Gazete Vatan Logo

iPhone 15 Pro özellikleri neler? iPhone 15 Pro fiyatı kaç lira?

Yerinde katılanlar için, Apple etkinlikleri çok kaotiktir: Steve Jobs sahnesindeki yayın biter bitmez, gazeteciler yeni cihazlarla ilk deneyim için koşturmaya başlar. Zor bir iş, ancak birinin bunu sizler için yapması gerekiyor ve bu sene bu kişi ben oldum, sevgili okur.

iPhone 15 Pro özellikleri neler? iPhone 15 Pro fiyatı kaç lira?

Bu çılgın ortamda, Apple'ın yeni iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max cihazlarındaki tasarım değişikliklerini fark etmem birkaç dakika sürdü. Uzaktan, renkleri dışında geçtiğimiz yılın modellerine benziyorlar. Ancak farkları görebilmek için, onları elinize almanız gerekiyor.

iPhone 15 Pro nasıl hissettiriyor?

Dört telefon da daha yumuşak, kavisli köşelere sahip, bu da onları tutmayı daha rahat hale getiriyor. Halen tamamen metal ve camdan olan cihazlar, bu yeni köşeleri ile önceki modellere göre çok daha yumuşak geliyor elinize. Pro modeller, geçtiğimiz yılın modellerine göre çok daha hafif hissediliyor, bu da paslanmaz çelik yerine telefonun şasisinde titanyum kullanılmış olmasından kaynaklanıyor. iPhone 14 Pro Max'ı bir elimde, yeni iPhone 15 Pro Max'i de diğerinde tuttuğumda, aradaki fark kolayca hissedilebiliyor. Tabii bu fark rakamlara da yansıyor, 14 Pro Max 240 gram iken, 15 Pro Max 221 gram. Devrim yaratan bir hafifleme değil ancak daha önceden Apple'ın en büyük iPhone'unu almaktan "ağırlığı" sebebiyle vazgeçtiyseniz, bu kararınızı artık tekrar değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni iPhone'ların sol tarafında yepyeni bir tuş var, bu tuş eski "sessize alma" tuşunun yerine geldi: Action tuşu. Kısayollar sayesinde, neredeyse her şeyi yapması için ayarlanabiliyor, ancak benim ilk aklıma gelen kullanışlı işlev, bu tuşa el fenerini atamak oldu.

Action tuşunun ne yaptığını görebilmek için, hafifçe basıyorsunuz. Fonksiyonu gerçekleştirmesi için, yarım saniye basılı tutuyorsunuz. Apple'ın teşhir alanında yaptığım kısa teste göre, basılı tutmak yerine sadece tuşa bastığımda çalışmasını tercih ederim gibi görünüyor. Ancak cihazla daha fazla zaman geçirdiğimde bu kararım değişebilir.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...