Yaş Şartı

Yaş Şartı

Son dakika yaş şartı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaş şartı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaş şartı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaş Şartı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaş şartı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.453 yaş şartı haberi bulunmuştur. Tüm yaş şartı haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor
150 bin TL faizsiz kredi, 24 ek maaş! Yaş şartı yok, hesap açan herkese yatıyor Evlenen kadına müjdeli haber geldi. Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek söz konusu. Çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Ayrıca hesap açanlara da destek var. Bir de tazminat hakkı geliyor. İşte detaylar...
1.03.2024 Ekonomi
Erken emeklilikte yeni fırsat! 5 yıl öne çekiyor
Erken emeklilikte yeni fırsat! 5 yıl öne çekiyor Emeklilik ile ilgili yeni gelişme ortaya çıktı. Bağ-Kur’lu çalışanlar, SSK’lılara göre 1.800 gün, yani 5 yıl, daha fazla prim ödeyip, daha geç emekli oluyor. Yapılacak yeni düzenleme ile SSK’lılar ile Bağ-Kur’luların prim günleri eşitlenecek. Bağ-Kur’luların prim gün sayısı 9 bin günden, 7 bin 200 güne düşecek ama yaş şartı değişmeyecek. Böylece 7 bin 200 prim gün sayısını tamamlayan Bağ-Kurlular kadın ise 58, erkek ise 60 yaşında emekli olacak. Bu da şu anlama geliyor, Bağ-Kur’lular, 1.800 gün daha az prim ödeyip, 5 yıl daha erken emekliliğe hak kazanacak. İşte detaylar...
29.02.2024 Çalışma Hayatı
Yüksek emekli maaşı almanın formülü verildi! Aylık 40 bin lira, uzman isim tek tek açıkladı
Yüksek emekli maaşı almanın formülü verildi! Aylık 40 bin lira, uzman isim tek tek açıkladı Emekli maaşı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Normal şartlarda her yıl belli sayıda kişi emekli olurken, 1999 öncesi işe giriş tarihi olanların (EYT) yaş şartı aranmaksızın emekli olmasıyla birlikte emekliliği hak eden kişi sayısı arttı. EYT yasasının çıkması sonrasında 2 milyon kişi emekli oldu. Yaş ve prim şartını tamamlayanlar emekliliğe hak kazanıyor. Peki emeklilikte yüksek aylık almanın formülü ne? Emekli olmak için ödenen sigorta priminde taban ve tavan tutarlar ne kadar? Emeklilikte 3.5 yıl kuralı nedir? SSK mı yoksa Bağkur’dan mı emekli olunduğunda daha fazla maaş alınıyor?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik fırsatı! Çalışmadan, yaş şartı olmadan 10 yılda emekli oldular
Emeklilik fırsatı! Çalışmadan, yaş şartı olmadan 10 yılda emekli oldular Emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yaş şartına bakılmaksızın 10 yılda emeklilik imkanı bulunuyor. Devlet destek sağlıyor. BES katılımcıları devlet desteği de alarak 10 yılda emekli oluyorlar. İşte merak edilen detaylar...
29.01.2024 Ekonomi
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur?
Yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli prim gün sayısı kaç olmalı? Hangi hastalıklardan engelli emekli olunur? Engelli emeklilik şartları ilgili kimselerin araştırdığı konuların başında geliyor. 2024 yılı ile birlikte şartlarda, ödemelerde bir değişiklik olup olmadığı merak ediliyor. Buna göre engelli emeklilikte 3 farklı kademe bulunuyor. %80 ve üzeri raporu olanlar, %60 ve %79 arasında engel oranı olanlar ve yüzde 40-59 arasında engelli olanlar bu haktan yararlanabiliyor. Bilindiği gibi engelli bireylerde emeklilik için yaş şartı bulunmuyor. Peki yüzde 40 engelli emeklilik şartları nelerdir? 2024 engelli emekli maaşı ne kadar? İşte engelli emeklilik şartları...
