Van Gölü

Van Gölü

Son dakika van gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan van gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını van gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Van Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan van gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.141 van gölü haberi bulunmuştur. Tüm van gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında bulunan inci kefali, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanamayacak.
15.04.2024 Gündem
Van Gölü kahverengiye döndü! 10 kilometrelik alan havadan görüntülendi
Van Gölü kahverengiye döndü! 10 kilometrelik alan havadan görüntülendi Bitlis'in Ahlat ilçesinde etkili olan sağanak sele neden oldu. Sel suları, derelere karışıp ulaştığı Van Gölü'nde sahil kesimini kahverengiye dönüştürdü.
27.03.2024 Gündem
Sel suları Van Gölü’nü tanınmaz hale getirdi
Sel suları Van Gölü’nü tanınmaz hale getirdi Bitlis’in Ahlat ilçesinde yağmur ve sel sonrası dere yataklarından dökülen sular, Van Gölü’nü kahverengiye boyadı.
27.03.2024 Vatan TV
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. CHP binasındaki para sayma görüntülerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak." ifadelerini kullandı.
15.03.2024 Gündem
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem!
Van'da 3.9 büyüklüğünde deprem! AFAD, Van Tuşba'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
25.02.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Van Gölü kıyıları dondu
Van Gölü kıyıları dondu Bitlis ve ilçelerinde son günlerde etkili olmaya başlayan dondurucu soğuk, Tatvan – Ahlat arasında Van Gölü kıyılarının donmasına neden oldu.
21.12.2023 Gündem
Van'da 4 büyüklüğünde deprem
Van'da 4 büyüklüğünde deprem Van Gölü'nde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
21.10.2023 Gündem
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi! 7 kişi hayatını kaybetti
Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi! 7 kişi hayatını kaybetti  Sivas’ın Gürün ilçesi Yazyurdu mevkiinde meydana gelen otobüs kazasında ölü sayısı 7’ye yükseldi.
15.10.2023 Gündem
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem!
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem! Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
12.10.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Van Gölü'ne giren dalgıçlar: Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar bulduk
Van Gölü'ne giren dalgıçlar: Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar bulduk Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Doğu Deniz Derneği ve Hak Arama Kurtarma Derneği’ne üye dalgıçlar, Van Gölü'ne dalış yaptı. Yapılan dalışlarda tamgalı (mühür) ve haç işaretli taşlar ile yaşam merkezi olduğu tespit edilen alanlar bulduklarını belirten Doğu Deniz Derneği Başkanı Cumali Birol, “Bölgede bir köye benzer yapılar olduğunu, sokaklar, üzerinde haç ve Kayı tamgası olan taşlar olduğunu gördük. Elde edilen bulguları üniversitelerdeki hocalara vererek, bölgedeki tarihin gün yüzüne çıkmasını sağlamak isityoruz" dedi.
13.08.2023 Haber
Van Gölü'nde heyecanlandıran keşif!  Nuh Tufanı detayı ortaya çıktı
Van Gölü'nde heyecanlandıran keşif! Nuh Tufanı detayı ortaya çıktı Doğu Deniz Derneği ve HAK Arama Kurtarma Derneği tarafından Bitlis’in Tatvan ve Ahlat ilçeleri arasında Van Gölü'nde yapılan dalışta, Kayı tamgalı ve haç işaretli taşlar ile yaşam merkezi olduğu tespit edilen alanlar bulundu.
13.08.2023 Yaşam
Su azalınca olanlar oldu! Oksijensiz kalan 325 ton alabalık öldü
Su azalınca olanlar oldu! Oksijensiz kalan 325 ton alabalık öldü Van'ın Gürpınar ilçesindeki 2 tesiste azalan su miktarı nedeniyle oksijensiz kalan 325 ton alabalık öldü.
7.08.2023 Yaşam
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresine kampçıların kurduğu çadıra saldıran bir ayı ile 2 yavrusunu kamera ile görüntüledi.
7.08.2023 Yaşam
Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen genç ile onu kurtarmaya çalışan kişi boğuldu
Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen genç ile onu kurtarmaya çalışan kişi boğuldu Van'ın Erciş ilçesinde serinlemek için girdiği Van Gölü'nde dalgalarla açığa sürüklenen Muhammet Kabir Pacal (16) ile genci kurtarmak için suya giren Murat Koç (51), hayatını kaybetti.
6.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Gece gündüz demeden uğraşacağız, yaralarımızı saracağız
Bakan Özhaseki: Gece gündüz demeden uğraşacağız, yaralarımızı saracağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 11 ili etkileyen deprem felaketine ilişkin, "Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız" dedi.
8.06.2023 Gündem
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabında, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’ndeki temizlik çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptı.
8.06.2023 Gündem
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek Van Gölü Havzası'nda son yıllarda azalan yağışlar nedeniyle kentte bulunan 4 baraj gölünden 2'si alarm vermeye başladı. DSİ 17’nci Bölge Müdürü Ayhan Şahna, su seviyesi istenilen düzeyde olmayan baraj göllerinin bulunduğu bölgelerde kısıntılı su verileceğini ve çiftçileri de şeker pancarı gibi fazla su isteyen ürünleri yetiştirmemesi konusunda uyardıklarını söyledi.
1.06.2023 Gündem
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üremek için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin zorlu yolculuğu geceleri de devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz
Bakan Kurum: Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Pendik’te Rizeliler Derneği ve Bitlisliler Derneğini ziyaret etti. Bakan Kurum, Rize'de eski termal otelin tamamen yenilendiğini belirterek, “Bittiğinde orada uluslararası kongrelerin yapılabileceği, dünya beşten büyüktür diyeceğimiz Davos'un benzerini Rize'mize kazandırıyoruz’’ dedi.
6.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gabar petrolü müjdesi: Uygun şartlarda vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Millet İttifakı'na eleştiren Erdoğan, "Bu masa müzakere masası olmaktan çıkalı çok oldu. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, kalp yapmak." dedi. Öte yandan Erdoğan, Gabar'da bulunan petrolün vatandaşa uygun fiyatla verileceğini duyurdu.
5.05.2023 Gündem
Dünyanın ne büyüğü Van'da! Sular çekilince gizem ortaya çıktı
Dünyanın ne büyüğü Van'da! Sular çekilince gizem ortaya çıktı Van Gölü'nün bazı kıyı bölgelerinde suların çekilmesiyle gölün derinliklerinde yer alan mikrobiyalitlerin tamamı ortaya çıktı.
24.04.2023 Yaşam
Van’daki krater gölünün büyük kısmı kurudu
Van’daki krater gölünün büyük kısmı kurudu Van Gölü'nün kuzeyinde yer alan 2 bin 320 rakımlı Meydan Kalderası’na keşif gezisi düzenleyen Rota Doğa Sporları Kulübü üyesi bir grup dağcı, krater gölünün büyük kısmının kuruduğunu gözlemledi.
24.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Van Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki van gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.