Tus

Tus

Son dakika TUS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TUS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TUS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tus gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 tus haberi bulunmuştur. Tüm tus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?
Derece İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır? Bir tipografik sembol olarak derece işareti öne çıkmaktadır. Hem bilgisayarda klavye üzerinden hem de günlük yaşamda kalem kullanarak değerlendirilir. Özellikle hava sıcaklığını ya da açıyı belirtmek için yaygın şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylemek mümkündür.
6.02.2024 Yaşam
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır?
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır? Resmi bir para biriminin işareti olarak Euro sembolü kullanılmaktadır. Bu sembol daha çok € şeklinde ele alınır ve değerlendirilir. Aynı zamanda genel anlamıyla Avrupa Birliği para birimi olduğunu ifade etmek gerekir. Dünya çapında diğer tüm döviz para birimleri ile birlikte eşleştirmek suretiyle değerlendirilirken bu sembol kullanılır.
30.01.2024 Yaşam
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır? Küçüktür işareti genel olarak sayısal değerlerin birbirlerine göre büyüklüklerini ve küçüklüklerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir semboldür. 
24.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır?
Car Play Nedir, Ne İşe Yarar? Car Play Nasıl Kullanılır? Özellikle akıllı cihazların olmazsa da olmazı olan bir sistem olarak bilinmektedir. Sistemlerin çalışması ve işlem süreçleri çok kolay olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılmaktadır. Birçok araçta bulunan bu özellik sayesinde kullanıcılar oldukça rahat etmektedir.
23.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır? Yüzde işareti yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için kullanılır. Klavye üzerinde yüzde işaretinin tuşu yoktur. Farklı tuş kombinasyonları ile bu karakteri elde etmek mümkündür. Yüzde işareti çok farklı alanlarda kullanılabilir. Bu yüzden klavyede yapıyor olabilmek önemli olmaktadır. 
20.12.2023 Eğitim
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı
Dijital Türkiye'nin kapısı e-Devlet 15 yaşında! Tasarruf sağlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 18 Aralık 2008'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen e- Devlet Kapısı'nın 22 hizmetle başlayan yolculuğuna 15’inci yılda 7 bin 651 hizmetle devam ettiğini belirterek, “Yola çıktığımızda söylediğimiz gibi e-Devlet ile ülkemizde bürokrasi 'tuş' oldu. Artık vatandaşımız devletle olan işleri için saatlerini hatta günlerini harcamak yerine her yıl milyonlarca işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden saniyeler içinde yapabiliyor. Türkiye.gov.tr, bugün 1.022 kuruma ait 7 bin 651 işleme ve 64 milyon 122 bin 503 kullanıcı sayısına ulaşmıştır. E-Devlet’e her ay yaklaşık 120 milyon giriş yapılmaktadır. E-Devlet kapısı sayesinde 15 yılda sadece basılı belge kullanımından kaynaklanan 587 milyon doların üzeninde tasarruf sağlandı” ifadelerine yer verdi.
18.12.2023 Ekonomi
Yağmur yağarken Tekasür Suresi okumak! Tekasür suresi anlamı ve fazileti
Yağmur yağarken Tekasür Suresi okumak! Tekasür suresi anlamı ve fazileti "Tekasür Suresi," Kur'an-ı Kerim'in 102. suresidir. Bu sure, dünya hayatının geçici ve yarışın çoğalmasıyla insanların dünya malına olan düşkünlüğünü anlatan kısa bir suredir. Yağmur yağarken Tekasür Suresi okumak, bu doğal olayı bir vesile olarak kullanarak Allah'a şükretmek ve kulluk bilinciyle ibadet etmektir.
29.11.2023 Gündem
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
iPhone 15 Pro özellikleri neler? iPhone 15 Pro fiyatı kaç lira?
iPhone 15 Pro özellikleri neler? iPhone 15 Pro fiyatı kaç lira? Yerinde katılanlar için, Apple etkinlikleri çok kaotiktir: Steve Jobs sahnesindeki yayın biter bitmez, gazeteciler yeni cihazlarla ilk deneyim için koşturmaya başlar. Zor bir iş, ancak birinin bunu sizler için yapması gerekiyor ve bu sene bu kişi ben oldum, sevgili okur.
13.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü
Antalya'da Rus turist polislere ecel teri döktürdü Antalya’nın Alanya ilçesinde sahte alkol ya da 'zombi' tabir edilen sentetik uyuşturucu aldığı tahmin edilen Rus turist krize girerek yaklaşık 15 polise adeta ecel teri döktürdü.
3.09.2023 Yaşam
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir'
Ruslar 'tuş'a bastı, Sarmat'a gizli görev verildi! '10 şehri birden yok edebilir' İlk kez geçtiğimiz Şubat Biden'ın Kiev ziyareti sırasında ateşlenen ancak başarısız olan, sesten 12 kat hızlı giden 'Sarmat' füzesine gizli bir görev verildiği ortaya çıktı.
3.09.2023 Dünya
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri
Haldun Taner Eserleri Nelerdir? Haldun Taner Eserleri'nin Özellikleri Öykü, tiyatro ve kabare yazarı olarak tanınan Haldun Taner oldukça donanımlı bir isimdi. Özellikle Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı'nda önemli isimlerden birisi olduğunu görmekteyiz. Ayrıca verdiği eserlerin yanında kabare tiyatrosunun öncüsü olmayı başarmıştır. Buda onun başarılı hayatının dikkat çeken bir unsuru olarak bilinir. Ünlü yazarın doğum yeri ise İstanbul'dur. 
