Tuz Gölü

Tuz Gölü

Son dakika tuz gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuz gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuz gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuz Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuz gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 373 tuz gölü haberi bulunmuştur. Tüm tuz gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu
Alper Gezeravcı yanında uzaya götürdü! Merak konusu oldu Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği ‘Extremophyte' adlı deneyde kullanacağı Tuz Gölünde yetişen ‘Schrenkiella parvula' bitkisi merak konusu oldu. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bağcı, daha önce özellikle Tuz Gölünde yaptıkları floristik ve endemikle ilgili bazı çalışmalarda Schrenkiella parvula'yı gördüklerini, tuza ve bazı zor şartlardaki susuzluk, toprak özelliği gibi, abiyotik strese karşı oldukça dayanıklı bir bitki olduğunu söyledi.
26.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
TEKNOFEST heyecanı sürüyor: 1 milyondan fazla genç başvuru yaptı
TEKNOFEST heyecanı sürüyor: 1 milyondan fazla genç başvuru yaptı BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, 1 milyondan fazla gencin TEKNOFEST'E başvuru yaptığını açıkladı.
30.08.2023 Ekonomi
Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu
Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu Konya'nın Kulu ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. 6 Şubat depremlerinden sonra uzmanlar Türkiye’nin kaydığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Bu kaymanın Konya'da yaşanan depremleri tetikleme ihtimali var mı? Prof. Dr. Murat Utkucu 'harita' detayına dikkat çekerek gerçeği açıkladı.
29.08.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar: İnsansız hava araçlarında yapay zeka çalışmaları yürütüyoruz
Selçuk Bayraktar: İnsansız hava araçlarında yapay zeka çalışmaları yürütüyoruz BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bugün yapay zeka denen algoritmalar dediğimiz araştırmaları yürütüyoruz. Uçuş emniyetini arttırmak, aynı zamanda uçağın çevresini görüp, anlamasını sağlayacak algoritmalar üzerinden daha çok çalışılıyor. Elbette insansız hava aracı platformlarımız için daha çok bu çalışmaları yürütüyoruz ama bir yandan da Cezeri dediğimiz uçan arabamızı hazırlıyoruz” dedi.
23.08.2023 Gündem
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek
TEKNOFEST Roket Yarışması’nda gençlere tam destek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” Aksaray Tuz Gölü’nde devam ederken yarışmanın son gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar Hisar Atış Alanını ziyaret ederek gençlerle buluştu.
23.08.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması için geri sayım başladı
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışması” 17-22 Ağustos tarihlerinde Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleşecek.
15.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Yürüme turizmi sahilleri aratmıyor! Vatandaşlar akın etti
Yürüme turizmi sahilleri aratmıyor! Vatandaşlar akın etti Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye'nin 2'nci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, havaların ısınmasıyla birlikte sahilleri aratmıyor. Kimisi doğa hobisini gidermek, kimisi tuzlu suda yürüyerek şifa bulmak için çıplak ayakla Tuz Gölü'nde yürürken, kimisi de şişelere tuz doldurarak eklem ağrıları için evine götürüyor.
30.07.2023 Gündem
Tuz Gölü pembe renge büründü
Tuz Gölü pembe renge büründü Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, suyun içerisinde yaşayan algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge büründü.
12.07.2023 Yaşam
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracağız' sözlerine ilişkin, "Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık; günaydın beyefendi, biraz gözünüzü açın. Şu anda bu açılan koridorların kapasitelerini daha da artırmak için bütün güzergahtaki ülkelerle oturuyoruz, toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz. Türkiye, tarih yazıyor" dedi.
7.05.2023 Gündem
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler!
Kayseri'de peş peşe korkutan depremler! AFAD'dan alınan bilgiye göre; Kayseri'nin İncesu ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu. Öte yandan dakikalar sonra aynı bölgede 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kayseri Hacılar ilçesinde ise 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
7.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy riskli illeri tek tek saydı! Güvenli sanılan ilin altından fay çıktı
Prof. Dr. Şükrü Ersoy riskli illeri tek tek saydı! Güvenli sanılan ilin altından fay çıktı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Eninde sonunda bölgede küçük depremler dışında, büyük depremler de olacak çünkü bölge buna müsait. Dolayısıyla İstanbul çevresinde, Marmara Denizi'nin içerisinde, İzmir ve Muğla'da da deprem olacak. Muğla büyük bir deprem bölgesidir. Türkiye'nin en tehlikeli yeri, bütün kıyılarının girintili çıkıntılı olmasının nedeni, işte bu faylar ve depremler. Dolayısıyla elbette riskleri de var. Konya'dan Tuz Gölü fayı geçiyor. Biz depremden kurtulamayız" dedi.
28.02.2023 Gündem
Ankara’da deprem riski var mı? Kritik tespit açıklandı
Ankara’da deprem riski var mı? Kritik tespit açıklandı Türkiye’nin geçirdiği büyük deprem felaketinin ardından büyükşehirlerin deprem riski değerlendirilirken, başkent Ankara ile ilgili resmi kaynaklardan önemli bir tespit geldi.
22.02.2023 Gündem
İbrahim Çeçen kimdir? IC Holding kimin?
İbrahim Çeçen kimdir? IC Holding kimin?  İş adamı İbrahim Çeçen, hem kendisine ait IC Holding bünyesindeki hem de taşeron firmalara ait toplam 6 bin 822 personeli deprem bölgesine gönderdi. IC’nin kurtarma ekipleri 713 kişiyi enkaz altından çıkardı. Peki, İbrahim Çeçen kimdir? IC Holding kimin? 
13.02.2023 Gündem
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Dönmez: Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Dönmez: Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye’deki doğal gaz altyapısı bölge ülkeleri için de kullanılabilir hale geliyor” dedi.
4.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Eti Maden rekor kırdı ülkeye bir milyar 300 milyon dolar kazanç sağladı
Bakan Dönmez: Eti Maden rekor kırdı ülkeye bir milyar 300 milyon dolar kazanç sağladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye Yüzyılı, madenciliğin de yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı borun ve bor teknolojilerinin de yüzyılı olacak. Uç ürün üretimi ve ticaretine öncelik verdiğimiz bir dönem bizi bekliyor" dedi. Bakan Dönmez ayrıca "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Karadeniz gazı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi, Ferrobor ve Bor Karbür Tesisimiz başta olmak üzere cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerini devreye alacağız" ifadelerini de kullandı.
28.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Amacımız ülkemizi en kısa sürede doğal gaz referans fiyatının oluştuğu küresel merkez haline dönüştürmektir. Putin'le önemli görüşmelerimiz oldu, adımlarımızı attık atıyoruz. Böylece özellik Trakya doğal gazda enerjide bir hub haline gelecektir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Büyük gün geldi çattı! Avrupa'nın devi olacak
Büyük gün geldi çattı! Avrupa'nın devi olacak Türkiye’nin en büyük doğal gaz deposu unvanı taşıyacak BOTAŞ’a ait Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, yeni kapasitesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak.
15.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tuz Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuz gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.