Gazete Vatan Logo

Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar?

Aile destek parasına zam geldi mi 2023, aile destek paketi ne zaman yatacak 2023? Aile destek paketi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Yeni yıla girilmesiyle aile destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği merak edilirken ocak ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da merak konusu oldu.

Ocak ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek parasına zam geldi mi, ne kadar?

Asgari ücret 2023 zammına yönelik araştırmalar devam ediyor. Aile Destek Parasına yapılacak olan zam oranıyla, destek ödemelerinin ne zaman yatacağı da araştırma konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayının ilk haftasında hesaplara yatacak olan ödemelerin öne çekileceğini duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından “Ocak ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak, zam geldi mi, ne kadar oldu?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELEİR YATTI MI?

Bakan Yanık Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." ifadesini kullandı.

Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon haneye 3,8 milyar TL destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Aile Destek Programı ödemeleri 850-1.250 TL arasında değişen ödeme tutarlarıyla, en fazla 12 ay süreyle gerçekleştiriliyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme miktarı değişiyor.

450 TL ve altı olanlar 1.250 TL,

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar 1.100 TL,

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL,

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar 850 TL alacak.

Hanedeki Çocuk Sayısına Göre Aylık Destek Tutarı

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL

3 çocuklu hanelere: 450 TL

4 çocuklu hanelere: 550 TL

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Destek ödemeleri, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi olan Haziran 2023 ayı için bu dönemin ödemesi, takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecek.

AİLE DESTEK PARASINA ZAM GELDİ Mİ?

Aile Destek Ödemelerine yapılan zam miktarına yönelik resmi bir açıklama henüz gelmedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Haberin Devamı

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Ayrıca başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor.

OCAK AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SORGULAMA EKRANI

Haberin Devamı