29.08.2023 Gündem
Realme 10 Pro Coca Cola Edition İncelemesi
Realme 10 Pro Coca Cola Edition İncelemesi Herkese merhaba. Bugün oldukça renkli bir konukla sizlerleyim. İki markanın özel işbirliğiyle ortaya çıkan bir akıllı telefon olan Realme 10 pro 5G Coca - cola edition yanımda. Kutusundan, dış tasarımına ve ara yüzüne kadar oldukça dikkat çekici olan bu telefon dünyada sadece 1000 tane üretilmiş. Gelin bu sınırlı sayıda üretilen cihaza yakından bakalım.
11.08.2023 Advertorial
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler Bir grup İngiliz araştırmacı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, çağımızın teknolojik gelişmelerinin yol açtığı potansiyel bir tehlikeyi ortaya koyuyor.
9.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Atamalar ÇKYS'ye yansıtıldı
Sağlık Bakanı Koca: Atamalar ÇKYS'ye yansıtıldı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TUS 1. dönem sınavı sonucuna göre yapılan atamaların Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi'ne yansıtıldığını duyurdu.
24.07.2023 Gündem
TUS ne zaman açıklanır? TUS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? 2023 ÖSYM TUS sonuç sorgulama ekranı
TUS ne zaman açıklanır? TUS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? 2023 ÖSYM TUS sonuç sorgulama ekranı TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) tercih sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. 1-8 Haziran tarihleri arasında ÖSYM tarafından tamamlanan tercih işlemlerinin ardından gözler ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. İşte TUS tercih sonuçlarında son durum…
15.06.2023 Eğitim
Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır?
Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Tire İşareti Nasıl Yapılır? Tire işareti, matematik işlemlerinde ve pek çok alanda kullanılan bir simgedir. Klavye üzerinde bulunan karakterler haricinde hayatın farklı alanlarında gerekli olan simgeler bulunmaktadır. Elektronik araçlar arasında en çok kullanılan bilgisayar yardımıyla işler daha hızlı ve güvenle yapılabilmektedir.
25.05.2023 Eğitim
Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır?
Fi İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Fi İşareti Nasıl Yapılır? Fi işareti, bir matematik terimidir. Kullanıma alanı ve amacına uygun olarak yazılmaktadır. Görseli ortadan bölünmüş bir O harfini andırmaktadır. Fakat klavye üzerinde doğrudan bulunmayan bir karakterdir. Fi işareti yazabilmenin birden fazla yolu olduğu bilinmektedir. Fi işaretinin matematikte bir ölçü birimi olduğu ve çap işareti olarak kullanıldığı bilinmektedir.
25.05.2023 Eğitim
Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır?
Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır? Oldukça fazla sayıda anlamı ile beraber bilgisayar ortamında alt tire işareti çok fazla değerlendirilmektedir. Genelde rakamlarının arasında ya da harflerin arasında kullanarak değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Özellikle resmi yazışmalar ya da resmi bazı noktalara giriş esnasında şifre olarak önemli yere sahiptir.
25.05.2023 Eğitim
TUS 2023 tercihleri ne zaman açıklanacak? TUS 1. dönem kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu?
TUS 2023 tercihleri ne zaman açıklanacak? TUS 1. dönem kontenjanları ve taban puanları belli oldu mu? TUS 2023 tercihleri ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. TUS 1. dönem sınavı 15 Nisan'da yapılmış ve sonuçlar da 12 Mayıs 2023'te erişime açılmıştı. Öğrenciler 2023 TUS kontenjanlarını ve TUS taban puanlarını araştırmaya başladı. Peki 1. dönem TUS kontenjanları açıklandı mı, TUS taban puanları belli oldu mu?
18.05.2023 Sağlık
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak
Memurlara son dakika kira müjdesi! Fahiş fiyat artışlarına da çözüm olacak Kirada oturan milyonlarca memura son dakika müjdesi geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kiracıları ilgilendiren önemli gelişmeyi duyurdu. Çavuşoğlu "Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz- talep dengesini sağlayacağız" dedi. Uzmanlar ise fahiş artışlarına dikkati çekerek önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Ekonomi
Bakan Koca: TUS'a ilişkin 9 bin 2 kontenjan ÖSYM'ye gönderildi
Bakan Koca: TUS'a ilişkin 9 bin 2 kontenjan ÖSYM'ye gönderildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) ilişkin toplam 9 bin 2 kontenjanın yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderildiğini açıkladı. 
18.05.2023 Gündem
TUS taban puanları 2023 kontenjanları! ÖSYM TUS taban puanları belli oldu mu, 2022 2. Dönem TUS taban puanları neydi? Kontenjan sayısı, en düşük en büyük TUS puanı!
TUS taban puanları 2023 kontenjanları! ÖSYM TUS taban puanları belli oldu mu, 2022 2. Dönem TUS taban puanları neydi? Kontenjan sayısı, en düşük en büyük TUS puanı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 15 Nisan'da düzenlenen, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ile 2023 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) sonuçları açıklandı. Peki, TUS taban puanları belli oldu mu, 2022 2. Dönem TUS taban puanları neydi? Kontenjan sayısı, en düşük en büyük TUS puanı…
12.05.2023 Eğitim
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Enbiya Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri Enbiya suresi Kuran-ı Kerim'in 21. Suresidir. Enbiya kelime olarak ‘Peygamber’ demektir. Mekke'de indiğine inanılan Enbiya Suresi, Peygamberlerin çeşitli özelliklerinden ve dini yayma sürecinden bahseder. Peki, Enbiya Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? Enbiya suresi kaç kere okunmalıdır? İşte detaylar...
4.05.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Tus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.