Şerbet

Şerbet

Son dakika şerbet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şerbet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şerbet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şerbet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şerbet gelişmeleri de dahil olmak üzere 358 şerbet haberi bulunmuştur. Tüm şerbet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana’daki adı. Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor. Sıcak ya da soğuk tüketilebilen şifa deposu kaynarı kış aylarında kendiniz için de hazırlayıp hastalıklara karşı bir koruyucu kalkan olarak tüketebilirsiniz.
8.03.2024 Adana
Adana’nın geleneksel ve şifalı içeceği: Kaynar! Faydaları saymakla bitmiyor
Adana’nın geleneksel ve şifalı içeceği: Kaynar! Faydaları saymakla bitmiyor Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak da bilinen, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram edilen bir şerbet çeşididir. Peki kaynar nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte kaynar (lohusa şerbeti) hakkında merak edilenler…
27.02.2024 Adana
Masterchef Şambali tarifi! Şambali tatlısı nasıl yapılır? Şambali tatlısının malzemeleri ve yapımı
Masterchef Şambali tarifi! Şambali tatlısı nasıl yapılır? Şambali tatlısının malzemeleri ve yapımı MasterChef All Star programının yeni bölümünde dikkat çeken tatlı, Şambali oldu. Sokak yemekleri temalı bu bölümde, 28 Kasım Salı günü yayınlanan 163. bölümde Şambali tatlısının tarifi paylaşıldı. Şambali tatlısının popülerliği, programı izleyenleri meraklandırdı ve tarif araştırmalarına yöneltti. Programın sevilen şefleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun bulunduğu yarışta, günün öne çıkan lezzeti Şambali oldu. Türk mutfağının özel tatlarından biri olan Şambali, genellikle irmik, şeker, su, limon suyu gibi malzemelerle yapılır.
28.11.2023 Televizyon
Künefe Kaç Kalori? Künefe Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Künefe Kaç Kalori? Künefe Besin Değerleri Ve Kalorisi... Künefe, tarihi eskilere dayanan, Türk mutfaklarının en lezzetli tatlılarından biridir. Yapılışı itibariyle oldukça teknik gerektiren künefe, lezzetiyle olduğu kadar sahip olduğu kalorisiyle de adından söz ettirmektedir. Özel malzemeleri ve kendine has pişirme yöntemiyle rahatlıkla mutfaklarda da yapılabilmektedir.
7.07.2023 Sağlık
En ucuz cevizli baklava 250, fıstıklı baklava ise 400 liradan tezgahta
En ucuz cevizli baklava 250, fıstıklı baklava ise 400 liradan tezgahta Kurban bayrama sayılı günler kala, vatandaşları da tatlı bir telaş sardı. Gelen misafirlere ikramlık baklava düşünenler, tepsi tepsi sipariş verirken, baklava ustaları ise "merdiven altı" diye tabir edilen ucuz baklavalardaki oyunlar konusunda uyardı. Baklava Uzmanı Yüksel Aktaş, "Ucuz baklava yiyeyim" derken, boğazı yakan şerbet sipariş edildiğini tartı ile gözler önüne serdi.
24.06.2023 Ekonomi
Süleyman Soylu: Milletimiz var olsun
Süleyman Soylu: Milletimiz var olsun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’un Fethi'nin 570. yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Soylu, " Allah'a şükürler olsun her şey için söylenecek tek cümle budur. Milletimiz var olsun" dedi.
29.05.2023 Gündem
İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi! Sadece 3 besinle Ramazan’da susuzluğu ortadan kaldırın!
İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi! Sadece 3 besinle Ramazan’da susuzluğu ortadan kaldırın! Ramazan ayı boyunca oruç tutan insanlar, susuzluk gibi zorluklarla karşılaşabiliyor. İbn-i Sina'nın reçetelerinde yer alan, Osmanlı padişahları tarafından da bol bol tüketilen Demirhindi şerbeti, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündeme geldi. Tamamen doğal ve 40 çeşit baharat içeren şerbet, oruç tutarken susuzluğu ortadan kaldırıyor. İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi vücudun su kaybını dengeleniyor, oruç tutarken susuzluğa karşı bir kalkan görevi görüyor.
25.03.2023 Sağlık
Kemalpaşa deseniz değil, şekerpare deseniz değil! İlk iftarda yapılacak Baba Tatlısı tadından yenmiyor!
Kemalpaşa deseniz değil, şekerpare deseniz değil! İlk iftarda yapılacak Baba Tatlısı tadından yenmiyor! Ramazan ayının ilk iftarı bu akşam açılıyor. İftarda yapılacak tatlılar arasında öyle bir tatlı var ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ancak birçok yönü onlardan ayrılıyor. İlk iftar için davet verdiyeseniz şahane bir mutlu sona hazır olun. Mesela çoğu tatlıda hamur için şerbet pişiriliyor ancak baba tatlısı için bu söz konusu bile değil. İşte Ramazan'ın ilk iftarı için kan şekerinizi dengeleyecek baba tatlısı tarifi...
