Zerdeçal

Zerdeçal

Son dakika zerdeçal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zerdeçal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zerdeçal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zerdeçal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zerdeçal gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 zerdeçal haberi bulunmuştur. Tüm zerdeçal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor
Tek bir kırışık bırakmıyor - 2 tanesini zerdeçalla karıştırıp direkt sürün; gençliği 10 yıl geri çağırıyor Yumurtanın harika bir güzellik malzemesi olabileceğini düşündünüz mü? Protein ve besinler açısından zengin olan ve diyetinize dahil ettiğiniz yumurta tüm sistem için yararlı. Ancak sadece bu değil, aynı zamanda cilt için paha biçilmez faydaları var.
18.04.2024 Yaşam
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Fıtık yaşa ya da fiziksel hareketsizlikten dolayı meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Her yaş grubunda farklı şekilde görülebilir. Sıklıkla beden işçilerinde fıtık görülür. Fıtık oluştuğu bölgenin hareket alanını kısıtlayan ve ağrı yapan bir rahatsızlıktır.
28.12.2023 Sağlık
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Karaciğer Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karaciğer Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Karaciğer vücudunuzdaki en büyük organlardan biridir. Temel işlevi yerine getirmek ve vücudunuzdaki toksinleri kolayca atmak için günün her saati çalışır. Bu da sağlık açısından çeşitli faydalar sağlar.
17.12.2023 Sağlık
Zayıflama Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...zayıflama Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Zayıflama Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...zayıflama Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? İdeal kiloya ulaşmak pek çok kişinin ortak isteğidir. İnsanlar kilo vermek için çeşitli yollara başvurmaktadırlar. Bunlardan biri de zayıflama kürleridir. Zayıflama kürleri farklı şekillerde yapılmaktadır. 
4.12.2023 Sağlık
Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Yoğurt Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Zayıflamak isteyen kişiler birçok yöntemi deneyerek olumlu sonuç almaya çalışırlar. Tabi bunun için dikkat çekici bazı tarifler olduğu bilinmektedir. Bunların başında ise yoğurt kürü yer alır. Yoğurt kürünün zayıflamak için ideal bir karışım olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sağlıklı bir şekilde zayıflamak için yoğurt küründen destek alınabilir. 
4.12.2023 Sağlık
Kar, kış, soğuk hava geldi vatandaş çareyi aktarlarda aramaya başladı! Hastalıklar kapıyı çalmadan önleminizi alın
Kar, kış, soğuk hava geldi vatandaş çareyi aktarlarda aramaya başladı! Hastalıklar kapıyı çalmadan önleminizi alın Soğuk havaların ansızın gelmesi, yurt genelinde kar, fırtına ve şiddetli yağmurun başlaması ile aktarlara olan talep arttı. Kışla birlikte hastalıklar kapıyı çalmadan çözüm arayanlar bitki çaylarına yöneldi. Vatandaşlar, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, bu yıl da vatandaşların en çok tercih ettiği bitkiler zencefil, zerdeçal ve tarçın oldu. Peki hangi bitki çayı neye iyi geliyor? İşte detaylar
29.11.2023 Yaşam
Hafızayı güçlendiriyor, ruh haline iyi geliyor! Altın sütün faydaları saymakla bitmiyor
Hafızayı güçlendiriyor, ruh haline iyi geliyor! Altın sütün faydaları saymakla bitmiyor Altın sütün faydaları nelerdir? Son dönemin popüler içeceği altın süt nasıl yapılır? Zerdeçallı süt olarak da bilinen altın süt, Batı kültüründe popülerlik kazanan bir Hint içeceğidir. Parlak sarı renginde olan bu geleneksel içecek, inek/bitki bazlı sütlerin zerdeçal, tarçın ve zencefil gibi baharatlarla birleştirilmesiyle hazırlanır. Bağışıklık sistemini desteklemekten beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye kadar altın sütün birçok sağlık yararı vardır. İşte altın süt tarifi ve faydaları hakkında bilmeniz gerekenler.
30.10.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun önerdiği şifa baharat! Unutkanlık problemi yaşayanlar, 1 kaşık bile yetiyor! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu özellikle beyin olmak üzere sağlık açısında çok faydalı üç baharatı açıkladı. Gündelik hayat sıkıntısı, iş stresi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, az uyuma, uzun süre ekran başında çalışmak gibi etkenlerin beraberinde getirdiği unutkanlık sorununa bitkisel yollu çözüm Müftüoğlu’ndan geldi. Bu baharatlar, unutkanlık sorununa iyi geliyor.
15.09.2023 Sağlık
Almanların yıllardır kullandığı tarif: Kolestrole birebir, kalpten vücuda kan taşıyan damarları temizliyor
Almanların yıllardır kullandığı tarif: Kolestrole birebir, kalpten vücuda kan taşıyan damarları temizliyor Almanların yıllardır kullandığı zencefil ve zerdeçal içeren bu tarif, damarları temizlemekle kalmıyor, kireçlenmeyi de önlüyor. Su, limon, sarımsak, zencefil ve zerdaçal… Mutfağınızda hazır bulunan bu malzemeler, şifalı bir içeceğe dönüşüyor.
18.08.2023 Sağlık
Beyni tıkır tıkır çalıştırıyor! Bu baharatı kaşığın ucuyla yiyen her şeye dikkat kesiliyor!
Beyni tıkır tıkır çalıştırıyor! Bu baharatı kaşığın ucuyla yiyen her şeye dikkat kesiliyor! Matematik problemleriyle derdiniz mi var? Ya da gün içerisinde unutkanlıktan şikayetçi misiniz? Beynimizin nasıl çalıştığına dair bilim dünyasından her gün şaşırtıcı bir bilgi gelse de asıl olay bitkilerde saklı. Örneğin bu baharatı kaşığın ucuyla yemeniz hafızanızı ve beyninizi güçlendiriyor. Gelin insan beyninin iyi çalışması için yemeniz gereken baharatlara birlikte bakalım.
10.08.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem
Uzman isim açıkladı! İşte fazla kiloları eriten yöntem Ramazan’ın bitip bayramın gelmesiyle yemek yeme düzenimiz bir hayli değişti. Aniden öğün sayımız arttı, tatlı krizlerimiz başladı. Bayramda aşırı yediklerimiz, bize kilo olarak geri döndü. Peki bayramda dengesiz beslenme sonucunda aldığımız kiloları nasıl verebiliriz? Aşırıya kaçtığımızda neler yapmalıyız? Uzman isim uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
23.04.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zerdeçal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zerdeçal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.