Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı

Son dakika DIŞİŞLERİ Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan DIŞİŞLERİ Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını DIŞİŞLERİ Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dışişleri bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.877 dışişleri bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm dışişleri bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyecekler
Fransa'nın ardından sıra Alman okullarında: Türk öğrenci kabul etmeyeceklerİki Fransız okulunun ardından Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı eğitim kurumu Ernst-Reuter Okulu da Dışişleri Bakanlığı’ndan nota verildiğini, yeni dönemde çift uyruklular dahil Türk vatandaşlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu...Bakan Tekin, Meclis’te gazetecilerin Fransız okullarıyla yaşanan krizle ilgili soruları üzerine okulların mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edeceklerini, girmezlerse yok hükmünde olduğunu belirtti...
25.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki: Yargılanacak ve hesap verecekler
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki: Yargılanacak ve hesap vereceklerDışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformunda yaptığı paylaşıma tepki göstererek, "İsrail’in ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan kirli propaganda faaliyetleri ve psikolojik harekat girişimleri sonuçsuz kalacaktır" açıklamasını yaptı.
21.07.2024Gündem
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in zulüm politikası teyit edilmiştir
Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in zulüm politikası teyit edilmiştirDışişleri Bakanlığı, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistinlilere işgal ve zulüm politikası uyguladığını hukuki olarak teyit ettiğini belirterek, İsrail'in Filistin topraklarındaki mevcudiyetini bir an önce sona erdirmesi ve yol açtığı zararı tazmin etmesi gerektiğini açıkladı.
19.07.2024 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail'in 'güvenli bölge' saldırısına tepkiDışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus'ta güvenli bölge ilan edilen El Mevasi'de barınan sivilleri hedef alan saldırısına tepki gösterdi.
13.07.2024Gündem
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrı
Türkiye'den İsrail'e destek veren ülkelere çağrıDışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İsrail’e destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir" denildi.
13.07.2024Gündem
Azerbaycan ile Ermenistan arasında tarihi adım! Barış anlaşmasını sonuçlandırma çalışmalarına devam etme konusunda anlaştı
Azerbaycan ile Ermenistan arasında tarihi adım! Barış anlaşmasını sonuçlandırma çalışmalarına devam etme konusunda anlaştıAzerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğinde ABD’de gerçekleştirilen üçlü görüşmede Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin Anlaşma'nın imzalanması çalışmalarının sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.
10.07.2024Dünya
Azerbaycan ve Ermenistan'dan barış anlaşması çalışmalarına devam kararı
Azerbaycan ve Ermenistan'dan barış anlaşması çalışmalarına devam kararıAzerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğinde ABD’de gerçekleştirilen üçlü görüşmede Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin Anlaşma'nın imzalanması çalışmalarının sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.
10.07.2024Dünya
Türkiye'den UEFA'nın skandal kararına tepki: Esefle karşılıyoruz
Türkiye'den UEFA'nın skandal kararına tepki: Esefle karşılıyoruzDışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz" denildi.
5.07.2024Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral açıklaması: Siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz
Dışişleri Bakanlığı'ndan Merih Demiral açıklaması: Siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruzTürkiye-Avusturya son 16 turu maçında attığı golden sonra 'Bozkurt' işaretiyle sevinen milli futbolcumuz Merih Demiral'a UEFA tarafından soruşturma başlatılmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.
3.07.2024Gündem
ABD, Eylem Tok için tutukluluğuna devam kararı verdi
ABD, Eylem Tok için tutukluluğuna devam kararı verdiİstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok'un Boston'daki ikinci duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi.
1.07.2024Gündem
Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi için yeni hamle! Gereklilikler karşılanıyor
Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi için yeni hamle! Gereklilikler karşılanıyorABD Dışişleri Bakanlığı tarafından John Joseph Moakley Boston Federal Mahkemesi savcılığına Eylem Tok'un Türkiye’ye iadesi için yazı gönderildi.
27.06.2024Gündem
Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımına tepki
Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımına tepkiDışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımına tepki göstererek, "İsrail Dışişleri Bakanının, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan seviyesiz paylaşımını, ancak soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devletin yetkilisi tarafından benimsenecek bir üslup olarak değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.
