Zırh

Zırh

Son dakika ZIRH haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ZIRH ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ZIRH haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zırh

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zırh gelişmeleri de dahil olmak üzere 508 zırh haberi bulunmuştur. Tüm zırh haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
MSB: F-16 satış sürecinde bir olumsuzluk beklenmiyor
MSB: F-16 satış sürecinde bir olumsuzluk beklenmiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan ve Türkiye’ye F-16 satışını engellemeyi amaçlayan öneri ile ilgili "Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” dedi.
8.02.2024 Gündem
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
Hartlap Bıçağı tezgahlardaki yerini aldı: 50 lira ile 500 lira arasında değişiyor
Hartlap Bıçağı tezgahlardaki yerini aldı: 50 lira ile 500 lira arasında değişiyor Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş'ın coğrafi işaret tescilli ürünlerden Hartlap Bıçağı, ustaların maharetli ellerinde hazırlandıktan sonra tezgahlardaki yerini aldı.
14.06.2023 Yaşam
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler!
Bahçeli'den 'İç savaş' söylemlerine sert tepki: Kefenlerini alıp gelsinler! “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında Burdur Halkına seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli; "Bir terörist alçakça ve cüretkar şekilde milletimizi tehdit ederek, '14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu kazanamazsa iç savaş çıkar' diyebilmiştir. Eğer böyle bir niyet ve planları varsa, tavsiyem yanlarına kefenlerini ya da sarı torbalarını da alıp gelmeleridir” dedi.
13.05.2023 Gündem
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri Enbiya suresi Kuran-ı Kerim'in 21. Suresidir. Enbiya kelime olarak ‘Peygamber’ demektir. Mekke'de indiğine inanılan Enbiya Suresi, Peygamberlerin çeşitli özelliklerinden ve dini yayma sürecinden bahseder. Peki, Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Enbiya suresi kaç kere okunmalıdır? İşte detaylar...
4.05.2023 Sureler
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.
23.04.2023 Gündem
Türk SİHA'ları dünya gündeminde! İngilizler karşılaştırdı, Bayraktar TB2 fark attı
Türk SİHA'ları dünya gündeminde! İngilizler karşılaştırdı, Bayraktar TB2 fark attı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali boyunca birçok İHA ve SİHA sahada kullanıldı. Bu İHA'ları karşılaştıran İngiliz basını aralarında Bayraktar TB-2'ninde olduğu bir liste hazırladı. Söz konusu listede TB2 resmen fark yarattı.
2.04.2023 Ekonomi
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi Yeni Altay tankı, ilk kez görücüye çıktı. Yerli mühendis grubu ve işçileri ile geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi için üretilen ALTAY Tankı, basın mensuplarına tanıtıldı. Altay Ana Muharebe Tankı’nın TSK’ya teslim edileceğini tarih açıklandı. İşte detaylar...
23.03.2023 Ekonomi
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz" dedi.
21.03.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada söz sahibi ülkeler arasına giriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açılan Bor Karbür Üretim Tesisi'nin dünyanın sayılı işletmelerinden biri olacağına dikkat çekerek, "Bu tesis sayesinde Türkiye sadece sahip olduğu bor madeninin katma değerini yükseltmek ile kalmıyor; aynı zamanda ülkemiz dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde ve satışında önemli bir oyuncu haline gelecek" dedi.
19.03.2023 Gündem
Deniz ve yol tutmasına karşı kıtır kıtır yeniyor! Çok tüketildiğinde zehir saçıyor
Deniz ve yol tutmasına karşı kıtır kıtır yeniyor! Çok tüketildiğinde zehir saçıyor Katıldığı her yemeği lezzetli hale getiren soğan, içerdiği vitaminler sayesinde kış günlerini sıcacık geçirmenize yol açar. Kuzey Almanya'da deniz ve yol tutmasına karşı kıtır kıtır tüketilen soğan bağışıklığı da adeta bir zırh haline getiriyor. Ellere sinen kokusunu kahve ile yıkadığınıza tamamen yok edebileceğiniz soğanın yanlış tüketildiğinde zehir saçacağını biliyor musunuz?
31.01.2023 Sağlık
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı
Finlandiya'dan flaş Türkiye hamlesi! Silah ambargosu kaldırıldı Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019’dan bu yana Türkiye’ye uygulanan “askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye’ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.
25.01.2023 Gündem
Türk savaş zırhları yeniden hayat buldu! Ünü dünyaya yayıldı
Türk savaş zırhları yeniden hayat buldu! Ünü dünyaya yayıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı tek kadın bakır tel işleme sanatçısı unvanına sahip Sema Kansu, yapımı 3 ay süren 15 kilo ağırlığındaki Türk tipi savaş zırhları üretiyor. Bu zırhlarda yer alan motifleri modernize ederek bakırdan kostümler, takılar ve ev aksesuarları da üreten Kansu, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlerine zanaatini öğretiyor.
