Gazete Vatan Logo

Online SGK SSK gün sorgulama nasıl yapılıyor?

Online hizmetler aracılığıyla SGK sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Bu işlemler bugüne kadar olan sigorta bilgilerinizin tamamını gösterir. Detayları haberimizde.

Online SGK SSK gün sorgulama nasıl yapılıyor?

Çok eski dönemlerden beri vatandaşlar belli bir meslek sahibi olmak için çalıp didinirler. Küçük yaştan itibaren bizlere yöneltilen sorulardan biri olan ‘’Büyünce ne olacaksın?’’ sorusuna artık bir meslek olarak karşılık verdiğimiz andan itibaren bizleri bazı sorumluluklar beklemekte idi. Bu soruya öğretmen, doktor, aşçı diye cevap verirken şuan da bir yol seçmiş yürümeye başladık. Bazılarımız eğitim öğretim hayatını devam ettirerek bir meslek sahibi olurken bazılarımız ise kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir işe sahip oldular.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Mesleklere sahip olarak gerçekleştirmiş olduğumuz bazı sorumluluklarda beraberinde geldi. En basitinden artık geleceğimizi de düşünmek zorunda olduk. Bu nedenle yarınlarımızı boşa atmamak için bizler Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren bazı sağlık sigortası kurumlarına bağlı olduk. Yapmış olduğumuz meslekler ile bu kurum ve kuruluşlara bağlı olarak çalışma hayatımızı devam ettirdik. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren bu sosyal sigorta kurumları hizmetlerini vatandaşlara prim ücretlerini ödemeleri koşulu ile vermektedir. Kimi zamanlar da bizler SSK sorgulama işlemini yaparak ne kadar zamandır prim ödediğimizi, ödenecek primlerimizi ve buna benzer bu konuda ki aklımıza takılan soruların yanıtlarını bulabiliriz.

Haberin Devamı

Aynı zamanlarda bazen bizlerden istenen bazı belgeler vardır. Bu belgelerden biri olan hizmet dökümü belgesi bizlerin bu bağlı olduğu sosyal sigorta kurumlarına dair her türlü bilgileri içerir. Bizler de bu belgeye sahip olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak halletmemiz gereken işlemleri yapıp sahip olabiliriz. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek işlem yapması gereken kişi sadece bizler olmadığımız için bu işlemi gerçekleştirmek bizlerin zamanını alabilir. Bu nedenle de biz vatandaşlar olarak bu kurumlara gitmekten çekiniriz. Çünkü öncelikle belirtmeliyiz ki bizler bu SGK kurumuna giderek çok fazla vakit kaybederiz. İşlem sırası bekleyerek saatlerce zamanımızı alan bu çileli sıra bekleme işlemi bizleri yorar. Hele ki çalışan yoğun tempolu bir hayta sahip iseniz bu işlem bizleri daha da zorlaştırır. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler bu konuda zorluk yaşayabiliriz. Sizlerin de bildiği üzere bu kurumlarda oluşan kalabalık hem çok sıkıcı hem de çok uzundur. Mesai saatleri dışında gelirsek de Sosyal Güvenlik Kurumuna dayalı olarak bir işlemimizi yapmamız imkânsız olur.

Haberin Devamı

Ödemiş olduğumuz bu prim ücretlerinin bizlere sağlamış olduğu faydalar bir yana bunların hizmet dökümü belgesini almak bu kadar zor olmamalı diyerek başka işlemlere kafamızı çeviririz. Daha kısa bir şekilde daha kolay bir yöntemle bizler bu SSK sorgulama işlemimizi halletmek isteriz. Bunun yanında da bizler bu belgeye hemen sahip olup ihtiyacımız olan yerde bu belgeyi kullanmak isteriz. Başvuracak olduğumuz yer ise bu noktada internet sistemidir. Sizlerin de bildiği üzere vatandaşlar olarak bizler pek çok alanda kendimizi geliştirmiş ve de işlemlerimizi kolaylaştırmışızdır. Dünya çapında gerçekleşen bu internet teknolojisinin sağladığı faydalardan yararlanarak bizler işlemlerimizi ve isteklerimizi daha kısa bir zaman diliminde gerçekleştirebiliriz. Ülkemizde son dönemlerde kullanımı artan internet teknolojisi sayesinde biz vatandaşlar çok çeşitli alanlarda verilen hizmetlerden yararlanabilir, aklınıza gelebilecek olan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Kamu alanında yapılan çalışmaları cep telefonlarınızdan internete bağlanarak kontrol edebilir, işlemlerinizi internet sektörü üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizlerin de katkılarıyla daha çok kullanıcıya ulaşan internet sistemi oldukça hızlı ve pratiktir. Aklınıza gelebilecek olan her türlü işleminizi bu kolaylık sayesinde gerçekleştirebilir, sizlere sunulan bu ayrıcalıklardan sizlerde yararlanabilirsiniz. Ayrıca yarın bir gün yapacak olduğunuz bir sorgulama işlemi ile de sizlere verilen imkânlardan yararlanabilir, istediğiniz her türlü bilgiye pratik bir biçimde ulaşabilirsiniz. Son zamanlarda en çok rağbet gören bir uygulama olan SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemi de artık internet üzerinden kolayca yapılabilir bir hal almıştır. Hizmet döküm belgesini artık eski zamanlarda olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden de sahip olabilirsiniz. Geliştirilen e-Devlet sistemi ile artık siz vatandaşlar olarak da çok çeşitli alanlarda hizmet alabileceksiniz. Tek bir çatı altında toplanan bu hizmet kurumuna e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden SGK hizmet dökümü ve SSK Sorgulama başlığına tıklayınız. Ardından ise sizler bu alanda karşınıza çıkan formu kimlik bilgileriniz ile doldurup tek bir tuşla hizmet dökümü belgesini karşınızda bulacaksınız. Yazıcı ile bu sayfanın çıktısını alarak sizler hizmet dökümü belgenizi istediğiniz her alanda kullanabileceksiniz.

Haberin Devamı