Yapı Denetim

Yapı Denetim

Son dakika yapı denetim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yapı denetim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yapı denetim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yapı Denetim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yapı denetim gelişmeleri de dahil olmak üzere 792 yapı denetim haberi bulunmuştur. Tüm yapı denetim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evin üzerine istinat duvarı çöktü! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı
Evin üzerine istinat duvarı çöktü! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı Mardin’in Artuklu ilçesinin Yenişehir Mahallesi’nde üzerine istinat duvarı çöken 2 katlı müstakil ev, yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edildi.
18.04.2024 Gündem
Bakanlıktan güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim
Bakanlıktan güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini belirterek, “Bu anlamda yapı denetim firmalarını, şantiyeleri ve laboratuvarları sürekli denetliyoruz. Kurallar belli. Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
3.04.2024 Ekonomi
Adana İdmanyurdu, Antalya Döşemealtı’nı evinde ağırlayacak
Adana İdmanyurdu, Antalya Döşemealtı’nı evinde ağırlayacak Adana İdmanyurdu, Antalya Döşemealtı’nı konuk ediyor Kadınlar Süper Lig’inde mücadele eden Bitexen Adana İdmanyurdu Kadın Futbol Kulübü, 1207 Antalya Döşemealtı Bld. Kadın Futbol Kulübü’nü evinde ağırlayacak
2.02.2024 Adana
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi Yapı denetim görevlisi Ömer Toktaş’ın, denetim sırasında silahlı saldırıya uğraması nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
2.02.2024 Adana
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi avukatları, davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talebinde bulunurken, duruşma savcısı ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
17.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Bursa'daki 1 milyon kişi risk altında
Bursa'daki 1 milyon kişi risk altında Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, Bursa'da yaşanabilecek bir depremde 1 milyon kişinin risk altında olduğunu söyledi. AK Parti'den Osmangazi Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Serkan Işık, "Görev verildiği takdirde Osmangazi eski yapılan yüzde 60’ını vatandaşların de memnuniyetini göz önünde bulundurarak 3 yıl içerisinde yenileyeceğimizi taahhüt ediyorum" diye konuştu.
26.10.2023 Gündem
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden olduk
Hatay'da toplu temel atma töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi istismar eden değil, hizmet eden olduk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı yaparak katıldığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu. Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay'ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz" dedi.
2.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadığını belirterek, “Niye, işte sıfır toleransla gittiği için olmadı. Daha önce güya TOKİ beğenilmezdi. ‘TOKİ evleri değil mi canım falan filan’ denirdi. Ne oldu şimdi? En kıymetli evler durumuna geldi. O yüzden kardeşlerim bu işte de bundan sonra asla tolerans olmayacak. Sıfır toleransla önümüze bakacağız” dedi.
17.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek
Bakan Özhaseki: Yeni yapılar 4 katı geçmeyecek Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatların fay hattına en az 60 metre uzaklıkta olacağını belirterek, “Sert zeminlere inşa edilecek binalar 4 katı geçmeyecek” dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama!
Bakan Özhaseki'den deprem konutlarıyla ilgili yeni açıklama! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki kaç bin aileye kira yardımı yaptıklarını açıkladı.
10.08.2023 Gündem
Yapı denetimine ‘iki yaka’ formülü! Pilot il İstanbul, ayrı havuzlar oluşturulacak
Yapı denetimine ‘iki yaka’ formülü! Pilot il İstanbul, ayrı havuzlar oluşturulacak Yapı denetim sisteminin etkin şekilde yürütülmesi için yeni düzenlemeye gidiliyor. Denetim için atanan firma ile şantiyelerin birbirine uzak kalması aksaklıklara neden oluyordu. Bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Bakan Murat Kurum, “İstanbul özelinde pilot uygulama gerçekleştiriyoruz. Anadolu ve Avrupa yakası olarak iki ayrı havuz oluşacak. Anadolu yakasındaki yapı denetim firmaları Anadolu yakasına, Avrupa yakasındaki yapı denetim firmaları da Avrupa yakasında hizmet verecek” dedi.
19.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvuran kişi sayısını açıkladı
Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvuran kişi sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyamıza 162 bin başvuru oldu ve toplamda 728 bin bağımsız bölümü içeren bir başvuru sayısı söz konusu. 31 Mayıs itibariyle anlaşan vatandaşlarımıza projesi çizilen yerlerde de hızlı bir şekilde inşaat sürecini TOKİ Başkanlığımızla birlikte yürütüyor olacağız.” dedi.
17.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı: Yapı denetim sistemi düzenlemesinde pilot il İstanbul
Bakan Kurum açıkladı: Yapı denetim sistemi düzenlemesinde pilot il İstanbul Yapı denetim sisteminin etkin şekilde yürütülmesi için yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Sahadan gelen talepler doğrultusunda yapı denetim sisteminde önemli bir düzenlemeye gidiyoruz. İlk pilot bölgeyi İstanbul olarak seçtik. İstanbul’u Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere iki bölgeye ayırıyoruz. Uygulamamızı önümüzdeki hafta itibariyle hayata geçiriyoruz” dedi.
17.05.2023 Gündem
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma programında bir araya geldi. Bakan Kurum "site yöneticilerimizin yüzde 18 KDV yüküyle alakalı gelen talepleri konusunda durum tespiti yapıp, çözüm önerilerimizi hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 11 ilimizdeki afetin izlerini hızlı şekilde sileceğiz
Bakan Kurum: 11 ilimizdeki afetin izlerini hızlı şekilde sileceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Afetlere Karşı Dirençli Bir Türkiye için Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
4.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Gönlümüz, kulağımız, kalbimiz deprem bölgesinde" diyen Bakan Kurum, bölgedeki çalışmaları aktardı. Kurum, "Bayramda sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek" ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz
Bakan Kurum: Millet bahçelerini afet toplanma alanı ve barınma alanı haline getireceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu.
7.04.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL Katma Değer Vergisi'nde (KDV), mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira olarak belirlendi.
1.04.2023 Ekonomi
Ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! 60 gün süresi var, anında tapuya düşüyor
Ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! 60 gün süresi var, anında tapuya düşüyor Yapı denetim firmalarının verdiği ‘riskli’ raporu binalarda kavganın fitilini ateşledi. 60 günde tahliye zorunluluğu nedeniyle bazı malikler resmi rapor istemiyor. ‘Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum’ diyen dahi var. Uzmanlar ise önemli uyarılarda bulundu.
30.03.2023 Gündem
Deprem sonrası korkunç tablo! 1.297 kişinin kimliği tespit edilemedi
Deprem sonrası korkunç tablo! 1.297 kişinin kimliği tespit edilemedi Emniyet Genel Müdürlüğü, depremde hayatını kaybeden bin 297 vatandaşın kimliklendirilemediğini, hastane ve yurtlarda bakım ve tedavileri süren 72’si çocuk 74 refakatsiz kişinin de kimliklerini belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
25.03.2023 Gündem
Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı
Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu İzmir'de tutuklandı.
21.03.2023 Gündem
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi Binaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
20.03.2023 Gündem
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir' Uzmanlar, kentsel dönüşümlerde yıkılan bina ile bu çerçevede yapılacak yeni yapı açısından farklı hukuki durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Yapıların hukuki statüsü hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Kaplan, “Yıkılan veya riskli yapı olduğu tespit edilen binanın zemini incelenir. Yapılan inceleme çerçevesinde riskli yapının bulunduğu alan özelliklerine veya imar planında yapılan değişikliklere bağlı olarak o yerde aynen yapılaşma imkanı olmayabilir" dedi.
15.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yapı Denetim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yapı denetim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.