3.01.2023 Yaşam
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip
Ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez görüldü! 2 km menzilde zırh delici ateşleme sistemine sahip Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN ilk kez SAHA Expo’da görücüye çıktı. KAPGAN, yerli ve özgün yazılımları, modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.
26.10.2022 Ekonomi
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler!
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler! Türk savunma sanayisine yeni araçlar eklenmeye devam ediyor. Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları arasında katılan insansız kara aracı Kapgan silah sistemi ile dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetiyle Kapgan farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri ile entegre edilebiliyor. Peki, İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? Kapgan ne demek? Kapkan Kağan kimdir? İşte Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler…
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
Temeli atıldı! Türkiye'de bir ilk: Tonu 400 bin dolara kadar yükseliyor
Temeli atıldı! Türkiye'de bir ilk: Tonu 400 bin dolara kadar yükseliyor Türkiye'nin ilk Ferrobor Üretim Tesisi’nin temeli Balıkesir Bandırma ilçesinde atıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez" “Bor karbürün neredeyse tamamını yurt dışından ithal ediyorduk. Bor karbür tozunun tonu yaklaşık 40 bin dolar. Zırh yapıldığında tonu 400 bin dolara kadar çıkıyor. İnşallah bor karbür tesisimizle bu değer zincirinin tamamına sahip olacağımız imkanlara kavuşacağız" ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Ekonomi
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir?
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud, Kudüs'te doğmuş bir peygamberdir. Hz. Davud'a indirilen kitap İbranice dilinde olan Zebur kitabıdır. Peki, Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud'un mucizeleri nelerdir? Hz. Davud kaç yıl yaşamıştır? İşte Hz. Davud hakkındaki bilgiler…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Küresel savunma sanayinde gözler Türkiye’de...
Küresel savunma sanayinde gözler Türkiye’de... Savunma sanayinin kalbi Paris'te atıyor. Türkiye'den de savunma sanayi ürünleri fuarda yerini aldı. OYAK’ın stratejik hamlesiyle Türkiye'nin zırh çeliği dahil tüm yüksek mukavemetli çelik ihtiyacını, dış kaynaklara gerek kalmadan karşılayabilen Miilux OY da zırh komponent ürünlerinin de tanıtımını ilk kez küresel arenada gerçekleştiriyor.
16.06.2022 Bilim ve Teknoloji
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Miçotakis'e sert tepki: Yunanistan ateşle oynamaktadır
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Miçotakis'e sert tepki: Yunanistan ateşle oynamaktadır Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Akdeniz ve Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis yönetimi denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Bu gafil zihniyetin anlaşılan odur ki denizin dibini canı tekrar çekmektedir." dedi.
31.05.2022 Siyaset
Al Jazeera muhabirinin nasıl öldüğü ortaya çıktı! Filistin gerçeği açıkladı
Al Jazeera muhabirinin nasıl öldüğü ortaya çıktı! Filistin gerçeği açıkladı Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybetmişti. Abu Akleh'in cenaze konvoyuna İsrail güçleri tarafından saldırılması ise uzun süre dünya basınının gündeminden düşmemişti. Filistin Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Al Jazeera muhabiri Shireen Abu Akleh’nin İsrail güçleri tarafından kasten vurulduğunun tespit edildiğini açıkladı.
26.05.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu: Siyasi yasak kararını ve mahkemeyi tanımıyoruz
Kılıçdaroğlu: Siyasi yasak kararını ve mahkemeyi tanımıyoruz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun cezasını onamasına ilişkin, "İl Başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır" dedi.
17.05.2022 Siyaset
ABD Başkanı Joe Biden dev paketİ onayladı! İşte Ukrayna'ya yollayacağı silahların tam listesi...
ABD Başkanı Joe Biden dev paketİ onayladı! İşte Ukrayna'ya yollayacağı silahların tam listesi... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken, Ukrayna’ya dünyanın dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden da verdiği sözü tuttu ve bütçe oylamasında Ukrayna’ya yollanacak yeni silahların listesi açıklandı ve kabul edildi. İşte Ukrayna’nın sahip olacağı yeni silah ve mühimmatların tam listesi…
29.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zırh ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zırh haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.