Askerlik

Askerlik

Son dakika askerlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askerlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askerlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askerlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askerlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.380 askerlik haberi bulunmuştur. Tüm askerlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var
Çalışana tazminat hakkı doğuyor! Yazılı dilekçe şart, iki ay süresi var Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Glasgow Rangers'ta Rıdvan Yılmaz kararı belli oldu!
Glasgow Rangers'ta Rıdvan Yılmaz kararı belli oldu! Rangers kulübü, artık bir numaralı kanat beki haline geldiği ve ilk 11’de kendisine yer bulduğu için milli arada sakatlanan Rıdvan Yılmaz’ın adeta üzerine titriyor.
25.03.2024 Beşiktaş
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar’da mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum, "Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız. Sözünü unutan değil, sözünü hatırlamayan değil, sözünü tutan başkan olacağız. ‘Var mı bir sorun, ben Murat Kurum’ diyeceğiz. Geleceğiz ve sorunu çözeceğiz. 31 Mart’ta da onlar hüsrana uğrayacak. Sandık günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandık gelecek ve hesap kesilecek. 31 Mart akşamı Avcılar, bu kaybolan yılların hesabını sandıkta soracak. 31 Mart akşamı büyük bir zafer yaşayacağız." dedi.
23.03.2024 Gündem
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
15.03.2024 İddaa
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor
Danimarka kadınları askere almaya hazırlanıyor Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, Danimarka’daki askerlik sistemini sağlamlaştırmak ve savunmayı güçlendirmek için cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir askere alma temeline ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
14.03.2024 Dünya
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır? ROKETSAN personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve 35 yaşından gün almış olmamaları gerekmektedir. Peki, Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
12.03.2024 Çalışma Hayatı
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: 1 Nisan'da İstanbul rekor bir oyla Cumhur ittifakıyla tanışacak
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: 1 Nisan'da İstanbul rekor bir oyla Cumhur ittifakıyla tanışacak  AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik'te düzenlenen 'Çankırılı Yarenler Hemşehri Buluşması' programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurum, "1 Nisan'da İstanbul rekor bir oyla Cumhur ittifakıyla tanışacak. Biz o algı belediyeciliğini gerçek belediyecilik yapacağız.Ayrı gayrıdan yana değil birliktelikten yana olacağız; kibirli değil mütevazı olacağız, zorlaştırmayacağız kolaylaştıracağız ve milletin değerlerine daima saygılı olacağız. Koltuğumuza değil halkımıza bağlanacağız. " dedi.
10.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'bedelli askerlik' tepkisi: Bu kadarını biz de beklemiyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'bedelli askerlik' tepkisi: Bu kadarını biz de beklemiyorduk Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas mitinginde halka önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu patavatsızlıktan öte bir zihniyet bozukluğunun işareti." ifadelerini kullandı.
5.03.2024 Gündem
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi!
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi! Türkiye'de emeklilik sistemi her geçen yeni kanunlarla birlikte güncelleniyor. Vatandaşlara da bu yollarla yeni emeklilik fırsatı sunuluyor. EYT, doğum ve askerlik borçlanması ve kısmi, malülen emeklilik gibi seçenekler yeniden tasarlanıyır. Bu imkanlardan faydalanmak için de detaylı bilgi ve şartlara hakim olmak gerekiyor.
3.03.2024 Çalışma Hayatı
İş Bankası güvenlik alımı 2024! İş Bankası güvenlik alımı başvurusu nasıl yapılır, İş Bankası güvenlik alımı hangi illerde yapılacak?
İş Bankası güvenlik alımı 2024! İş Bankası güvenlik alımı başvurusu nasıl yapılır, İş Bankası güvenlik alımı hangi illerde yapılacak? Türkiye İş Bankası, İstanbul'da ikamet eden ve en az lise mezunu Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Peki, İş Bankası personel alımı başvuru şartları neler? İş Bankası güvenlik alımı ne zaman, hangi illerde yapılacak?
2.03.2024 Çalışma Hayatı
31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi?
31. dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman? 31. dönem POMEM başvuru şartları açıklandı mı, yaş sınırı var mı, POMEM 31. dönem kontenjan dağılımı belli mi? 31. Dönem POMEM başvuru tarihi ne zaman, 2024 yeni polis alımı başvuruları başladı mı? Polis olmak isteyenler polis alımı ile ilgili aramalarını arttırdı. 31. Dönem POMEM başvurularının ne zaman başlayacağını sorgulayan adaylar Polis Akademisi duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor. En son 29. ve 30. Dönem Pomem Eğitimine Silahaltında Bulunması Nedeniyle Kayıt Yaptıramayan Adaylar için duyuru yayımlandı. İşte 31. dönem POMEM başvuru tarihi 2024 ile ilgili ayrıntılar…
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları Tarım ve Orman Bakanlığı alımı kura sonuçları 27 Şubat 2024 Salı ile birlikte sorgulanıyor. Tarım Bakanlığı Personel alımı sonuçları https://www.youtube.com/tarimtv​ adresinden canlı yayında takip edilebilecek.​ Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura sonuçları Bakanlığın ve İşçi Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları…
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Sparta Prag - Galatasaray maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli’de
Sparta Prag - Galatasaray maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli’de İstanbul'da 3-2 kazanan ve avantajı elinde bulunduran Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 play-off turu rövanşında Çekya'da Sparta Prag'a konuk olurken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç, Canlı Bahis, Canlı Sohbet, Şampiyon Oran seçenekleri ve Türkiye'nin "En Yüksek" iddaa oranları ile Misli'de yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den yeni üyelere 50 TL hediye!
22.02.2024 İddaa
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir?
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir? Batılılaşmanın ilk somut adımı olarak bilinen Tanzimat Fermanı, Osmanlı imparatorluğu döneminin önemli yapıları içerisinde yer alır. 3 Kasım 1839 yılında Gülhane parkında okunması ile beraber ayrıca farklı isimlere sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunlar arasında Gülhane Hattı Şerife, Gülhane Hattı Hümayunu ve Tazminatı Hayriye şeklinde öne çıktığını söylemek gerekir.
15.02.2024 Gündem
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı
Kıdem tazminatı tavanı arttı! İşten ayrılmak isteyenlere yaz uyarısı Kıdem tazminatı, çalışma hayatının en önemli konularından biridir ve işçiler için işten ayrıldıktan sonra ekonomik bir güvence sağlar. Bu hak, işsizlik dönemlerinde veya emeklilik gibi hayatın dönüm noktalarında mali destek sunar. İşverenler için ise, işgücü maliyetlerinin bir parçasıdır. Bu sebeple işverenler ile işçiler arasında kıdem tazminatı konusunda farklı perspektifler söz konusudur. Her yılın başında ve temmuz ayında kıdem tazminatı tavanının artışı, bu konudaki teknik detaylardan biridir. Dolayısıyla, evlilik, askerlik veya belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısına ulaşarak işten ayrılmayı planlayan çalışanlar için ocak veya temmuz aylarını beklemek avantajlı olabilir.
12.02.2024 Ekonomi
Askerlik yerleri nasıl öğrenilir, acemi birliği kaç gün sürer? TC kimlik No ile askerlik yeri sorgulama
Askerlik yerleri nasıl öğrenilir, acemi birliği kaç gün sürer? TC kimlik No ile askerlik yeri sorgulama Şubat, mart ve nisan 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay ve astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. Peki, Askerlik yeri sorgulama e devletten nasıl öğrenilir? Ocak 2024 askerlik yerleri belli oldu mu? İşte Askerlik sorgulama ekranı…
2.02.2024 Gündem
Askerlik yerleri açıklandı mı, şubat ayı askerlik yerleri ne zaman belli olur 2024? Şubat er sınıflandırma sonucu ne zaman açıklanır? 8 Şubat askerlik yeri
Askerlik yerleri açıklandı mı, şubat ayı askerlik yerleri ne zaman belli olur 2024? Şubat er sınıflandırma sonucu ne zaman açıklanır? 8 Şubat askerlik yeri 2024 Şubat sınıflandırma duyurusu Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlandı. Yedek subay, astsubay adayları, erbaş ve erlerin sevk tarihleri MSB Askeralma Genel Müdürlüğü'nün internet adresinden paylaşıldı. Peki, 8 Şubat askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, şubat ayı askerlik yerleri ne zaman belli olur 2024?
1.02.2024 Gündem
(Şubat celbi askerlik sevk tarihleri 2024) Askerlik teslim tarihi nerede yazar, şubatta askere gidecekler ne zaman teslim olacak? Asker teslimi saat kaça kadar? Şubat sevk tarihi 2024!
(Şubat celbi askerlik sevk tarihleri 2024) Askerlik teslim tarihi nerede yazar, şubatta askere gidecekler ne zaman teslim olacak? Asker teslimi saat kaça kadar? Şubat sevk tarihi 2024! Yedek subay, yedek astsubay ve erler için sınıflandırma sonuçları MSB tarafından duyurulacak. 25 Ocak tarihinde, bedelli askerlik yerleri açıklanmıştı. Şubat ayı askerlik sınıflandırma sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyordu. Şubat 2024 sınıflandırma sonuçlarının 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Peki, Askerlik teslim tarihi nerede yazar, şubatta askere gidecekler ne zaman teslim olacak? Asker teslimi saat kaça kadar? İşte Şubat celbi askerlik sevk tarihleri…
1.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askerlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askerlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.