Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır?
Yüzde İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Yüzde İşareti Nasıl Yapılır? Yüzde işareti yüzdelik hesaplamaları ifade edebilmek için kullanılır. Klavye üzerinde yüzde işaretinin tuşu yoktur. Farklı tuş kombinasyonları ile bu karakteri elde etmek mümkündür. Yüzde işareti çok farklı alanlarda kullanılabilir. Bu yüzden klavyede yapıyor olabilmek önemli olmaktadır. 
20.12.2023 Eğitim
3 adımda besin etiketi okuma yöntemi!
3 adımda besin etiketi okuma yöntemi! Bilinçli bir gıda tüketicisi olmanın yolu besin etiketlerini doğru okumaktan geçiyor.
15.03.2017 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
'Yargı' yine reytinglerin zirvesinde!
'Yargı' yine reytinglerin zirvesinde! Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Yargı', dün akşam 65'inci bölümüyle ekranlara geldi. İzleyiciyi ekrana kilitleyen 'Yargı', bir kez daha pazar akşamının galibi oldu.
2.10.2023 Televizyon
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi!
11 Türk üniversitesi dünyanın en iyileri listesine girdi! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesine Türkiye'den 11 üniversite girdi. Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
28.09.2023 Eğitim
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi Yabancı yatırımcıda Türkiye rekabeti başladı. Yabancı yatırımcı kur riski az olan alanlara yoğunlaşabilir. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından doğrudan yatırımlarda ve portföy yatırımlarında beklenen yabancı ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar “Altı ay önce Türkiye’ye bakmadıklarını söyleyen yatırımcılar şimdi geri dönüyor. ‘Yeni rakipler gelmeden işimi bitireyim’ diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.
16.09.2023 Ekonomi
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli’de günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Birçok ligin heyecanını en yüksek oranlarla Misli’de yaşayabilirsiniz. Süper Oranlar artık Misli’de!
28.07.2023 İddaa
Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama
Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama AFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır' dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Bize şu an olumsuz bir bilgi gelmedi. Sadece Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü haberi geldi. Arkadaşlarımız oraya gidiyor. Ağır hasarlı binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde yıkılıyor" dedi. AFAD Başkanı Yunus Sezer deprem sonrası olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Öte yandan Adana'nın Kozan ilçesinde saat: 10.57'de 4.4 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Korkutan sarsıntı sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
25.07.2023 Gündem
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi Büyük depremler bir anda mı geliyor yoksa onları hazırlayan ve öngörülebilir kılan bir değişim süreci var mı? Depremleri önceden tespit ederek uyarı gönderebilecek bir sistem geliştirildi. Bilim insanları, kritik bir keşfin eşiğinde.
24.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'na 11 ilde büyük şok! 2 haftada oyları eridi: Kemal Bey'e güven duyulmuyor
Kılıçdaroğlu'na 11 ilde büyük şok! 2 haftada oyları eridi: Kemal Bey'e güven duyulmuyor Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından dikkat çeken bir tablo da ortaya çıktı. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun birinci turda 11 şehirde aldığı oyların ikinci tura oranla düştüğü kaydedildi. Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen ise 28 Mayıs seçim sonucunu CNN TÜRK ekranlarında değerlendirdi. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan Sevigen, "Halkı anlayamadık biz burada. Güven duymuyorlar. Meral hanım 'lütfen aday olmayın' demişti. 'Siz aday olursanız iyi parti seçmeni size de bize de oy vermiyor' demişti" ifadelerini kullandı.
29.05.2023 Gündem
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek
Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK'te: Ana fonksiyon caydırıcı olabilmek Savunma sanayinin kilit isimleri CNN TÜRK ekranlarında! Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir önemli açıklamalarda bulundu.
28.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki halk buluşmasında konuştu. 'Yasama ile yürütmenin daha iyi iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Bu acıları artık çekemeyiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu: Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek
Bakan Kasapoğlu: Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremzede öğrencilerin yurtlarda öncelikli olacağını söyleyen Kasapoğlu "Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz" ifadelerini kullandı
26.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Gaziantep’te önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs'ta Cumhur İttifakına verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanlığında da bu sefer herhalde yüzde 60 değil de mi, yüzde 70'e hazır mıyız? Türkiye genelinde 27 milyonu aşkın oyla sistem gereği ikinci tura kaldı. Sizlerden tek bir fire vermeden sandığa gitmenizi bekliyorum. Bizim asıl rakibimiz CHP genel başkanı değil rehavettir. Ben bu muhteşem katılımda zafer sarhoşlu görmüyorum, azim görüyorum." dedi.
21.05.2023 Gündem
Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor
Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi! Bakan Soylu: ABD bu seçime müdahale ediyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini yorumlayan Soylu, "Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir" dedi.
12.05.2023 Gündem
Anketlerde son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tereddüte mahal vermeyecek şekilde öndeyiz
Anketlerde son durum! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tereddüte mahal vermeyecek şekilde öndeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri, Gabar'da bulunan petrol rezervi, Karadeniz gazı, ekonomi, dış politika ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Tekniğine uygun yapılan her anket bizim önde olduğumuza işaret ediyor. Hem cumhurbaşkanlığında, hem meclis seçimde tereddüte mahal vermeyecek şekilde öndeyiz." dedi.
5.05.2023 Gündem
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen ve mevcut politika kurullarının faaliyetleri ve hedeflerini içeren çalışmada, seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen “yeni anayasanın” şifreleri de yer aldı.
5.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç noktası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç noktası olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle şimdi yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz. Millet olarak, şimdi çok daha büyük atılımların eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı. Yaş çay alım fiyatının yükseldiğini söyleyen Erdoğan "Geçtiğimiz yıl yaş çaya 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl yaş çay alımında kilo fiyatında yüzde 64 zamla 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz." dedi.
3.05.2023 Gündem
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Togg T10X’in sahipleri çekilişle belli oldu
Togg T10X’in sahipleri çekilişle belli oldu Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un sahipleri çekilecek kura sonucunda belli oldu. Ülkemizin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı olan Togg T10X modeline sahip olacak 20 bin kişi için kura çekilişi yapıldı. Sonuçlar 22.30'da Togg'un resmi internet sitesinden ilan edildi.
29.03.2023 Ekonomi
Togg'da yeni gelişme! Yoğun ilgi sonrası değişti, işte yeni tarih ve araç sayısı
Togg'da yeni gelişme! Yoğun ilgi sonrası değişti, işte yeni tarih ve araç sayısı Yerli otomobil Togg ile ilgili yeni gelişme. Yoğun ilgi sonrası resmen değişti. Togg, çekilişle teslim edilecek T10X adedini yükseltti. Öte yandan Togg çekiliş tarihi de değişti. İşte detaylar...
25.03.2023 Ekonomi
Togg için ön sipariş sayısı 100 bine ulaştı
Togg için ön sipariş sayısı 100 bine ulaştı Türkiye'nin otomobili Togg için verilen ön sipariş sayısı 7 günde 100 bine ulaştı. Ön siparişler 27 Mart'a kadar sürecek. Çekiliş ise 28 Mart'ta yapılacak.
24.03.2023 Ekonomi