Yasak Bölge

Yasak Bölge

Son dakika yasak bölge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasak bölge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasak bölge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasak Bölge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasak bölge gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.229 yasak bölge haberi bulunmuştur. Tüm yasak bölge haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki ülkede yangın nedeniyle acil durum ilan edildi! 3 gündür devam ediyor
İki ülkede yangın nedeniyle acil durum ilan edildi! 3 gündür devam ediyor Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde yer alan Harz Dağları'nda dün başlayan orman yangının hızla büyümesinin ardından acil durum ilan edilirken, Kazakistan'ın da Kostanay bölgesinde 3 gündür devam eden orman yangını nedeniyle acil durum ilan edildi.
4.09.2022 Dünya
Windsor Kalesi saldırganı: Kraliçeyi öldürmek için buradayım
Windsor Kalesi saldırganı: Kraliçeyi öldürmek için buradayım İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in geçtiğimiz yıl Noel’i geçirmek üzere geldiği Windsor Kalesi’ne saldırı düzenleme amacıyla girmeye çalışan şahsın bugünkü duruşmasında kaleye girmeden önce, "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" dediği aktarıldı.
17.08.2022 Dünya
Askeri bölgede yakalanmışlardı! Yunan polis ile kız arkadaşı için istenen ceza belli oldu
Askeri bölgede yakalanmışlardı! Yunan polis ile kız arkadaşı için istenen ceza belli oldu Edirne'de birinci derece askeri yasak bölgeye girdikleri gerekçesiyle haklarında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yunan polis memuru Valasoudis Manolis (42) ile kız arkadaşı Aheni Aohna’nın (29) yargılanmalarına başlandı. 50 bin lira cezayla yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldıktan sonra ülkelerine dönen 2 sanık, duruşmaya katılmadı. Mahkeme, sanıkların ifadelerinin alınması için yurt dışına yazılan müzekkere yazılarına gelecek cevabın beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
27.05.2022 Gündem
Şiddet uygulayan 580 kişi elektronik kelepçeyle izleniyor
Şiddet uygulayan 580 kişi elektronik kelepçeyle izleniyor İçişleri Bakanlığı'nca aile içi ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi'nde bugüne kadar mahkeme kararı doğrultusunda elektronik kelepçe takmakla yükümlü 1200 kişinin takibi yapıldı, hala 580 kişi takip ediliyor. Elektronik kelepçeyle izlenen vakalarda şu ana kadar şiddet olayı yaşanmadığı belirtildi.
26.05.2022 Gündem
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında
Bakan Soylu: Bir baron daha gözaltında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2015 yılında 54 ilde metamfetamin yakalanması görülürken, 2021'de 81 ile yayıldığını, uyuşturucu kaynaklı ölümlerde 'metamfetamin' görülme oranının da 5 yılda yüzde 1,4'ten yüzde 35,6'ya çıktığını söyledi. Soylu, "Bu önemli bir tehdidi işaret etmektedir. Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, 'gizli' mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge" dedi.
18.05.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Günü geldiğinde gidecekler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK devam ederken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararıyla ilgili, "Bu dosyanın içini ne ben ne Cumhuriyet Halk Partisi bilir. Siyasi tarafgirlikle ele alınan bir konu. Hukukçuların yürüteceği bir tartışma." dedi. Son zamanlarda göç meselesiyle ilgili provokasyonların olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, Türkiye'nin göç yönetimiyle mücadele ettiğini ve zamanı geldiğinde sığınmacıların ülkelerine döneceğini açıkladı. Ayrıca Çelik, sığınmacılarla ilgili asayiş sorunlarına vatandaşların kendilerinin müdahalede bulunmaması istedi.
12.05.2022 Siyaset
Scholz: Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı
Scholz: Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis’te Rusya-Ukrayna savaşı hakkında yaptığı açıklamada, "Putin'in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı" dedi.
