Türsab

Türsab

Son dakika türsab haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türsab ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türsab haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türsab

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türsab gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 türsab haberi bulunmuştur. Tüm türsab haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalovlar ve villalara her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı uyarıda bulunan Mehmet Bozdoğan, Birebir kopyalanan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için ön ödemeyi alan dolandırıcılar maalesef durmuyor. Ev sigortası adı altında bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, mekana gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor
Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu olacak, taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek” dedi.
17.12.2023 Gündem
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak
‘Turistik Doğu Ekspresi’ yeni sezon seferlerine 11 aralıkta başlayacak Seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi haline gelen 'Turistik Doğu Ekspresi' seferlerinin bilet satışları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, hayata geçirilen ‘Turistik Doğu Expresi’nin ilk seferi 11 Aralık’ta yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni, 11 Aralık’ta Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferine uğurlayacak.
1.12.2023 Ekonomi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi
Karadeniz'e turist yağıyor! Ortadoğulu turistlerin gözdesi konumuna geldi Doğal ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan Karadeniz Bölgesi’ne yabancı turist ilgisi çok hızlı artıyor. İlk yedi ayda Trabzon’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılı neredeyse ikiye katladı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, “Artan ilgi yolcu trafiğine de yansıyor. Trabzon bir cazibe merkezi oldu” dedi. Trabzon’un turizmde çok hızlı büyüdüğünü anlatan turizmciler ise “Trabzon, Antalya gibi bir destinasyon oluyor. Turizm çok güzel ama dengeli ve kontrollü büyümeliyiz. Tüm Karadeniz’e yaymalıyız” ifadelerini kullandı.
17.08.2023 Ekonomi
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın!
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın! Yaz tatili için planlar yapılmaya başladı. Erken rezervasyon yaparak kampanyalardan yararlanmak isteyenlerin tercihi internet üzerinden tatil paketi satın almak oluyor. Uzmanlar ise vatandaşları sahte siteler konusunda uyarıyor.
12.06.2023 Ekonomi
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem Yaz tatili için plan yapanlara uyarılar art arda gelmeye başladı. Dolandırıcılar her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de adeta pusu kurdu. Ucuz tatil ile kandırılan vatandaşlar, sahte sitelerle tuzağa çekiliyor. Konuyla ilgili ise uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
15.05.2023 Gündem
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün Yaz tatili için planlar başlarken uzmanlar, internet üzerinden rezervasyon yaptıracak müşterileri uyardı. Dolandırıcılar, otel sayfalarını birebir kopyalayıp onlarca kişinin hesabını boşaltmaya başladı. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise hem dolandırıcıların hem de hırsızların yeni yöntemlerini anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
5.05.2023 Gündem
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat
Bayram için tatil planı yapanlara ‘hayali otel’ tuzağı! İndirimli uyarısı, 30 güne dikkat Ramazan Bayramı tatili planlayanlar dikkat! Kopya web sitesi, e-posta ve SMS yoluyla 'hayali otel' dolandırıcılığına karşı uyarı geldi. Ticaret Bakanlığı, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğunun anlaşılması durumunda Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiğini bildirdi. İşte dolandırıcıların tatilcilere kurması muhtemel tuzakların detayları...
16.04.2023 Ekonomi
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere ve yeme-içme sektöründeki işletmelere, depreme dayanıklı olduklarına dair sertifika verilmesi gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, “Yurtdışındaki muhataplarımız eskiden ‘yeni destinasyon var mı?’ diye sorarken şimdi depremi soruyor. Tur operatörleri de büyük ihtimalle otellerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair raporlar isteyecek. Oteller sertifikalansın ki güven telkin edelim” diye konuştu.
20.03.2023 Ekonomi
Talep arttı, harekete geçtiler! Paranız boşa gitmesin
Talep arttı, harekete geçtiler! Paranız boşa gitmesin İnternet sitelerinden yapılan otel rezervasyonlarında artış yaşanıyor. Ancak yoğun talebi fırsata çeviren dolandırıcılar sahte rezervasyonlar ile insanları avına düşürüyor. Vatandaş ise tatil umudu ile paralarını dolandırıcılara kaptırıyor. İşte haberin detayları...
