Gazete Vatan Logo

Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yapılan ödemeler kapsamında Aile Destek Programı’na başvurular devam ediyor. Başvuru yapan hanelerin ilk ödemeleri 29 Temmuz’da gerçekleştirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında ihtiyaç sahibi hanelere yapılacak ödemelerin kapsamının genişletileceğini duyurmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da aile destek paketinin genişletildiğinin müjdesini vermişti. Peki, Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Ödemeler nereden yapılacak? Aile Destek programı başvurusu nasıl yapılır? İşte aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih!

Aile Destek programı eylül ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar oldu?

İhtiyaç sahibi ailelere destekler devam ediyor. Devlet tarafından verilen Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine toplantısında Aile Destek Programı'nın kapsamının genişletileceğini duyurmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık da merakla beklenen aile destek ödemesi hakkında müjdeyi verdi. İlave desteklerin olacağını belirten Bakan Yanık, 450 lira olan alt limitin 850 TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

AİLE DESTEK PROGRAMI EYLÜL ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılıyor. Hak sahibi hanelere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alındığı Mütevelli Heyeti kararı tarihini içeren ay için başlar ve takip eden ay içinde ilk ödeme gerçekleştirilir.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Hane başına aylık 450, 500, 550 veya 600 lira olmak üzere ödenen Aile Destek Programı ödemeleri yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişiyordu. Yapılan son artışla birlikte Aile Destek Programı ödemeleri 850 ile 1250 TL aralığına yükseltildi.

Haberin Devamı

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Haberin Devamı