Gazete Vatan Logo
Magazin BTS üyesi J-Hope askere gidiyor!

BTS üyesi J-Hope askere gidiyor!

K-pop müzik türünün dünyada en çok dinlenen grubu BTS, üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden Güney Kore gündemine yerleşmişti. Ülke bu konuda adeta ikiye bölünürken; grubun en büyük üyesi Kim Seok-Jin, 13 Aralık'ta askerlik görevine başlamıştı. Son olarak BTS'in bir diğer üyesi J-Hope'un da askere gideceği açıklandı.

BTS üyesi J-Hope askere gidiyor!

Yaşları 18 ila 28 olan her sağlıklı bireyin 2 yıl süren askerlik görevini yerine getirmek zorunda olduğu Güney Kore'de, ülkeye kültürel anlamda katkı sağladığı gerekçesiyle sporcular, atletler ve klasik müzik sanatçılarına tolerans gösteriliyor. Bu sebeple dünyanın dört bir yanında hayranları bulunan ve yaşları 25 yaşındaki Jungkook'tan, 30 yaşındaki Jin'e kadar değişen K-pop grubu BTS'in üyelerinin askerlik görevlerini yerine getirip getirmeyeceği tartışma konusu olmuştu.

"HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORLAR"

Ancak ajansları, grup üyelerinin askere gideceğini söyleyerek, yıldızların zorunlu hizmetten muaf tutulmayı hak edip etmediğine dair süren tartışmaya son vermişti.

BTS'in bağlı olduğu Hybe ajansının bir parçası olan Bighit Music, yaptığı açıklamada, "BTS üyeleri şu anda askerlik hizmetlerini yerine getirme planlarıyla ilerliyorlar. Grubun her üyesi solo çalışmalara başlarken, bunun için mükemmel bir zaman. BTS üyeleri hizmet etmekten onur duyuyor" demişti.

HAYRANLARI EĞİTİM KAMPINA GELDİ

Haberin Devamı

Kim Seok-Jin, yaşanan tartışmalardan sonra zorunlu askerlik görevine 13 Aralık 2022'de başlamıştı. Yüzlerce medya mensubu ve BTS hayranı, Jin'in gideceği eğitim kampının ana kapısının önündeki kavşağı doldurmuştu.

YAPIM ŞİRKETİ DUYURDU

Tüm bunların ardından J- Hope'un da zorunlu askerlik yapacağı açıklandı. Grubun yapımcı şirketi Big Hit Music, 29 yaşındaki şarkıcının askere gideceğini resmen duyurdu.

"SÜRECİ BAŞLATTIĞINI BİLDİRMEK İSTERİZ"

CNN'de yer alan habere göre; açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hayranlarımıza J-Hope'un askerlik tecilinin sonlandırılması için başvuruda bulunarak askere gitme sürecini başlattığını bildirmek isteriz. Hayranlarının askerlik görevini tamamlayıp güvenli bir şekilde geri dönene kadar J-Hope'a olan sevgi ve desteklerini sürdürmelerini rica ediyoruz.