5 İl

5 İl

Son dakika 5 il haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5 il ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5 il haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5 İl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5 il gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.311 5 il haberi bulunmuştur. Tüm 5 il haberleri aşağıda listelenmiştir.
YSK Başkanı Ahmet Yener: Seçime katılım oranı yüzde 78.11
YSK Başkanı Ahmet Yener: Seçime katılım oranı yüzde 78.11 Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "Kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye geneli belediye başkanlığında CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 2, Büyük Birlik Partisi (BB) 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazanmıştır" dedi.
1.04.2024 Gündem
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir?
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir? YKS 5 il tercih etmek zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? sorusu YKS başvurularının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS sınav merkezi tercih edecek adaylar, tercihlere yönelik de araştırma yapamaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli oluyor.
3.02.2024 Gündem
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarı
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı hatta gerçekleştiğini ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirterek, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Ancak yer hareketlerine baktığımız zaman burada bir fay mevcut olduğunu görüyoruz. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi.
28.01.2024 Gündem
Ege'de 5 il için yoğun sis uyarısı
Ege'de 5 il için yoğun sis uyarısı Meteoroloji, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın için yoğun sis uyarısında bulundu. Bugün akşamdan itibaren etkili olacak yoğun sisin, 31 Ocak öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi.
28.12.2023 Gündem
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Meteorolojiden Güneydoğu’da 5 il için kar ve sağanak uyarısı
Meteorolojiden Güneydoğu’da 5 il için kar ve sağanak uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.
21.12.2023 Gündem
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam
5 ilde sahipsiz köpek sayısı 100 bine dayandı! Korkutan rakam Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre bölgede 5 ildeki sahipsiz sokak köpeklerin sayısının 99 bin olduğunu belirterek, "Belediyeler, ilçelerindeki hayvanları kırsala, dağlara, çöplüklere atıp çözüm bulduklarını zannediyorlar. Fakat buraya atılan hayvanlar kontrolsüzce üremeye devam etmekte" dedi.
12.12.2023 Gündem
İstanbul için son dakika sel ve su baskını uyarısı! Alarm verildi, Meteoroloji ve AKOM'dan açıklamalar art arda geldi, kuvvetli geliyor
İstanbul için son dakika sel ve su baskını uyarısı! Alarm verildi, Meteoroloji ve AKOM'dan açıklamalar art arda geldi, kuvvetli geliyor Aşırı sıcakların ardından kuvvetli yağış geri dönüyor! Meteoroloji son dakika koduyla vatandaşları uyardı. Yağmur beklenen iller açıklandı, iki bölge için kritik saatler duyuruldu. İstanbul başta olmak üzere 5 il için cumartesi günü başlayan sağanak yağışta sel ve su baskını uyarısı yapıldı. AKOM İstanbul'da, bu geceden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını açıklarken, Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında etkili olması beklenen yağışa karşı vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı. Peki hafta sonu hava durumu nasıl? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu raporu...
7.07.2023 Gündem
Bakan Özer: Meslek liselerimiz gelirini yüzde 175 oranında artırdı
Bakan Özer: Meslek liselerimiz gelirini yüzde 175 oranında artırdı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Meslek liselerimiz 2023 yılında 3,5 milyar liralık üretim hedefine emin adımlarla ilerliyor. Döner sermayesi olan mesleki ve teknik liselerimiz, 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde gelirini bir önceki yıla göre yüzde 175 oranında artırarak 340 milyon liradan yaklaşık 932 milyon liraya yükseltti" dedi.
20.04.2023 Eğitim
“İlk Evim, İlk İş Yerim” kuralarında yeni çekiliş! Tarih belli oldu
“İlk Evim, İlk İş Yerim” kuralarında yeni çekiliş! Tarih belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projeleri kapsamında kura çekimleri devam ediyor. 
7.04.2023 Ekonomi
5 il için 'sarı' uyarı! Salı günü başlıyor
5 il için 'sarı' uyarı! Salı günü başlıyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
3.04.2023 Gündem
'İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' için kuralar devam ediyor
'İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' için kuralar devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın TOKİ eliyle hayata geçirdiği ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi projelerinde kura çekimlerine 6 Mart itibariyle yeniden başlandı. Bir taraftan afet bölgelerindeki geçici ve kalıcı deprem konutları inşa edilirken bir yandan da Sosyal Konut Hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” için kuralar eş zamanlı olarak devam ediyor. “İlk İş Yerim” projesi ikinci etap kura çekimleri 23 Mart’ta 5 il ve ilçede 417 iş yeri, altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış 1 milyon “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart tarihleri arasında, 22 ilde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.
