Yiyecek

Yiyecek

Son dakika yiyecek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yiyecek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yiyecek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yiyecek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yiyecek gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.502 yiyecek haberi bulunmuştur. Tüm yiyecek haberleri aşağıda listelenmiştir.
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir?
İmarathane Nedir, Ne İşe Yarar? İmaret Nereye Denir? İmarathane kelimesi tarihi metinlerde sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. İmarathane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım etme amacı ile oluşturulmuş olan hayır kurumları olma özelliğine sahiptir. İmarathane aynı zamanda imaret olarak da bilinmektedir. İmarathaneneler tarafından verilen hizmet kurulduğu günlerden sonraki zamanlarda değişiklik göstermiştir. 
22.04.2024 Gündem
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama
ATO Başkanı Baran’dan kafe ve restoranları boykota ilişkin açıklama Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, hafta sonunda yapılacak kafe ve restoranları boykota ilişkin, "Ticaret hayatı bir bütündür ve fiyat artışlarıyla mücadeleye boykot ile değil ancak birlik ve beraberlik içinde katkı sağlanabilir" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak Adana’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta açılan yüzlerce stant, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
18.04.2024 Adana
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç?
Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç? Lise eğitimlerine örgün olarak değil de uzaktan eğitimle devam eden öğrenciler "açık lise" diplomasına sahip olmak için hafta sonu açık lise sınavına girecek. Peki, Açık öğretim lise sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? AÖL sınavında kaç soru var, AÖL sınavında kaç soru yapmak gerekiyor, açık lisede ders geçme notu kaç?
16.04.2024 Gündem
Bakanlık harekete geçti! Fiyat yazmayana ceza yağdı
Bakanlık harekete geçti! Fiyat yazmayana ceza yağdı Ticaret Bakanlığı lokanta, kafe, pastane ve restoranlarda fiyat listelerini görünür şekilde asmayan, müşteriye bildirmeksizin yeme içme ücretlerine ilave ‘servis’ ücreti alan işletmelere ceza yağdırıyor.
8.04.2024 Ekonomi
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti
Bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır, bayramda mezarlığa hangi gün gidilir? Ramazan Bayramı'nda kabir ziyareti Bayramda mezar ziyareti hangi gün yapılır? Ramazan-ı Şerif'e veda edilirken bayrama kavuşan vatandaşlar, bayram günü mezar ziyaretinin ne zaman yapıldığını araştırıyor. Mezarlık ziyaretinde okunacak dualar da sorgulanıyor. Peki, bayramda mezar ziyareti ne zaman yapılır? Ramazan Bayramı kabir ziyaretine hangi gün gidilir?
6.04.2024 Yaşam
Boğulmak üzere olan 139 mülteciyi Türk tanker gemisi kurtardı
Boğulmak üzere olan 139 mülteciyi Türk tanker gemisi kurtardı Türk tanker gemisi Tunus- Malta arasında uluslararası sularda boğulmak üzere olan mültecilere yardım etti. Gemiye alınan 139 mülteci İtalya Sahil Güvenlik Ekiplerine teslim edildi. Yaşananları anlatan gemideki Mühendis Seyit Özman, “İçinde çok sayıda insan vardı, küçük bir gemiydi. Yola devam etmek için bizden benzin talep ettiler. Ancak gemiye yaklaştığımızda geminin su almaya başladığını gördük, onlarda bunu fark etti. Yakınlarda başka gemi yoktu. Gemiye alma durumunda kaldık, yoksa muhtemelen öleceklerdi" dedi. Kurtarma anları gemi personelinin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
25.03.2024 Dünya
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Survivor Yiğit Poyraz yemek çalmıştı! Mehmet Ali Erbil'den yeni açıklama: Hırsız damat istemem!
Survivor Yiğit Poyraz yemek çalmıştı! Mehmet Ali Erbil'den yeni açıklama: Hırsız damat istemem! 'Survivor All Star 2024 yarışmacısı Yiğit Poyraz, Dominik'te gizlice bir eve girerek çuvala yiyecek doldurup, yarışmacı arkadaşlarının yanına geri dönmüştü. Mehmet Ali Erbil, kızı Yasmin Erbil'le aşk yaşayan Survivor Yiğit'i savunmuştu. Ünlü şovmenin Poyraz hakkında yaptığı yeni açıklamalar ise çok konuşulacak.
