Gazete Vatan Logo

Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem

Yaz tatili için plan yapanlara uyarılar art arda gelmeye başladı. Dolandırıcılar her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de adeta pusu kurdu. Ucuz tatil ile kandırılan vatandaşlar, sahte sitelerle tuzağa çekiliyor. Konuyla ilgili ise uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem

YASİN ARSLAN | gazetevatan.com

Tatil sezonu geldi çattı. Deniz, kum, güneş üçlüsü ile yılın stresini atmak isteyenler planlarını yapmaya başladı. Fakat erken rezervasyon yapmak isteyenler için uyarılar art arda gelmeye başladı. Çünkü her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de dolandırıcılar vatandaşlara tuzak kurdu. Fırsatçılar, otellerin logolarını ve isimleri birebir kopyalanarak sahte internet sayfaları ile onlarca kişiyi tuzağa düşürdü. Uzmanlar, arama motorunda ilk sıradakine tıklama refleksinin yanlış olduğunu ve mobil uygulama üzerinden alışveriş yapmanın daha doğru bir yöntem olacağını belirtti.

“SOSYAL MEDYADAN DEĞİL, RESMİ SİTEDEN REZERVASYON YAPIN”

Dolandırıcılık yöntemlerine karşı sık sık uyarılarda bulunan Avukat Mustafa Karakum, gazetevatan.com’a yaptığı açıklamada, “Instagram üzerinden yapılan satışlarda mağduriyetler her geçen gün artıyor. Eğer güvenli bir sitesi yoksa sosyal medya üzerinden alışveriş yapılmamasını tavsiye ediyorum. Burada en fazla önemli olan nakit para ile değil kredi kartı ile alışveriş yapma konusu. Çünkü kredi kartı ile iade işlemleri ve müdahale işlemleri daha kolay oluyor.

Haberin Devamı

Her numaraya da itibar edilmeyin. 444 ya da 0850'li numaralar olmasına dikkat edin. Onu da resmi sitesinden kontrol ederek arayabilirsiniz. Ticari ve resmi şirketler, WhatsApp üzerinden arama yapmaz. Normal yollardan arayıp alışveriş işlemleri yapılmalıdır. Böyle durumlarda hatlar dolandırıcıların değil başka kişilerin üzerine kayıtlı olduğu için hem paranızı alamazsınız hem de suç duyurunuz bir işe yaramaz” dedi.

"BANKA İŞLEMLERİNDE AÇIKLAMANIN ÖNEMİ YOK”

Yaşanılan dolandırıcılık olayına çok kez rastladığını dile getiren Karakum, “Birinci işlemi yapmışlar parayı almışlar, çok zekice bir şey yapıp sigorta demişler. İnsanların bir kere neyin sigortası bu diye sorgulaması gerekiyor. Diyelim ki bir belge hazırladılar, ben bir vatandaş olarak karşımdaki bir sigorta acentesi değilse, neden bunlara parayı göndereyim. Bu kişiler zaten benim adıma para yatıramazlar.

Eğer para yatırdıklarını iddia ediyorsa, benim iznim olmadan böyle bir şey yapamazlar. Hadi birinciyi göndermiş ikinciyi isterken de yine çok şeytanca bir şey yapmışlar. Bir daha gönder ikisini birlikte geri gönderelim demişler. Böyle bir şey olmaz. Bankadan gönderilen ya da gelen paralarda açıklamanın hiçbir önemi olmaz. O para eğer size geçtiyse almama imkanınız yoktur. Açıklama ne olursa olsun iade de sıkıntı olmaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜKONFED’DEN SAHTE SİTE UYARISI

Vatandaşları rezervasyon yaparken çok dikkatli olmaları konusunda uyaran Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü ise “Tatilciler sosyal medya paylaşımları ve sahte tatil siteleri konusunda dikkatli olmalı. Vatandaşlarımızın özellikle sosyal ağlarda ‘tatile çıkıyoruz’ şeklinde paylaşımlardan kaçınsınlar. Hırsızlar sosyal ağları takip ederek sizin tatilde olduğunuzu öğrenip geldiğinizde evinizin talan edildiğini, kıymetli eşyalarınızın yerinde olmadığını görme ihtimaliniz çok yüksek” dedi.