20.03.2023 Ekonomi
MHP Lideri Bahçeli'den seçim mesajı: Biz hazırız
MHP Lideri Bahçeli'den seçim mesajı: Biz hazırız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Cumhur İttifakı genişleyecek mi?' sorusuna "İttifaklar genişleyebildikleri kadar genişlesinler" yanıtını verdi. Bahçeli seçim tarihine ilişkin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nasıl bir değerlendirme yapar, onu bekleyeceğiz. Biz hazırız" dedi.
14.01.2023 Gündem
TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ sosyal konut projesi kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022
TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ sosyal konut projesi kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim kampanyasına, gençlerden emeklilere, engellilerden şehit yakınlarına ve gazilere kadar 5 milyon 135 bin geçerli başvuru yapıldığını söyleyerek, ilk çekiliş için tarih verdi. Peki, TOKİ çekilişi ne zaman? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?
5.11.2022 Ekonomi
Suç örgütü çökertildi! Her yerden para fışkırdı! Özel jet detayı şaşırttı
Suç örgütü çökertildi! Her yerden para fışkırdı! Özel jet detayı şaşırttı Demir-çelik fiyatlarını manipüle eden, tam 105 milyar liralık sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan Erol Evcil adıyla bilinen Erol Eşrefoğlu, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak liderliğini yaptığı 3 suç örgütüne operasyon düzenlenmişti. Örgütle ilgili şoke eden detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Öldürme iddialarının yanısıra Paris'e giden özel jet ve getirdikleri, her delikten adeta para fışkırması gibi birbirinden ilginç detayların olduğu operasyondan şoke eden detaylar.
1.07.2022 Yaşam
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve....
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve.... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Kiralara yapılan fahiş zamlar maaşlı olarak çalışan orta gelir ya da alt gelir grubunu mağdur ediyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kiralar ortalama maaş miktarlarının çok üzerine çıktı. Peki kira fiyatları her geçen gün neden artıyor? Kira artışının en temel nedeni arzın talebi karşılayamaması. Pandemi sürecinde durmak noktasına gelen konut sektörü, enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle toparlanma sürecine giremedi. Maliyetlerdeki artış nedeni ile yeni bina inşaatları durdu. TUİK verilerine göre 2017 yılında İstanbul'da 270 bin bina için yapı ruhsatı başvurusu yapıldı. 2021 yılında ise bu rakam 65 binlere kadar geriledi. Alınan yapı ruhsatının konuta dönüşebilmesi ise ortalama 2 yılı buluyor. Bu nedenle büyük şehirlerde göçün de etkisiyle kiralık ev bulmak imkansız hale geliyor. Ancak kira fiyatlarındaki fahiş artışın tek nedeni arz yetersizliği değil, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahipleri de kira bedeli için astronomik rakamlar istiyor. Örneğin İstanbul'da en düşük kira fiyatları dahi asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Sadece kira fiyatları değil aynı zamanda ev sahiplerinin istekleri de değişti. Bir yıllık kira bedelini isteyen de memur şartı arayan da bulunuyor. Kiraların vatandaşların ödeme güçlüğü çekebileceği boyuta gelmesi nedeniyle ev sahipleri yabancı kiracı tercih ediyor. Bazı ilçelerde Türklere ev verilmediği iddiası bulunurken, internetteki bazı ilanda Türkçe açıklamalara da yer verilmiyor.
15.04.2022 Ekonomi
75 ilin defterdarı değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı...
75 ilin defterdarı değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı... Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Bekir Emre Haykır atanırken; Hazine ve Maliye Bakanlığında 5 il defterdarı görevden alındı, toplam 75 il defterdarlığında değişikliğe gidildi. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Faruk Cirit ve Murat Deliçay; Bütçe Genel Müdür Yardımcılığına Ali Rençber, Ömer Nuri Türkşen, Halil İbrahim Kurdoğlu; İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk Koç atandı.
9.04.2022 Gündem
Çok kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den 63 il için son dakika uyarısı! Alarm verildi, günlerce sürecek ve...
Çok kuvvetli kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den 63 il için son dakika uyarısı! Alarm verildi, günlerce sürecek ve... Çok yoğun kar yağışı geliyor! Meteoroloji'den son dakika açıklaması yapıldı. 58 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı geldi. Kuvvetli olacak, alarm verildi. Onlarca ilde etkisini gösterecek. Günlerce sürecek. MGM haritayı paylaşarak duyurdu, durum tamamen değişti. Kar ve yağışlar bitti derken yeniden başlıyor. Çok sayıda il için Meteoroloji uyarı yaptı. Kuvvetli kar etkili olacak. Sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller tek tek açıklandı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşüyor. İstanbul'da da karla karışık yağmur başlıyor. Bugün hava durumu nasıl? Hangi illerde kar yağışı başlıyor? Hafta sonu cumartesi ve pazar hava nasıl olacak? Meteoroloji'nin son dakika hava durumu tahminleri ve kar yağışının etkili olacağı iller...