23.03.2022 Dünya
Rusya'dan bomba iddia: Kiev ABD tesislerine saldırı planlıyor
Rusya'dan bomba iddia: Kiev ABD tesislerine saldırı planlıyor Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırı devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov önemli açıklamalarda bulundu. Konaşenkov, “Kiev milliyetçi rejimi, ABD ve Batı'nın diplomatik tesislerine yönelik saldırıları ‘Rus silahlı kuvvetlerinin hedefli saldırısı’ olarak sunmayı planlıyor” dedi.
19.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Japonya’da facianın eşiğinden dönüldü
Japonya’da facianın eşiğinden dönüldü Japonya’nın Kagoshima eyaleti Sahil Güvenliği, Kagoshima'da hareket halindeki bir balıkçı teknesinde yangın çıkması üzerine teknedeki biri çocuk 15 kişinin denize atlayarak kurtulduğunu belirtti.
14.03.2022 Dünya
Rusya’da, Instagram tamamen kapatıldı
Rusya’da, Instagram tamamen kapatıldı Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ülkede daha önce kısıtlanan sosyal medya uygulaması İnstagram'ın tamamen kapatıldığını duyurdu.
14.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Zelenskiy uçuşa yasak bölge çağrısını yineledi! 'Eğer semalarımızı kapatmazsanız...'
Zelenskiy uçuşa yasak bölge çağrısını yineledi! 'Eğer semalarımızı kapatmazsanız...' Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi’nin Rus roketleri ile vurulduğunu hatırlatarak, Ukrayna semalarının kapatılmaması durumunda, 20 kilometre ötedeki NATO ülkelerinin de vurulabileceğini belirtti. Zelenskiy, "Eğer semalarımızı (Ukrayna Hava Sahası) kapatmazsanız, Rus füzelerinin sizin bölgenize, NATO topraklarına, NATO vatandaşlarının evlerine düşmesi an meselesidir" dedi.
14.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 16. güne girildi. Çatışmaların eksik olmadığı bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Kremlin'den gelen flaş açıklamaya göre Putin Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" açıklamasını yaparken Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanı görevden aldığı duyuruldu...
11.03.2022 Dünya
Zelenskiy ölürse ne olacak? ABD'den dikkat çeken açıklama
Zelenskiy ölürse ne olacak? ABD'den dikkat çeken açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin öldürülmesi halinde Ukraynalıların hükümetin sürekliliği konusunda planı olduğunu ifade etti.
6.03.2022 Dünya
Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilanı gibi
Putin: Yaptırımlar Rusya'ya savaş ilanı gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, "Yaptırımlar savaş ilanına benziyor" dedi.
5.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
NATO Ukrayna’ya askeri destek gönderecek mi? NATO’dan dikkat çeken açıklama!
NATO Ukrayna’ya askeri destek gönderecek mi? NATO’dan dikkat çeken açıklama! NATO Genel Sektreteri Stoltenberg’ten önemli açıklama geldi. Rusya Ukrayna savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg, "NATO mukabele gücünü hazırlıyoruz" diye konuştu. Peki, NATO Ukrayna’ya askeri destek gönderecek mi? İşte detaylar…
4.03.2022 Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bedelini ödeteceğiz
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bedelini ödeteceğiz NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Rusya şu anda yüksek bedel ödüyor. Bu Başkan Putin'in savaşı. Kendisi seçti bu savaşı, şimdi barış dolu bir ülkeye saldırıyor. Putin'in derhal savaşı sona erdirmesini, şarta bağlamadan güçlerini Ukrayna'dan çekmesini, diplomasi sürecinin başlamasını talep ediyoruz. Ukrayna'da daha kötü saldırılar olacak, biz de bunun bedelini ödeteceğiz." dedi.
