Zorunlu Askerlik

Zorunlu Askerlik

Son dakika ZORUNLU ASKERLİK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ZORUNLU ASKERLİK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ZORUNLU ASKERLİK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Askerlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu askerlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 640 zorunlu askerlik haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu askerlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, Danimarka’daki askerlik sistemini sağlamlaştırmak ve savunmayı güçlendirmek için cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir askere alma temeline ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
14.03.2024 Dünya
Sırbistan’da 13 yıl sonra askerlik hizmeti yeniden zorunlu olabilir
Sırbistan’da 13 yıl sonra askerlik hizmeti yeniden zorunlu olabilir Sırbistan Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin karşı karşıya bulunduğu güvenlik tehditlerini gerekçe göstererek 13 yıl aradan sonra zorunlu askerlik uygulamasına dönülmesi talebinde bulundu.
4.01.2024 Dünya
Yalan söyleyen işçiye kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar geldi
Yalan söyleyen işçiye kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar geldi Yargıtay, işe alım sürecinde işverene yalan söyleyen işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uygun davranmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, işe başlarken 'askerliğimi yaptım' demesine rağmen vatani görevini yerine getirmediği ortaya çıkan işçinin tazminat hak edemeyeceğine karar verdi.
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Versay Antlaşması Özeti Ve Önemi... Versay Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya savaşları içerisinde en sancılı olan 1. Dünya savaşı döneminde itilaf ve ittifak devletleri arasında savaşın sona erdirilmesi için Fransa'nın Paris şehrinde bir konferans düzenlenmiş ve konferans sonucunda Versay Antlaşması İmzalanmıştır.
15.09.2023 Eğitim
BTS üyesi J-Hope askere gidiyor!
BTS üyesi J-Hope askere gidiyor! K-pop müzik türünün dünyada en çok dinlenen grubu BTS, üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden Güney Kore gündemine yerleşmişti. Ülke bu konuda adeta ikiye bölünürken; grubun en büyük üyesi Kim Seok-Jin, 13 Aralık'ta askerlik görevine başlamıştı. Son olarak BTS'in bir diğer üyesi J-Hope'un da askere gideceği açıklandı.
28.02.2023 Magazin
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar?
Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar? Aile destek parasına zam geldi mi 2023, aile destek paketi ne zaman yatacak 2023? Aile destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Yeni yıla girilmesiyle aile destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ocak ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da merak konusu oldu.
24.01.2023 Ekonomi
Rusya’dan yeni plan! Cephede dengeler değişecek
Rusya’dan yeni plan! Cephede dengeler değişecek Rusya’da zorunlu askerlikte uygulanan 18-27 yaş aralığında üst sınırın 30’a yükseltilmesi planlanıyor.
12.01.2023 Dünya
Asgari ücret kadar maaş ve sigorta! Askerliğini 6 ay uzatana 51 bin lira
Asgari ücret kadar maaş ve sigorta! Askerliğini 6 ay uzatana 51 bin lira Türkiye'de 20 yaşına gelen her Türk genci vatani görevini yapmak için askere gidiyor. 6 aylık askerlik süresini tamamlayan er ve erbaşlardan askerliğini 6 ay daha uzatana her ay en az asgari ücret kadar düzenli maaş ödeniyor, sigorta yapılıyor. 6 ayda ödenen toplam para 51 bin lira oluyor.
12.01.2023 Gündem
Tayvan’da zorunlu askerlik süresi 4 aydan 12 aya uzatıldı
Tayvan’da zorunlu askerlik süresi 4 aydan 12 aya uzatıldı Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Tayvan’daki zorunlu askerlik süresinin 4 aydan 12 aya uzatıldığını duyurdu.
27.12.2022 Dünya
Aile destek parası ne zaman yatacak? Aile Destek Programı ödemeleri yılbaşından önce yatacak mı? Aile destek yardımı ocak ayı ödemeleri ne zaman?
Aile destek parası ne zaman yatacak? Aile Destek Programı ödemeleri yılbaşından önce yatacak mı? Aile destek yardımı ocak ayı ödemeleri ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Aile destek yardımı ödemeleri yılbaşından önce hesaplara yatırılacak. İhtiyaç sahibi ailelerin yararlandığı Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Peki, Aile destek parası ne zaman yatacak? Aile Destek Programı ödemeleri yılbaşından önce yatacak mı? Aile destek yardımı ocak ayı ödemeleri ne zaman? İşte detaylar…
27.12.2022 Ekonomi
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar?
