Gazete Vatan Logo

Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?

Yüzde işareti yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için kullanılır. Klavye üzerinde yüzde işaretinin tuşu yoktur. Farklı tuş kombinasyonları ile bu karakteri elde etmek mümkündür. Yüzde işareti çok farklı alanlarda kullanılabilir. Bu yüzden klavyede yapıyor olabilmek önemli olmaktadır. 

Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?

Yüzde işareti, yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için tercih edilir. Klavye üzerindeki farklı noktalama işaretleri ile beraber yüzde işareti yapılabilir. Bir sayının yüzdesini yazabilmek ve oranını öğrenebilmek için yüzde işaretinin kullanıldığı çeşitli hesaplama formülleri kullanılır. 

Yüzde İşareti Ne İşe Yarar? 

Yüzde işareti hesaplama gerektiren yerlerde kullanılır. Ekonomi, finans, mühendislik ve matematik gibi alanlarda kullanmamız gerekebilir. Bu alanların örnekleri daha da arttırılabilir. Bilgisayar klavyenin üzerinde çeşitli tuşlar bulunur. Çoğunluğu çeşitli harf ve rakamlardan oluşur. Bazı işaretleri yapabilmek için bir takım kombinasyonları yapmak gerekir.

Yüzde işareti yapmak için aynı kombinasyonu uygulamak gerekmektedir. Bu işaret matematik alanında çok kullanıldığı için en çok bu alanda işe yarar. Farklı alanlarda ise konuya bağlı yapılır. Yüzde işaretinin kullanıldığı diğer alanlar ise aşağıdaki gibidir;

- Matematik

- Yazılım

- Ticaret

- Mühendislik

- Muhasebe

- Ekonomi

- Analiz

Haberin Devamı

- Finans

- Astronomi

- Hesaplamalar

Farklı alanlarda yüzde işareti kullanılır. Matematikte yüzdeli işlem yaparken tercih edilir. Mühendislik alanında hesaplamalar yaparken kullanılır. Ticarette gelir ve giderlerin hesaplanmasında yapılır. Yazılımda kodların yazılmasında kullanılır. Farklı alanlarda çeşitli işlemleri uygulamak için yüzde işlemine başvurulur.

Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede yüzde işareti yapabilmek için bir kombinasyon uygulamak gerekir. Shift ve 5 tuşu kullanıldığı zaman hemen yapılır. Shift tuşuna basıp parmağı kaldırmadan 5 tuşuna basılması dahilinde yüzde işareti yapılır. Yüzde işareti daha çok yüzdelik hesaplamalarda kullanılmaktadır. Basit bir sayının yüzdesini belirtmek ve oranını yazabilmek için yüzde işaretine başvurulabilir.

Yüzde işareti matematik alanlarında sıkça kullanılıyor olsa da günlük hayatta da kullanılır. Sayının yüzdesini yazmak ve oranını hesaplayabilmek için bu işlem yapılır. Klavyede yüzde işaretini kolay bir şekilde yapmanın pek çok yöntemi bulunur. İşaretin yapılış şekli öğrenildiği zaman çok kolay bir şekilde sürekli yapılır.

Haberin Devamı