Gazete Vatan Logo

Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Küçüktür işareti genel olarak sayısal değerlerin birbirlerine göre büyüklüklerini ve küçüklüklerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir semboldür. 

Küçüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Küçüktür işareti sayıların birbirlerine göre küçüklüklerini ifade etmek için kullanılmaktadır. Küçüktür işaretinin sol kısmında yer alan sayı, işaretin sağ kısmında bulunan sayıya göre daha küçüktür. Sayıların birbirlerine göre küçüklüğünü ifade etmek için kullanılan küçüktür işareti "

Matematiksel bir ifade olarak kullanılan küçüktür işareti ile 5 küçüktür 8'den yazmak yerine 5 < 8 şeklinde belirtilmesi mümkün olmaktadır. Excel dosyalarında da küçüktür işaretinin kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle raporlama yapılması halinde X değerinin Y değerinden küçük olması durumunda işlem yapılması için formüllerin oluşturulmasında kullanılabilmektedir. Bilgisayar çeşitlerinde ise küçüktür işaretinin yapılabilmesi için farklı formüller bulunmaktadır. 

Klavyede Küçüktür İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede küçüktür işaretinin yapılmasında farklı tuş kombinasyonları kullanılabileceği gibi klavyede bulunan tuşlar üzerinde bulunan simgelerin de kullanılması mümkün olabilmektedir. Genel olarak en fazla kullanılan işaretlerin tuş üzerinde simge olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

Küçüktür işaretinin özellikle matematik alanında oldukça fazla kullanıldığı bilinmektedir. Küçüktür işareti genel olarak bilgisayar klavyesinde Z harfinin hemen yanında yer almaktadır. Küçüktür işaretinin yer aldığı tuşa basıldığında ise '

Klavyenin üzerinde küçüktür işareti olan bir tuş bulunmaması halinde ise bağlayıcı tuş ve rakamların kombinasyonuyla küçüktür işaretinin elde edilmesi mümkün olmaktadır. Öncelikle 'Alt' tuşuna basılır ardından ise numpad alanında yer alan 060 rakamlarına basarak küçüktür işaretinin elde edilebildiği ifade edilebilir. 

Mac işletim sistemi kullanan kişilerin ise sol alt kısımda yer alan küçüktür işaretinin simgesi bulunan tuşa basılarak işareti oluşturabilir. Aynı zamanda karakter eşlem menüsünde yer alan kısımdan işaretin kopyalanarak ilgili kısma yapıştırılması ile de kullanılabilmektedir.