3.03.2022 Gündem
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı? Kar yağacak mı, kar yağışı var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini yaptı ve kuvvetli kar yağışına karşı uyardı. Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi’den itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını haber veren Meteoroloji, Karadeniz üzerinden de daha soğuk ve daha yoğun kar yağışının geleceğini aktardı. Peki, kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak?
21.01.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Bu bir rekordur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı... Erdoğan, "Geçen yılın 3.çeyreği itibarıyla Ülkemizin küresel ihracattan aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. İhracatımız tarihimizde ilk defa 200 milyar doları aşarak OVP'nin de ötesine geçmiştir. 2021 toplam ihracatımız geçen yıla göre yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar Dolar oldu. Bu bir rekordur." dedi.
3.01.2022 Siyaset
Diyanet 4 b sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı! DİB (Diyanet) sözleşmeli personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Diyanet sınav başvuruları…
Diyanet 4 b sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı! DİB (Diyanet) sözleşmeli personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Diyanet sınav başvuruları… Diyanet imam, müezzin, kuran kursu öğreticisi alımı başvuruları için gözler diyanet.gov.tr sayfasında. Diyanet İşleri Başkanlığı 4-B sözleşmeli 1.500 Kur'an kursu öğreticisi, 5.600 İmam-hatip ve 700 Müezzin-kayyım alımı olmak üzere toplam 7 bin 800 personel alımı yapacak. Bugün alım için başvurular başlıyor. Peki, Diyanet personel alımı başvuruları nasıl, nereden yapılacak? Diyanet 4 b sözleşmeli personel alımı başvuru ekranı…
8.11.2021 Personel Alımı
sinav.diyanet.gov.tr 2021 başvuru ekranı! Diyanet personel alımı 2021 başvurusu nasıl yapılır? Diyanet sınav başvuru tarihleri
sinav.diyanet.gov.tr 2021 başvuru ekranı! Diyanet personel alımı 2021 başvurusu nasıl yapılır? Diyanet sınav başvuru tarihleri Diyanet personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Diyanet İşleri Başkanlığı 7 bin 800 personel alımı başvurular bugün başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 4-B sözleşmeli 1.500 Kur'an kursu öğreticisi, 5.600 İmam-hatip ve 700 Müezzin-kayyım alımı olmak üzere toplam 7 bin 800 personel alımı yapacak. İşte sinav.diyanet.gov.tr 2021 başvuru ekranı ve diyanet sınavı detayları…
8.11.2021 Personel Alımı
Diyanet TV KPSS'den en az 60 puanla personel alacak!
Diyanet TV KPSS'den en az 60 puanla personel alacak! Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan kadrolara açıktan atama yoluyla personel alacak. Diyanet TV'de çalıştırılmak üzere, prodüktör, kameraman, montajcı, ses kayıtçısı, yönetmen, spiker, ışıkçı alınacak. Adayların 2020 KPSS'den en az 60 puan almaları gerekiyor. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Diyanet TV personel alımı başvuru şartları!
8.09.2021 Personel Alımı
Kritik 2 haftaya girildi! Sadece 5 il kalacak: Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Gümüşhane...
Kritik 2 haftaya girildi! Sadece 5 il kalacak: Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Gümüşhane... Son dakika haberi... Çift doz Kovid-19 aşısı olan kişi sayısı 36 milyonu aştı. Nüfusun yüzde 70’inden fazlası aşı olan 19 il, iki hafta içinde orta riskten (sarı) düşük risk (mavi) kategorisine geçecek. Türkiye'de yüksek risk kategorisinde yalnızca 5 il (Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Gümüşhane) kalmış olacak.
31.08.2021 Gündem
Sel uyarısı yapılan iller ve sel sırasında yapılması gerekenler! (5 il için sel ve su baskını uyarısı)
Sel uyarısı yapılan iller ve sel sırasında yapılması gerekenler! (5 il için sel ve su baskını uyarısı) Kastamonu, Sinop ve Bartın'da aşırı yağış sebebiyle doğan sel felaketi devam ederken Meteoroloji, 5 ilimiz için de sel uyarısı yaptı. Buna göre Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane'de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.
14.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

5 İl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5 il haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.