BTS askere mi gidiyor? Jin ne zaman askere gidecek 2022, kaç ay kalacak, Kore'de askerlik süresi ne kadar? Jin askere gidecek mi, Jin ne zaman askere gidiyor 2022? Güney Kore'de askerlik yasası değişince, dünyaca ünlü müzik grubu BTS'nin üyelerinden birinin bu yıl zorunlu askerlik yapacağı bildirildi. Peki, Kore’de askerlik süresi ne kadar?
17.10.2022 Dünya
Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu?
Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yapılan ödemeler kapsamında Aile Destek Programı’na başvurular devam ediyor. Başvuru yapan hanelerin ilk ödemeleri 29 Temmuz’da gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında ihtiyaç sahibi hanelere yapılacak ödemelerin kapsamının genişletileceğini duyurmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da aile destek paketinin genişletildiğinin müjdesini vermişti. Peki, Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Ödemeler nereden yapılacak? Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır? İşte aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih!
5.10.2022 Ekonomi
En az 5 bin 400 lira ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, 12 ay boyunca...
En az 5 bin 400 lira ödeniyor! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor, 12 ay boyunca... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu. Ödemeler 29 Temmuz itibarıyla başladı; başvurular halen alınmaya devam ediyor. Aylık olarak 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek ödemesi yapılıyor; 12 ay boyunca düzenli olarak veriliyor. Sosyal yardım programlarına yenisi eklendi. 'Aile Destek Programı' ile ihtiyaç sahibi hanelere ödeme yapılacak. Destekten daha uzun süre yararlanmak için erken başvuru önemli. Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da yapılabiliyor. Peki kimler kapsam dışı? Nasıl başvuru yapılıyor? 'Aile Destek Programı' ile ilgili bilinmesi gerekenler ne? İşte detaylar...
11.08.2022 Ekonomi
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması!
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması! Yunanistan Türkiye savaş ve askeri gücü karşılaştırması aramalar arttı. Emekli Yunan komutan Yanis Egolfopulos'un yaptığı, "Larisa'dan üç füze atsak İstanbul Boğazı'ndaki köprüleri vururuz" şeklindeki provokatif açıklamaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi. Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak, "Cesareti varsa yapsaydı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok" yorumunda bulundu. Söz konusu gelişmelerin ardından Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması 2022…
13.06.2022 Gündem
1100 TL otomatik olarak hesaplara yatırılıyor! Ödemeler 12 ay boyunca devam ediyor, başvuranlar alıyor
1100 TL otomatik olarak hesaplara yatırılıyor! Ödemeler 12 ay boyunca devam ediyor, başvuranlar alıyor Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren ödeme miktarı yükseltildi. Paralar PTT hesaplarına otomatik olarak yatırılacak. Destek ödemeleri ve başvuru şartları ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, er ve erbaş olarak askerlik yapanların gelir durumu iyi olmayan aile fertlerine nakit yardımı yapıyor. Ailenin geçimini sağlayan kişi askerdeyse aileye devlet bakıyor. Sınır illeri başta olmak üzere riskli bölgelerde askerlik yapanların ailelerine gelirleri asgari ücretin üçte birinin altındaysa verilen yardım 1.100 liraya çıktı. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerinin PTT'de otomatik açılan hesaplarına 550 lira yatırıyor. Muhtaç asker ailesi yardımında çocuklara da 150 lira ödeniyor.
23.05.2022 Ekonomi
Hesaplara 650 TL yatırıldı! Son dakika destek açıklaması, iki ayda bir ödeniyor...
Hesaplara 650 TL yatırıldı! Son dakika destek açıklaması, iki ayda bir ödeniyor... Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması. İki ayda bir düzenli olarak ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. 4 farklı kalemde ihtiyaç sahiplerine ödeme yapıldığı belirtildi. Bakan Yanık sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detayları bir bir açıkladı. Eşi vefat eden ihtiyaç sahibi kadınlar, ihtiyaç sahibi asker aileleri, muhtaç asker çocuklar, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardımı kapsamında 119,5 milyon lira hesaplara yatırıldı. Sosyal yardım ödemeleri düzenli olarak hesaplara aktarılıyor.
28.04.2022 Ekonomi
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
İran adına casusluk yaptığı iddiası ile 5 İsrailli gözaltına alındı
İran adına casusluk yaptığı iddiası ile 5 İsrailli gözaltına alındı İsrail iç güvenlik teşkilatı olan Şin Bet, İran adına casusluk yaptığı iddiası ile 4’ü kadın 5 İsrailliyi gözaltına aldı.