Haberin Devamı

“SİTEYİ MUTLAKA DENETLEYİN”

Tatil ve bayram dönemlerinde dolandırıcılara yönelik şikayetler aldıklarını dile getiren Güllü, “Tatile çıkacak olan vatandaşlarımızın mutlaka güvenilir sitelerinde tatil rezervasyonlarını ve otellerini ayırtmalarını öneriyoruz. Sitenin güvenilir olup olmadığını anlamak için de TÜRSAB’ın bir doğrulama kodu olan sistemi var. Oradan linki girdiğiniz zaman bu sitenin güvenilir bir firmaya mı ait yoksa çakma bir site mi olduğunu anlaşılabilir” ifadelerini kullandı.

“Tüketicilerimiz tatil rezervasyonu yaparken arama motorlarına girdiklerinde ilk önüne çıkan reklam şeklinde olan siteler genelde çakmadır” diyen Avukat Güllü, şunları söyledi: “Bu siteler sahte ve dolandırıcılık amaçla kullanılmaktadır. Bunlara itibar etmemelerini, gerçek sitelerine mutlaka ulaşmalarını bunun telefonla teyidini almalarını öneriyoruz. Sosyal medya üzerinden yönlendirilen sitelerin güvenilir olup olmadığını mutlaka araştırsınlar. Her siteye güvenmemek gerekir. Güvenlik sertifikasyonu olan sitelerden mutlaka alışverişlerini yapmaları gerekir.”

Haberin Devamı

ÖDEME ŞEKLİNE DİKKAT!

Avukat Güllü; vatandaşların, ucuz tatil imkanı yalanı ile tuzağa çekildiğini belirterek, “Piyasanın şartları belli. Asgari ve ortalama değeri bellidir. Bir ürün normalin çok altında bir indirim ile tavsiye ediliyorsa bilin ki burada mutlaka bir sıkıntı vardır. Dolayısıyla ucuzu tercih etmekten ziyade güvenilir olanı tercih etmek daha garantidir. Karşınızda güvenli bir firma varsa kurumsal olarak İBAN numarası ya da banka hesabı ile ödeme yapsınlar. Elden ödeme yapmamalarını tavsiye ediyoruz ödemeler belgelendirilsin. Hak mağduriyeti olursa belge olmadan hakkımızı alma ihtimalimizi çok zayıftır” dedi.

Tatile planı yapan vatandaşları sosyal medya paylaşımları konusunda uyaran Güllü, “Tatile çıkacak olan vatandaşlarımızın özellikle sosyal ağlarda ‘tatile çıkıyoruz şeklinde paylaşımlardan kaçınsınlar. Hırsızlar sosyal ağları takip ederek sizin tatilde olduğunu öğrenip geldiğinizde evinizin talan edildiğini, kıymetli eşyalarınızın yerinde olmadığını görme ihtimaliniz çok yüksek. Tatil sürecinde bu tür paylaşımlardan uzak duralım” şeklinde konuştu.

DOLANDIRICILIK OLAYI YAŞAYANLAR NELER YAPMALI?

Mağduriyet yaşayan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan Güllü, “İnternet üzerinden yapılan alışverişler, kapıdan satışlar, tüketici kredileri, devre mülk ve devre tatil sözleşmelerinde 14 gün, taksitli satış sözleşmelerinde 7 gün içinde tüketiciler hiçbir gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden cayma hakları bulunmaktadır. Mağduriyet yaşayan tüketicilerimiz, bu tür durumlarda ayıplı bir hizmet söz konusudur. Tüketici burada seçimlik haklarını kullanabilir. İsterse malın yenisi ile değiştirilmesi ve ücretin geri iadesini de talep edebilir. Doğrudan hakem heyetine başvurabilir” dedi.