18.01.2024 Ekonomi
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti Kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa düzenlemesi ile birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da masada olması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte, işe giriş tarihine göre belirlenen yaş şartını karşılayanlar kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecek. Ancak, EYT'li olmayan sigortalılar için kademeli yaş şartı bulunuyor ve buradaki yaş şartı işe giriş tarihi ile belirleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, daha önce emeklilik hakkını kullanamayan milyonlarca vatandaş, yaş şartı olmadan emeklilik imkanına kavuşuyor. Kısmi emeklilik isteyenler ise kademeli prim sistemi sayesinde işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartlarını karşıladıklarında bu avantajdan faydalanabilecek. İşte düzenleme için son gelişmeler...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Öte yandan emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak,
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak, Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
13.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak birçok çalışanın bilmediği emeklilik tarihini geri çekecek 7 formül bulunuyor.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Faizsiz kredi desteği! Limit 1 milyon TL, detaylar belli oldu
Faizsiz kredi desteği! Limit 1 milyon TL, detaylar belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu
22.11.2023 Ekonomi
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler Staj mağdurları ve kademeli emeklilik bekleyenler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Staj mağdurları ile ilgili harekete geçildi. Yaş şartı olmadan emekli olmalarının yolu açılıyor. Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere emeklilik yolu açılacak.
22.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor
Sedan atağa geçiyor, yeni yılda sıçrama yapmaya hazırlanıyor Pazar payları yüzde 27’ye düşen sedan otomobiller önümüzdeki yıl yeniden sıçrama yapabilir. Passat’ın varisi olan elektrikli sedan modeli ID.7’yi, 2024’ün üçüncü çeyreğinde getirmeyi planladıklarını belirten VW Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “ID.7’yi yüzde 10 ÖTV diliminde getirmek için çalışıyoruz. Başarılı olursak sedan pazarını tekrar yukarı çıkartacak kadar yüksek adetlerde satarız” dedi. Geçen yıl üretimi biten Passat Sedan, dünyada en çok Türkiye’de satılıyordu.
20.11.2023 Otomobil
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
Bursa'daki 1 milyon kişi risk altında
Bursa'daki 1 milyon kişi risk altında Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, Bursa'da yaşanabilecek bir depremde 1 milyon kişinin risk altında olduğunu söyledi. AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Serkan Işık, "Görev verildiği takdirde Osmangazi eski yapılan yüzde 60’ını vatandaşların de memnuniyetini göz önünde bulundurarak 3 yıl içerisinde yenileyeceğimizi taahhüt ediyorum" diye konuştu.
26.10.2023 Gündem
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. BIST 100 güne yüzde 1,23 yükselişle başladı. Öte yandan Borsa İstanbul ile ilgili uzmanlardan çarpıcı tahmin geldi. Öte yandan dün iki kez devre kesen Borsa İstanbul'da bugün hareketlilik nasıl olacak? İşte Borsa İstanbul ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
SGK'dan teşvik açıklaması! 1 yıl sürecek, yaş şartı var, işte detaylar
SGK'dan teşvik açıklaması! 1 yıl sürecek, yaş şartı var, işte detaylar Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu. Gençlere 1 yıl süre ile destek sağlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, gençlerin iş hayatında aktif rol oynamalarının; ekonomik kalkınma, yatırım ve istihdam ikliminin iyileştirilmesi açısından önem arz ettiğini belirterek, gençlerin desteklenmesi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacıyla uygulamaya geçirilen Genç Girişimci Teşvikinin gençlere bir nevi can suyu olduğunu dile getirdi.
26.10.2023 Ekonomi
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü?
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü? Bağ-kur prim gün sayısının ne zaman düşeceği, Bağ-kurlular tarafından merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla birlikte, birçok Bağ-kur'lu 9000 prim günü şartı nedeniyle yasadan faydalanamadı. Bakanlık Bağ-kur'lu çalışanlar için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Bağ-kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak. Peki, Bağ-kur prim gün sayısı düşecek mi? 7200 prim gün sayısında son durum ne, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi?
12.10.2023 Emekli
Kademeli emeklilik çıkacak mı? 8 Eylül 1999 sonrası işe girenleri ilgilendiriyor
Kademeli emeklilik çıkacak mı? 8 Eylül 1999 sonrası işe girenleri ilgilendiriyor EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesinin ardından sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar yaş şartı olmadan emekli olma hakkına kavuştu. Ancak bu düzenleme pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. EYT'den gün farkı ile yararlanamayan pek çok kişi bulunuyor. Özellikle 2000 sonrası işe başlayan kendilerine de emekli olma hakkı tanınmasını istiyor.
23.08.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yaş Şartı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaş şartı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.