3.12.2022 Ekonomi
'Yeni bir iş kolu açılıyor' deyip açıkladı: Hedef 80 milyar euro
'Yeni bir iş kolu açılıyor' deyip açıkladı: Hedef 80 milyar euro Türkiye’de bisiklet turizminin önemine dikkat çeken TÜRSAB Spor Turizmi İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan, “Otellerimize 'Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Belgesi' verilmeye başlandı. Avrupa’nın bisiklet turizminde önümüzdeki 3 yılda hedefi 80 milyar euro. Biz 3-4 yılda yapacağımız çalışmalar ile bu pastanın yarısını alırız. Otellerde bir de bisiklet tamircisi iş kolu açılacak, bu çalışanlarımız eğitimden geçecek” dedi.
4.11.2022 Ekonomi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç dalgası, kiraların yükselmesine neden oldu. Yaşanan artışlar sonrası devlet, özel önlemler aldı. Ancak fırsatçı ev sahipleri yüksek kira bedelleri talep etmeye devam ediyor. Öyle ki Antalya'da kiralık daire fiyatları; 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca mülk sahipleri bir yıllık kira bedelini de peşin olarak talep ediyor.
20.10.2022 Ekonomi
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Doğal gaz krizi turizmini patlatabilir
Dolarlar Türkiye'ye yağacak! Doğal gaz krizi turizmini patlatabilir Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Avrupa’yı da vurdu, Moskova yönetimi doğal gazı kısma kararı aldı. Birçok ilden art arda enerjide tedbir açıklaması geldi. Bu durum gerginliği bitirmede kilit konumda olan Türkiye’nin ise lehine oldu. Bu yıl turizmi 12 aya çıkarmayı hedefleyen Türkiye, 10-15 milyar dolar ek gelir bekliyor.
8.09.2022 Ekonomi
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı...
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı... Son dönemin tatil trendi haline gelen bungalov evler tatil yapmak isteyen pek çok kişinin kabusu oldu. Fırsatçıların son yöntemi ise olmayan bungalov evleri sosyal medya hesabından kiralamak. İstanbul'dan uzaklaşıp doğada huzur bulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kaçış rotalarından biri olan Sapanca da son günlerde bungalov dolandırıcılığıyla adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde birlikte tatil yapmak isteyen bir arkadaş grubunun başına gelenler pes dedirtecek türden. Yaşadıklarını milliyet.com.tr'ye anlatan grup güzel bir tatil geçirmek isterken, adeta hayatının şokunu yaşadı.
16.08.2022 Gündem
Son dakika tatilcilerine 'dolandırıcı' uyarısı
Son dakika tatilcilerine 'dolandırıcı' uyarısı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi rezervasyonlarını son dakikaya bırakan tatilcilere, dolandırıcı uyarısı geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, web sitelerinde yanıltıcı reklam içeren, şahsi IBAN numaralarına havale isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini, güvenilir rezervasyonun dijital doğrulama sistemi olan acente sitelerinden yapılması gerektiğini bildirdi.
7.07.2022 Yaşam
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın
Tatile çıkacaklara kritik uyarı! Dolandırılmayın Tatile çıkacaklara uyarılar peş peşe geldi. Hayalini kurduğunuz yaz tatilinizin zehir olmaması için sayıları her geçen gün artan tatil dolandırıcılarına karşı dikkatli olun çağrısı yapıldı.
26.06.2022 Gündem
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu Türkiye’de MICE sektörünün gelişimine öncülük eden ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, 20 ülkeden gelen turizm profesyonelinin katılımıyla bugün kapılarını açtı. Bu yılki teması “Sürdürülebilir Gelecek” olarak ve sağlıklı bir gezegenin ancak çevreye saygılı olmakla mümkün olduğunu vurgulayan fuar, üç gün boyunca sürecek B2B toplantılar, birbirinden ilginç oturumlar ve network etkinlikleriyle Türkiye’nin adını bu alanda duyurmayı hedefliyor.
26.05.2022 Ekonomi
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin...