23.03.2023 Gündem
Kripto parada bunu yapan büyük zarar ediyor! Yatırımcıya kritik uyarı geldi
Kripto parada bunu yapan büyük zarar ediyor! Yatırımcıya kritik uyarı geldi Kripto parada dalgalı seyir sürüyor. Geçtiğimiz haftayı 20 bin doların altında kapatan bitcoin gelen verilerle birlikte yeni haftaya 20 bin doların üstünde başladı. Blockchain ve Metaverse Teknoloji Danışmanı Devrim Danyal, yatırımcının yaptığı en büyük hatanın altını çizerek kritik uyarılarda bulundu.
14.03.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemli" dedi.
13.01.2023 Gündem
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir?  Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler! Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi araştırılıyor. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve kullanımı amaçlanan Yerli Malı Haftası için okullarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman? 12 Aralık önemi ne, ne olarak kutlanıyor? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası için neler yapılabilir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
12.12.2022 Gündem
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç Şekerleme, reçel, sos, salça, şerbet, meyve suyu ve karışımlarında, ayrıca kurutularak kuruyemiş karışımlarında, pasta, kek, turta, pankek ve çeşit ekmek yapımında kullanımı bilinen aronia meyvesinin Samsun’un Çarşamba ilçesinde hasadı yapıldı.
29.08.2022 Ekonomi
Aslı Bekiroğlu'nun talihsiz kazası!
Aslı Bekiroğlu'nun talihsiz kazası! Cam sebilden şerbet içmeye çalışan Aslı Bekiroğlu'nun şakası tatsız bitti. Sebil yüzünde patladı.
16.08.2022 Magazin
Karaciğer ve akciğerleri temizliyor, kansere karşı koruyucu etkisi var! Sabahları aç karnına içenlerde...
Karaciğer ve akciğerleri temizliyor, kansere karşı koruyucu etkisi var! Sabahları aç karnına içenlerde... A vitamini bakımından çok zengin göz içinde kuruluğu azaltıyor, retinanın hasar almasını engelliyor. Ağız içindeki bakteri sayısını azaltarak enfeksiyon riskini azaltıyor, karaciğer ve akciğerlerdeki toksinleri atarak yenilenmelerini sağlıyor. Yaz aylarının en vazgeçilmez besinlerinden biri olan bu içecek, Anadolu mutfaklarında yüzyıllardır şerbet olarak tüketiliyor. Osmanlı saraylarında Padişahların gözdesi olan şerbeti uzmanlar, sabah aç karnına tüketilmesi gerektiğini öneriyor. İçeriğinde yüksek oranda beta karoten barındıran içecek tam bir virüs düşmanıdır...
5.08.2022 Sağlık
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri! 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdeneren hayatını kaybetti. Hayatı 7 Güzel Adam dizisine de konu olan Rasim Özdeneren ‘Gül Yetiştiren Adam’ olarak da biliniyor. Rasim Özdeneren’in vefatının ardından 7 Güzel Adam şiiri merak konusu oldu. Cahit Zarifoğlu’nun şiirinde ‘Bu insanlar dev midir / Yatak görmemiş gövde midir’ diye bahsettiği Yedi Güzel Adam’ın hikayesi merak ediliyor. Peki, 7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
23.07.2022 Kültür Sanat
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi!
En kolay bayram tatlıları! Bayramda tatlı ne yapsak? Kurban Bayramı için pratik hazır yufkadan 5 tatlı tarifi! Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Özel anları içinde barındıran bayram günleri birbirinden güzel yemekleri ve tatlılarıyla sofraların kurulduğu önemli günler arasında geliyor. Büyük aile sofralarının kurulacağı Kurban Bayramı için birbirinden güzel tatlılar yemekleri eşlik edecek. Henüz Kurban Bayramı için tatlısını yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden güzel hazır yufkadan yapılabilecek bayram tatlılarını sizin için derledik. Bayramda tatlı ne yapsak diyorsanız, işte Kolay, lezzetli, sütlü ve şerbetli bayram tatlı ve tarifleri!
6.07.2022 Gündem
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı...
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı... İngiltere'nin Peterborough şehrinin Welland kasabasındaki evlerinde annesi ve kız kardeşleriyle birlikte yaşayan Rikki Neave ortadan kaybolduğunda henüz 6 yaşındaydı.