13.01.2022 Dünya
Nakdi destek veriliyor! Bakan duyurdu: Dul, yetim, öksüz, asker ailesi...
Nakdi destek veriliyor! Bakan duyurdu: Dul, yetim, öksüz, asker ailesi... Son dakika haberi... Nakdi destek kararı! Öksüz, yetim, dul, asker ailelerine müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapacaklarını duyurdu.
24.12.2021 Ekonomi
Paralar hesaba yatıyor, 5 ödeme birden yapılıyor! Bugün başladı ve...
Paralar hesaba yatıyor, 5 ödeme birden yapılıyor! Bugün başladı ve... Paralar hesaplara yatırılıyor. 5 ödeme birden yapılacak. Bugün itibariyle başladı. Hesabınızı kontrol edin. 25-28 Ekim tarihleri arasında ödemeler yapılmaya devam edecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 5 başlık altında sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım, Öksüz Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı olmak üzere toplamda yaklaşık 90 milyon TL para ödenecek.
25.10.2021 Ekonomi
Toplam 93 milyon lira ödenecek! Tarih verildi...
Toplam 93 milyon lira ödenecek! Tarih verildi... Son dakika haberi... Eşi vefat eden, yardıma muhtaç kadınlar ve kronik rahatsızlığı olanlar için müjdeli haber geldi. Yeni ödeme açıklaması geldi. Yarın itibarıyla başlıyor. Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 5 nakdi sosyal yardım programıyla yaklaşık 93 milyon lira ödeme yapacaklarını duyurdu.
24.08.2021 Ekonomi
Hesaplara 3 bin 147 lira yatırılıyor! Düşük faizli kredi ve ev desteği, 6 ay boyunca.....
Hesaplara 3 bin 147 lira yatırılıyor! Düşük faizli kredi ve ev desteği, 6 ay boyunca..... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik sonrası tek tek hesaplandı. 6 ay boyunca 3 bin 147 lira hesaba yatırılıyor. Normal 6 aylık askerlik görevini tamamlayanlar, görevlerini 6 ay daha uzatırlarsa toplamda en az 16 bin 722 lira ödeme alabiliyor. Sınır bölgelerde görev yapanlarda bu tutar en az 24 bin 924 liraya çıkıyor. SGK primi de ödenirken TOKİ’den öncelikli ev ve askeri sınavlarda ek puan avantajlar ve düşük faizli kredi imkanı da var...
17.07.2021 Çalışan Hakları
Hesaplara 800 lira yatırılıyor! İki ödeme birden yapılıyor...
Hesaplara 800 lira yatırılıyor! İki ödeme birden yapılıyor... Hesaplara 800 lira yatırılıyor. İki ödeme birden yapılıyor, paralar 2 ayda bir PTT'ye yatıyor. On binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Devlet düzenli nakit yardımı yapıyor. Zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine 12 ay boyunca 800 lira ödeniyor. Aynı zamanda 18 yaşından küçük muhtaç asker çocuklarına da 300 lira ödeme yapılıyor. Para yardımının alınabilmesi için gerekli şartın sağlanması gerekiyor. Bu yardımı kimler alabilir? Gelir şartı nedir? Tüm detaylar...
31.05.2021 Ekonomi
Bedelli askerlik yapan kişi kıdem tazminatı alabilir mi?
Bedelli askerlik yapan kişi kıdem tazminatı alabilir mi? Bedelli askerlik celp tarihleri ve birlikler geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlarını e-devlet üzerinden ‘Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama’ bölümünden sorgulayan çalışan asker adayları, sonuçlarını öğrendikten sonra arama motorlarına yöneldi. Çalışan asker adayları, ücretsiz izne çıkıp çıkmayacağını kıdem tazminatı alıp almayacağının yanıtını araştırıyor. Peki, Bedelli askerlik yapan kişi kıdem tazminatı alabilir mi?
26.01.2021 Çalışan Hakları
Yunanistan'dan kritik askerlik kararı! 1 yıla çıkarıldı
Yunanistan'dan kritik askerlik kararı! 1 yıla çıkarıldı Yunanistan'da kara kuvvetleri için 9 ay olan zorunlu askerlik süresinin 1 yıla çıkarılacağı bildirildi.
21.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Askerlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu askerlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.