4.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşıyla ilgili son dakika gelişmesi! ABD'den Ukrayna'ya ret
Ukrayna - Rusya savaşıyla ilgili son dakika gelişmesi! ABD'den Ukrayna'ya ret Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD ve müttefiklerin, Rusya'nın enerji tedarikindeki konumunu geriletmeye çalıştıklarını açıkladı. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa yönelik açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Yaptırımlarla ilgili hedeflerimiz, bizim ve ortaklarımız üzerindeki etkiyi en aza indirirken, Putin ve Rusya üzerindeki etkiyi en üst düzeye çıkarmaktır" ifadelerini kullanarak, "Zaman içinde lider bir enerji tedarikçisi olan Rusya'nın statüsünü düşürmek için adımlar atıyoruz. Buna Kuzey Akım 2'nin işletimden kaldırılması da dahildir" dedi. Öte yandan Psaki, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrısına karşılık olarak, böyle bir bölge kurulmasının Rusya ile doğrudan savaşa yol açabileceğini ve bunu planlamadıklarını söyledi.
3.03.2022 Dünya
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar
Ukrayna Rusya müzakerelerinde son dakika kararı! Anlaşmaya vardılar, resmen açıkladılar Ukrayna - Rusya savaşı 8'inci gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İki ülke heyetleri ikinci tur müzakereler için Brest'te bir araya gelmişti. Bölgeden gelen son dakika haberine göre; toplantı sonra erdi. İkinci toplantıdan çıkan somut sonuç iki tarafın da insani koridor etrafında geçici ateşkes üzerinde uzlaşıya varması oldu. Bu gelişmelerden hemen önce Ukrayna lideri Zelenski ve Putin peş peşe açıklamalar yaptı. Zelenski, "Putin'in endişelerinin farkındayım, konuşmak zorundayız" mesajı verdi. Putin ise söyleminde bir değişime gitmedi ve "Nazilerle savaşıyoruz" dedi. Öte yandan İkinci tur görüşmelerin ardından Rus heyetinden de bir açıklama geldi. Başmüzakereci Vladimir Medinski, "Ciddi ilerleme sağlandığını düşünüyoruz" derken, sivillerin tahliyesi için oluşturulacak insani koridor etrafından muhtemel ateşkeste anlaşma sağlandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
İngiltere Başbakanı Johson: “Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşmayacağız”
İngiltere Başbakanı Johson: “Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşmayacağız” İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'da Rus ordusuyla doğrudan çatışmaya girmeyeceğini belirterek "Bu noktada net olmak istiyorum, Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşmayacağız" dedi.
1.03.2022 Dünya
ABD Savunma Bakanlığı: Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verecektir
ABD Savunma Bakanlığı: Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verecektir ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşmaya çalıştığını ancak kuvvetlerin hala Kiev dışında olduğunu belirterek, kriz karşısında boğazların nasıl kontrol edileceği sorusuna, Montrö'nün nasıl uygulayacağına ilişkin kararı Türkiye'nin vereceğine dikkat çekti.
1.03.2022 Dünya
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in güvenliği için Windsor Kalesi uçuşa yasak bölge ilan edildi
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in güvenliği için Windsor Kalesi uçuşa yasak bölge ilan edildi İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ikamet ettiği Windsor Kalesi'nin hava sahası, güvenlik nedeniyle 27 Ocak’tan itibaren uçuşa yasak bölge ilan edildi.
9.01.2022 Dünya
Yunan polisi Edirne'de askeri yasak bölgeye girdi!
Yunan polisi Edirne'de askeri yasak bölgeye girdi! Yunanistan'dan Edirne'ye turistik amaçlı kız arkadaşı ile birlikte gelen Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görev yapan Valasoudis Manolis, askeri yasak bölgeye girdiği gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı. Savcılıktaki soruşturmaların ardından yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
6.12.2021 Gündem
Hatay'da askeri yasak bölgede insan kemikleri bulundu
Hatay'da askeri yasak bölgede insan kemikleri bulundu Hatay'ın Altınözü ilçesinde, askeri yasak bölgede insan kemikleri bulundu.
3.07.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yasak Bölge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasak bölge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.