Paranızı kesintisiz iade alabilirsiniz! Ancak süre sınırı var, mutlaka girip kontrol edin... Herkesi yakından ilgilendiriyor. Paranızı iade alabilirsiniz. Süre sınırı var, belirlenen sürede iptal ederseniz ödediğiniz ücretten herhangi bir kesinti yapılmıyor. Tatil dönemi geldi ve vatandaşlar erken rezervasyon için otelleri yakından incelemeye başladı. Ancak tatil tercihi yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Özellikle internet sitelerinin kopyalanması gibi bir durumda mağduriyet yaşanmaması için gelen indirimli tatil tekliflerinin doğruluklarının kontrol edilmesi çok önemli. Ticaret Bakanlığı da konu ile ilgili uyarıda bulunarak, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları, sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen paket tur ve otel teklifleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Tatil rezervasyonlarının iptal edilerek paranızı geri almanız da mümkün. Ancak burada da süre detayına dikkat çekiliyor. İşte tüm detaylar...
18.05.2022 Ekonomi
Tatil planı yapanlara çok kritik uyarı! Dolandırıcılar böyle avlıyor
Tatil planı yapanlara çok kritik uyarı! Dolandırıcılar böyle avlıyor Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinin bağlı bulunduğu Muğla'da, lüks otellerin internet sayfalarının kopyalanarak, oluşturulan sahte rezervasyonlara karşı tatilciler uyarıldı. Tespit edilen 26 kopya site erişime kapatırken, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkan Yardımcısı Sabahattin Duman, "Acenteler üzerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
24.04.2022 Yaşam
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Sağlık
TURSAB enformasyon memurluğu yabancı dil sınavı başvuruları başladı!
TURSAB enformasyon memurluğu yabancı dil sınavı başvuruları başladı! Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 46. ve devamı maddeleri uyarınca yapılacak, Enformasyon Memurluğu ve Enformasyon Memurluğu yabancı dil sınavları TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) tarafından düzenlenecek. TURSAB enformasyon memurluğu sınavı başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını 25 Kasım'a kadar yapabilecek. Peki, TURSAB enformasyon memurluğu sınavı başvurusu nasıl yapılır? İşte TURSAB sınav başvurusu ile ilgili detaylar...
4.11.2021 Personel Alımı
İndirim tuzağı! Bakanlıktan açıklama geldi
İndirim tuzağı! Bakanlıktan açıklama geldi Ticaret Bakanlığı tatil hazırlığı yapanları sahte otel tanıtımları konusunda uyardı. Sosyal medya veya e-posta benzeri mecralardan ulaşan konaklama teklifleri doğrudan kabul edilmemeli, rezervasyon işlemleri konaklama yapılacak tesise ilişkin seyahat acenteleri veya doğrudan tesise ait internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmeli. Gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğu sorgulanmalı, reklamda yer alan telefon numarası ve iletişim bilgileri teyit edilmeli. Çoğunlukla sahte olan ve tüketicileri aldatarak satın almaya yönlendirmek amacıyla kurulan söz konusu internet sitelerinde, genellikle tanıtımı yapılan tesise yönelik bir rezervasyon motoruna yer verilmiyor ve tüketiciler doğrudan telefon aramasına yönlendiriliyor, bu hususa tüketiciler şüpheyle yaklaşmalı.
20.06.2021 Gündem
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor Antalya'nın dünyaca ünlü otellerinde mayıs ayında yüzde 90 doluluk beklenirken, Rusya'nın 1 Haziran'a kadar charter uçuşları durdurması ve Türkiye'deki tam kapanma nedeniyle oran yüzde 30'lara geriledi. İl genelinde 100 bin yabancı turist misafir ediliyor. Türk turistlerin ise daha çok yazlık ev sahiplerinden oluştuğu kaydedildi.
3.05.2021 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan TÜRSAB'a ceza
Rekabet Kurulu'ndan TÜRSAB'a ceza Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TÜRSAB ve Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneğinin (HURSAD) seyahat acentelerine tahsis edilen hac kontenjanının söz konusu acenteler arasında paylaştırılmasına yönelik uygulamalarının rekabeti ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.
30.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türsab ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türsab haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.