Türkiye Yunanistan

Türkiye Yunanistan

Son dakika Türkiye Yunanistan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Yunanistan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Yunanistan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Yunanistan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye yunanistan gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.845 türkiye yunanistan haberi bulunmuştur. Tüm türkiye yunanistan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail- İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.
19.04.2024 Gündem
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için ezber bozan açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4- 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Bayraktutan, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Gündem
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı iş birliğini artırmak, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karışan şebekeleri ele almak amacıyla Türkiye- ABD terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırıldı.
9.03.2024 Gündem
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var Varılan tarihi anlaşmayı öne çıkaran Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetten 'Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar' ve 'Anahtar kelimeler ve kodların çözülmesi' gibi başlıklarla verdi. To Vima, görüşmelere katılanların "Farklı bir Erdoğan'la tanıştık" dediğini yazdı.
8.12.2023 Dünya
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan, Miçotakis ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum. Bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok” dedi.
7.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atina'da önemli görüşme: Yeni dönem güçlenerek başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atina'da önemli görüşme: Yeni dönem güçlenerek başlıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı vesilesiyle gittiği Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yunanistan ile yeni bir dönem güçlenerek başlıyor.' dedi.
7.12.2023 Gündem
Miçotakis: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aralık ayında Yunanistan’da görüşeceğiz
Miçotakis: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aralık ayında Yunanistan’da görüşeceğiz Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aralık ayında Yunanistan'da bir araya geleceklerini açıkladı.
14.11.2023 Dünya
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'göç anlaşması' ile ilgili detayları okuyucuları ile paylaşan Kathimerini gazetesi, Atina'nın göç krizi konusunda Türkiye ile anlaşmak istediğini vurguladı ve atılacak adımları sıraladı.
27.09.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan Karabağ açıklaması: Batılı müttefiklerimizin Ermenistan'a tavsiye verirken daha dikkatli olması gerekiyor
Bakan Fidan'dan Karabağ açıklaması: Batılı müttefiklerimizin Ermenistan'a tavsiye verirken daha dikkatli olması gerekiyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’na ilişkin Türkevi’nde açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'ın Karabağ operasyonuyla ilgili olarak, "Başka çarenin kalmadığını gösteren bir operasyondu." diyen Fidan, Tahıl Koridoru'ndaki son duruma da değindi. Bakan Fidan, "Yeni dönemde iki taraf, tahıl anlaşmasını savaş çabalarının bir parçası olarak görmekteler. Bu bizim işimizi zorlaştıran bir konu. Yoğun adım atmaya devam edeceğiz. Batılı müttefiklerimizin Ermenistan'a tavsiye verirken daha dikkatli olması gerekiyor. Ermenistan'a verilen tavsiyeler istikrara yönelik olmalı." dedi.
23.09.2023 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'taki yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti.
20.09.2023 Gündem
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye karşıtı cephe oluşturarak gerilimi yükselten Yunanistan Dedeağaç Limanı'nı ABD ordusundan sonra Fransız ordusunun da hizmetine sunmuştu. İki ülke arasında esen olumlu rüzgarlara rağmen Fransız basınında dikkat çeken bir analiz geldi. Türkiye ve Yunanistan'ın olası çatışma senaryolarını yazan Fransız dergi donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekti ve avantajlı ülkeyi belirledi...
31.07.2023 Dünya
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Deniz Albay Zeki Aktürk, “1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
27.07.2023 Gündem
Türkiye, Yunanistan'a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderiyor
Türkiye, Yunanistan'a yangın söndürme uçağı ve helikopteri gönderiyor İletişim Başkanlığı, ''Türkiye, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderecek'' açıklamasında bulundu.
21.07.2023 Gündem
Erdoğan görüşmesi sonrası Miçotakis'ten 'Türkiye' mesajı: En büyük hedefini açıkladı
Erdoğan görüşmesi sonrası Miçotakis'ten 'Türkiye' mesajı: En büyük hedefini açıkladı Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis seçim zaferi sonrası verdiği ilk röportajda, Türkiye ile ilişkiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
14.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın Başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO zirvesindeki temasları kapsamında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.
12.07.2023 Gündem
Erdoğan-Miçotakis görüşmesi heyecan yarattı: Tamamen farklı koşullarda gerçekleşecek
Erdoğan-Miçotakis görüşmesi heyecan yarattı: Tamamen farklı koşullarda gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Vilnius zirvesinde yapacağı görüşme komşuda heyecana neden oldu. Yunan basını görüşmeden beklentilerini 3 maddede özetledi.
30.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Miçotakis'le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Miçotakis'le görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefonda görüştü.
26.06.2023 Gündem
MSB açıkladı! Yunanistan sınırında 53 kişi yakalandı
MSB açıkladı! Yunanistan sınırında 53 kişi yakalandı Yunanistan'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 53 şüpheli yakalandı. Şahıslardan 37'sinin FETÖ mensubu olduğu belirlendi.
23.06.2023 Gündem
Eski Yunan Bakan Dendias 'Asla unutmayacağım' diyerek açıkladı: Erdoğan izin verdiği için minnettarım
Eski Yunan Bakan Dendias 'Asla unutmayacağım' diyerek açıkladı: Erdoğan izin verdiği için minnettarım Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'ye konuştu. Görev süresi boyunca unutamadığı olaylardan bahseden Dendias, 29 Haziran 2022'de Madrid'deki NATO zirvesinde yaşanan olayların perde arkasını anlattı.
12.06.2023 Dünya
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin?
Türk ve Yunan mutfağında yeni tartışma: Kokoreç kimin? Baklava, cacık ve Türk kahvesinin ardından, Türkiye-Yunanistan arasında şimdi de ‘kokoreç’ tartışması alevlendi. Dünya mutfağı konusunda önemli bir otorite konumundaki ‘Taste Atlas’ (Lezzet Atlası), yaptığı ankette ‘En İyi Sakatat Yemekleri’ listesinde Yunan lezzeti “kokoretsi”yi ilk sıraya koydu. Türkiye’den “kokoreç” ise aynı listede 4. sırada yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada “Kokoreç Türk’tür” tartışması başladı.
10.06.2023 Yaşam
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil
Kılıçdaroğlu'nun Rusya çıkışına Çavuşoğlu'ndan yanıt: Seçime müdahale sözü doğru değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CNN Türk 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını cevaplandırdı. Bakan Çavuşoğlu Kılıçdaroroğlu'nun Rusya iddiasına tepki göstererek, "Seçimde şaibe varmış gibi bir hava oluşturmak bu ülkeye haksızlıktır" dedi.
13.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a dostluk mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a dostluk mesajı gönderdi. Yunan Kathimerini gazetesine açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yeni dönem çağrısı yaptı.
12.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Yunanistan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye yunanistan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.