26.06.2024Gündem
Türkiye'den tepki gecikmedi! Bakan Fidan toplantıdan ayrıldı
Türkiye'den tepki gecikmedi! Bakan Fidan toplantıdan ayrıldı15-16 Haziran tarihlerinde İsviçre’de yapılan Ukrayna Barış Zirvesi sonunda kabul edilen ve kamuoyuyla paylaşılan Ortak Bildiri’ye Fener Rum Patrikhanesi’nin isminin de imzacı olarak eklenmesine Türkiye'den anında tepki geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Patrikhane’nin ismi, Zirve Ortak Bildirisine toplantının bitiminden günler sonra eklendi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya tepki göstermesi üzerine İsviçre ve Ukrayna makamları Patrikhane’nin isminin yer almadığı yeni bir liste yayınlamak zorunda kaldı. Bakan Fidan ise toplantıdan bir gün önce İsrail ve GKRY’nin de davet edildiği öğrenince Zirve’nin ana oturumunda konuştuktan hemen sonra toplantı salonundan ayrıldı.
26.06.2024Gündem
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuz
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin detaylarını açıkladı. Avrupa ve ABD'deki seçimlere dikkat çekti. İşte detaylar...
24.06.2024Gündem
Türkiye'den Ermenistan açıklaması: Filistin'i tanıma kararından memnuniyet duyuyoruz
Türkiye'den Ermenistan açıklaması: Filistin'i tanıma kararından memnuniyet duyuyoruzDışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin devletini tanıma kararı almasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
21.06.2024Gündem
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!
Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı!TASS haber ajansına göre, Ermenistan Filistin'i resmen devlet olarak tanıma kararı aldı.
21.06.2024Dünya
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: BMGK kararını memnuniyetle karşılıyoruzDışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze’de ateşkes ilan edilmesini öngören teklifi kabul etmesini memnuniyetle karşıladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada " 2735 sayılı kararı, Gazze’deki katliamın sona ermesi bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." ifadesi yer aldı.
11.06.2024Gündem
ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ile F-16 anlaşması tamam
ABD Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ile F-16 anlaşması tamamABD Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı." açıklamasında bulundu.
6.06.2024Gündem
F-16'da imza çok yakın! ABD Büyükelçisi açıkladı: Bugün önemli bir adım atıldı
F-16'da imza çok yakın! ABD Büyükelçisi açıkladı: Bugün önemli bir adım atıldıABD Büyükelçisi Flake, yeni F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doğru büyük bir adım atıldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da haftalık bilgilendirme toplantısında F-16 alımına ilişkin değerlendirme yaptı. Bakanlık kaynakları, sürecin takvime uygun olarak olumlu şekilde ilerlediğini bildirdi.
6.06.2024Dünya
Yunus Paksoy'a saldırı soruşturmasında son durum! Canlı yayında anlattı
Yunus Paksoy'a saldırı soruşturmasında son durum! Canlı yayında anlattıCNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'a Pensilvanya'da FETÖ karargahını görüntülerken saldırıya uğramıştı. O anlar anbean canlı yayınlanmıştı. Paksoy'un üzerine kasten araba sürülerek öldürülmek istenmişti. Peki soruşturmada son durum ne? CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksyon yaşadıklarını anlattı.
4.06.2024Gündem
CNN TÜRK'e FETÖ saldırısı! ABD'den kınama mesajı
CNN TÜRK'e FETÖ saldırısı! ABD'den kınama mesajıAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a canlı yayın sırasında FETÖ mensubu tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan saldırıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yunus Paksoy'a gönderilen açıklamada, "CNN Türk muhabiri Sayın Yunus Paksoy'a yönelik bariz saldırıyı kınıyoruz. Daha fazla bilgi için sizi Pensilvanya emniyet yetkililerine yönlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.
3.06.2024Gündem
FETÖ’cülerden Hürriyet muhabirine çirkin saldırı!
FETÖ’cülerden Hürriyet muhabirine çirkin saldırı!CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, Pensilvanya'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaldığı örgüt merkezinin önünden yayın yaparken saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, habere ulaşmak için verdikleri çabadan vazgeçmeyeceklerini belirterek "Hiçbir güç odağı ya da terör yuvası bizi bu yoldan çeviremez" dedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a canlı yayın sırasında FETÖ mensubu tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.
3.06.2024Gündem
Pensilvanya'da FETÖ'cüler canlı yayında CNN TÜRK'e saldırdı
Pensilvanya'da FETÖ'cüler canlı yayında CNN TÜRK'e saldırdıCNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, canlı yayın sırasında Pensilvanya'daki FETÖ'cülerin saldırısına uğradı. Dışişleri Bakanlığı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Öte yandan saldırganın kimliği belli oldu.
2.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dışişleri Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dışişleri bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.