Gazete Vatan Logo

Ramazan şerbeti tarifi... Ramazan şerbeti evde nasıl hazırlanır?

Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen Ramazan şerbeti doğru tarifler ile hazırlandığında çok şifalı olacaktır. İftar sofralarını da vazgeçilmezi olan Ramazan şerbeti kişiyi ferahlatması ile de bilinmektedir. İftar zamanlarında susuzluğu gideren Ramazan şerbetinin yapılışı da oldukça kolay ve pratiktir. Evde kolay bir şekilde hazırlanan Ramazan şerbeti her zaman tüketilebilir. 

Ramazan şerbeti tarifi... Ramazan şerbeti evde nasıl hazırlanır?

Ramazan şerbetinin evde hazırlanması oldukça kolaydır. Öncelikle derin bir tencere ocağa alınır. Sonrasında tencerenin içerisine su aktarılır. Su dolu tencerenin içine de çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Bütün bunlar ocakta kaynatılır. Daha sonra şerbetin içerisine şeker de ilave edilmelidir. Su iyice karıştırılır. 

Ramazan Şerbeti Tarifi

 

 Malzemeler

 1,5 litre su

 Yarım bardak şeker

 1 tutam karanfil

 1 tane büyük çubuk tarçın

 10 tane kuru erik

 200 gram kuru üzüm

 250 gram vişne

 

 Yapılışı: Derin bir tencere ocağa alındıktan sonra ocağa da su alınır. Daha sonra karanfil, çubuk tarçın da eklenerek kaynatılır. Şerbet suyunun içine şeker de ilave edilir. Üzüm ile eriklerin sap kısımlarını ayıkladıktan sonra tencereye eklenir. Şerbet 5 dakika kaynatılmasının ardından vişneler de konulur. Şerbet ocaktan alındıktan sonra ılımaya bırakılır. Karanfil ve çubuk tarçınları da içine atılır. Şerbet ılıdıktan sonra servis edilir. 

 

Ramazan Şerbeti Evde Nasıl Hazırlanır?

 

Ramazan şerbetinin evde hazırlanması oldukça kolaydır. Öncelikle derin bir tencere ocağa alınır. Sonrasında tencerenin içerisine su aktarılır. Su dolu tencerenin içine de çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Bütün bunlar ocakta kaynatılır. Daha sonra şerbetin içerisine şeker de ilave edilmelidir. Su iyice karıştırılır. Bunun yanı sıra ramazan şerbetinin içerisine erik ve üzümlerin sap kısımları ayıklanarak tencereye eklenir.

Haberin Devamı

 

Tüm bu malzemeler de 5 dakika kadar kaynatılır. Daha sonra ise vişneler de ramazan şerbetinin içerisine atılarak kaynatılır. Hazırlanan bu şerbet ocaktan alınarak ılımaya bırakılır. Sonrasında karanfil ile çubuk tarçın şerbetin içerisinden dikkatli bir şekilde çıkarılır. Ilıyan şerbet dikkatli bir tül ile süzülebilir. Süzülen Ramazan şerbeti sürahi ve ya cam şişelere doldurulur. Ramazan şerbeti soğuk olarak servis edilmelidir. 

 

Ramazan Şerbetinin Faydaları Nelerdir?

 

Ramazan şerbetinin çok sayıda faydası bulunmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanan Ramazan şerbeti hazmı kolaylaştırması ile bilinir. Bunun yanı sıra şerbetin içerisine isteğe bağlı olarak zerdeçal ve karanfil de konulur. Ramazan şerbeti kan şekerini düzenlemeye de yarar. Bu şerbet düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olur.

Haberin Devamı

 

Özellikle soğuk kış günlerinde tüketilen Ramazan şerbeti grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanma riskini de azaltır. Mide problemlerini de çözen Ramazan şerbeti genellikle öksürüğe iyi gelmektedir. Vücudu destekleyen Ramazan şerbeti çok olumlu etkilere sahiptir. 

 

Ramazan Şerbeti Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Ramazan şerbeti yapılırken isteğe bağlı zerdeçal konulabilir. Zerdeçal bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Ramazan şerbeti hazırlanırken suyun iyice kaynatılması gerekmektedir. 

Damak tadına göre Ramazan şerbetine konulan şeker miktarı belirlenebilir. 

Ramazan şerbeti hazırlanırken ise isteğe bağlı karanfil ve tarçın da konulabilir. 

Ramazan şerbeti hazırlanırken toz tarçın yerine çubuk tarçın konulmaktadır. Çubuk tarçın şerbetin lezzetini de değiştirecektir. Çubuk tarçın şerbete rengini de verecektir.

Haberin Devamı