4.05.2022 Dünya
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları! Ramazan Bayramı birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel anları içinde barındırır. Milyonlar uzun bir oruç döneminin ardından birbirinden lezzetli sofraların kurulduğu sofralarda bir araya gelecek. Birlikteliğin en özel anlarından olan sofralar ve bayramlaşmalarda yapılan ikramlar da bu özel günde daha özenli yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. Henüz bayram tatlısı yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden nefis ve lezzetli bayram tatlılarını sizin için derledik. İşte Bayram tatlısı ne yapabilirim? Bayramda tatlı ne yapsak? diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
1.05.2022 Ramazan
Fatih’te bir başkadır Ramazan
Fatih’te bir başkadır Ramazan Fatih her yıl olduğu gibi bu yıl da on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferinin yoğun yaşandığı yerlerin başında geldi. Fatih Belediyesi de vatandaşların daha huzurlu bir Ramazan ayı yaşamaları için iftar buluşmalarından sahur programlarına, iftariyelikler ve gıda dağıtımından camilerin yoğun temizliğine ve kültürel programlar çalışmalar gerçekleştirdi.
29.04.2022 Gündem
Ramazana özel gerçek Kıbrıs tatlısı tarifi: Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Ramazana özel gerçek Kıbrıs tatlısı tarifi: Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısı son zamanlarda popüler olan tatlılardan biri. Özellikle Ramazan ayında sıklıkla tercih edilen Kıbrıs tatlısı, görünümü ve lezzeti ile iftar sofralarında da sıklıkla tercih ediliyor. Hem kolay yapılışı hem de sunumu ile farklılık yaratan Kıbrıs tatlısı tarifini sizin için hazırladık. Peki, Kıbrıs tatlısı malzemeleri neler? Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İftara tatlı ne yapsam diye düşünenlere işte Kıbrıs tatlısı yapımı ve tarifi!
21.04.2022 Ramazan
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır?
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır? Ramazan tatlıları iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Her ne kadar tatlıya direnmek biraz zor olsa da sunum sofralarının da baş tacı tatlılardır. Çoğu kişi iftar sofralarında geleneksel tatlıları tercih ederken kimi de modern ve yaratıcı aynı zamanda hafif tatlıları tercih eder. Ramazan ayında iftar menüsünde mutlaka olması gereken geleneksel tatlı kalburabastı tarifini sizin için hazırladık. Peki, Evde kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı malzemeleri neler? İftara tatlı ne yapsam diyenlere asla karşı koyamayacağınız, lezzetiyle damak çatlatan nefis kalburabastı tarifi…
19.04.2022 Ramazan
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır?
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? Lübnan mutfağı, orta doğu mutfağının en zenginlerinden. Izgaraları, sıcak-soğuk mezeleri ve görkemli tatlıları ile gözleri doyuran Lübnan yemekleri her zaman iyi bir yemek deneyimi sunar. İster Ramazan iftar sofrası olsun ister davet yemeği olsun sonunda biraz tatlı bir şey olmadan hiçbir yemek tamamlanmış sayılmaz. Bu kutsal ay Ramazan’da iftar sofrası için yeni tarif arayışında olanlara denemeleri için yeni tatlı tarifi hazırladık: Lübnan geceleri tatlısı. Peki, Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? İşte hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi ve yapılışı!
16.04.2022 Ramazan
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır?
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır? Ramazan ayında iftar sofrası birlikteliğin, kaynaşmanın ve paylaşmanın yaşandığı en önemli zamanlardan biri. Hazırlanan yemekler ve tatlılar geleneksel lezzetlerden tercih edilirken kurulan sofralar da hem göze hem damağı hitap ediyor. Özenle hazırlanan sofralarda birarada olmanın sevinci yaşanırken tariflere de bu özel günlerde daha da özen gösteriliyor. Özellikle tatlılar Ramazan ayının en çok tercih edilen tariflerinden. Saray mutfağının seleneksel lezzetlerden sultan tatlısı da bu tariflerden biri. Peki, Sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte haşhaşlı sultan tatlısı yapılışı ve tarifi!
15.04.2022 Ramazan
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı?
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı? Gıda, doğalgaz, toplu ulaşım derken hayatın pek çok alanına gelen zamların ardından su fiyatlarına yapılan zamlar da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Su fiyatları son 1 ayda yüzde 15 ila 20 arasında zamlandı. Damacana su fiyatlarına yapılan zamların ardından pek çok kişi de arıtma cihazlarına yönelirken piayadaki damacana su fiyatları da gündem oldu. Vatandaş, en ucuz damacana su fiyatını araştırıyor. Peki, Damacana fiyatları arttı mı? Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? En ucuz damacana su fiyatı ne kadar? İşte damacana su 2022 fiyatları…
12.04.2022 Ekonomi
Ramazan’a özel şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır?
Ramazan’a özel şekerpare tarifi: Şekerpare nasıl yapılır? Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından olan şekerpare, hem kolay tarifi hem de lezzetiyle pek çok kişi tarafından tercih edilen tatlıların başında geliyor. Yapılışıyla zahmetsiz olan şekerpare değişik sunum teknikleriyle de göz dolduran nefis tatlılardan biri. Peki, Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır? İftara pratik tatlı tarifi arıyor, akşama ne yapsam diyorsanız işte şekerpare yapımı ve tarifi…
11.04.2022 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Şerbet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şerbet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.