65 seviyelerinde artarken, satışlar ise son 1 yılda yüzde 25 arttı. Peki İzmir ve Ankara’da durum ne? 3 büyükşehirde fiyatlar ne durumda? İşte detaylar...
3.04.2024Ekonomi
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüşRusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi.
28.03.2024Ekonomi
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişme
Kira fiyatlarıyla çarpıcı açıklama geldi! İstanbul, Ankara ve İzmir'de sürpriz gelişmeKira fiyatlarıyla ilgili son dakika detaylar ortaya çıktı. Ülke genelinde kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızında yavaşlama dikkat çekti. Şubat ayı verilerine göre, kiralar yıllık yüzde 74 arttı ve son iki yılın en yavaş artışı gerçekleşti. Üç büyük ilde kira artışında İstanbul son sırada. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm ayrıntılar...
28.03.2024Ekonomi
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! Yıllar sonra bir ilk, işte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durum
Konut kiralarında dikkat çeken değişim! Yıllar sonra bir ilk, işte İstanbul, Ankara ve İzmir'de son durumKonut kiralarıyla ilgili şubat ayına ilişkin dikkat çeken bir araştırma yapıldı. 4 yıl sonra ilk kez konut kiraları enflasyonun altında geldi. Peki reel bazda kiralarda düşüşün sebebi ne? İstanbul, İzmir ve Ankara’da kira fiyatları ne durumda? İşte detaylar...
26.03.2024Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir!
Fırsatçı ev sahipleri tazminat şoku ile karşılaşabilir!Kiracı ve ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Artan kira fiyatları nedeniyle kira ilişkilerinde sorunlar artarken bazı mülk sahiplerinin yaptıkları pahalıya patlayabiliyor. Ev sahipleri tazminat ödemek zorunda kalabilir.
8.03.2024Gündem
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteği
Kira fiyatlarını düşürecek hamle! 3 formül gündemde: Faizsiz, 2 yıl ödemesiz kredi desteğiKira fiyatlarındaki artış son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi. Peki yeni dönemde kira fiyatlarında ciddi bir düşüş olacak mı? Vatandaşlara ödeme kolaylığı sunulacak mı? İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren konun detayları...
13.02.2024Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecek
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Bugüne kadar yanlış ödeniyordu, faizi ile iade edilecekKiracı - ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün artıyor. Özellikle kira fiyatlarına yapılan fahiş zamlar bu sorunların temelini oluşturuyor. Kira konusu dışında bir de depozito sorunu mülk sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda hızla yayılıyor. Öte yandan depozitonun faizi ile ödenmesi ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.02.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.