20.03.2024 Magazin
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Adana’nın tüm lezzetleri tek bir noktada buluşuyor! Kebapçı, şırdancı, şalgamcı, tatlıcı, bici bici  hepsi var
Adana’nın tüm lezzetleri tek bir noktada buluşuyor! Kebapçı, şırdancı, şalgamcı, tatlıcı, bici bici hepsi var Yüreğir Belediyesi’nin Yeni sosyal tesisleri Adana’nın tüm lezzetlerini tek bir noktada buluşturacak. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Sosyal tesislerde kebapçı, şırdancı, şalgamcı, Adana’ya özgü yemekler, tatlıcı, bici bici gibi lezzetlerin bulunduğu dükkânlar olacak." dedi.
15.03.2024 Adana
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Ramazan ayında oruç tutarken ağda yaptırılır mı? Ağda yaptırmak orucu bozar mı?
Ramazan ayında oruç tutarken ağda yaptırılır mı? Ağda yaptırmak orucu bozar mı? Ramazan ayı başladı. Bununla birlikte orucu bozan şeyler de araştırılmaya başlandı. Orucun bozulmaması için kişiler dikkat ediyor. Peki ağda orucu bozar mı? Oruçluyken ağda yaptırılır mı?
11.03.2024 Gündem
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor Ramazan ayında en çok şikayet edilen rahatsızlıkların başında mide yanması, ekşime, gaz ve şişkinlik gelir. Özellikle oruçluyken mide yanmasının önüne geçmek için bireyler evde çözüm arayışına girer. Bir de mide ilaçları kullananlar var ki onlar gün boyu bu desteği almadıkları takdirde sorun yaşarlar. Ancak sahurda ve iftarda yapılacak bazı harektler ve tüketilmesi gereken yiyecekler var ki sizi mide yanmasından kurtarabilir.
11.03.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hedefi anlattı! İşte detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler hedefi anlattı! İşte detaylarıyla Kuzey Irak operasyonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İnşallah bu yaz, Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız." açıklamasının ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sınırda planlanan terör operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Güler, “Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bu yaz Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terörü sorun olmaktan çıkartacağız” dedi.
11.03.2024 Gündem
Biden 'Orduya talimat verdim' dedi ve Gazze hamlesini açıkladı
Biden 'Orduya talimat verdim' dedi ve Gazze hamlesini açıkladı ABD Başkanı Biden: "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." dedi. Biden, orduya Gazze limanında yardım rıhtımı kurulması talimatın verdiğini duyurdu.
8.03.2024 Dünya
1 yaşındaki bebeğin boğazına kurabiye takıldı annesi şoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdü
1 yaşındaki bebeğin boğazına kurabiye takıldı annesi şoka girdi! Heimlich manevrası hayata döndürdü Bursa'da bir kafede boğazına kurabiye takılan 1 yaşındaki bebek, işletme sahibi Sedat Kapan’ın uyguladığı Heimlich manevrasıyla boğulmaktan kurtuldu. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, Kapan, "Özellikle bizler gibi gıda sektöründe iş yapan yöneticiler ve çalışanların kesinlikle bu eğitimi alması lazım" dedi.
7.03.2024 Gündem
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
MHP'li Yönter: Türkiye'ye örtülü bir ekonomik operasyon yapılıyor
MHP'li Yönter: Türkiye'ye örtülü bir ekonomik operasyon yapılıyor MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "CHP'de Özgür Bey'e genel başkanlık 10 gömlek fazla geldi. CHP, 31 Mart'ta milletin şamarını yiyecek." dedi. Yönter, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de dikkat çeken mesajlar verdi.
1.03.2024 Gündem
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'ya metro müjdesi veren Altınok, "Metro hattı projemiz 2024 yılı yatırım programına alındı. En kısa sürece gece gündüz demeden çalışılacak. Ankara'yı metro ağları ile öreceğiz" dedi.
17.02.2024 Gündem
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması
Bakan Işıkhan'la kritik görüşme! 3600 ek gösterge açıklaması Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği birinci dereceye 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM'ye sunulmasını bekliyoruz" dedi.
13.02.2024 Ekonomi
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerine dikkat çekerek uyardı.
11.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yiyecek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yiyecek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.