İnci Kefali

İnci Kefali

Son dakika inci kefali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inci kefali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inci kefali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnci Kefali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inci kefali gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 inci kefali haberi bulunmuştur. Tüm inci kefali haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında bulunan inci kefali, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanamayacak.
15.04.2024 Gündem
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üremek için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin zorlu yolculuğu geceleri de devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı Dünya'da sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen nesli koruma altındaki inci kefalinde, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı öncesi, balıkçılar son kez ağlarını attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, üreme göçüne en büyük engelin kaçak avcılık olduğunu belirterek, "Fakat bu sefer maalesef kaçak avcılığa ek olarak kuraklığa bağlı olarak ortaya çıkan akarsu debilerinin düşüklüğü ortaya çıktı. Çünkü geçen yıllara oranla şu anda Van Gölü'ne dökülen akarsu debilerinde çok ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
14.04.2023 Gündem
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
Van Gölü'nün su seviyesi düşünce balıkçı tekneleri karaya oturdu
Van Gölü'nün su seviyesi düşünce balıkçı tekneleri karaya oturdu Van Gölü'nün su seviyesi düşünce Tuşba ilçesine bağlı Adır Mahallesi'ndeki barınakta balıkçı tekneleri karaya oturdu. Göle açılamayan balıkçılar, teknelerinin altındaki kum ve taşları küreklerle temizlemeye çalıştı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü'ndeki çekilmenin son yıllarda gündemde olduğunu ve kimi yerlerde 2-3 kilometrelik kıyı çizgisinin değiştiğine şahitlik ettiklerini söyledi.
30.08.2022 Yaşam
Gelin ve damat, Van Gölü sahilinde çöp topladı
Gelin ve damat, Van Gölü sahilinde çöp topladı Van'ın Erciş ilçesinde dünyaevine giren yazılım test mühendisleri Ahmet Sadık Aras(24) ile Feyza Demirel (24) çifti, Van Gölü sahilindeki kirliliğe dikkat çekmek için temizlik yaptı. Çift, üzerlerindeki gelinliik ve damatlıkla sahilde çöp topladı, daha sonra da düğün salonuna geçerek davetlilerle birlikte dans edip halay çekti.
14.08.2022 Yaşam
İnci kefali için av yasağı sona erdi
İnci kefali için av yasağı sona erdi Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen tek endemik tür inci kefalinin üreme döneminde başlatılan 3 aylık av yasağı, sona erdi. Balıkçılar, sezonun bereketli olması temennisiyle 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını göle bıraktı.
15.07.2022 Yaşam
Van Gölü'ndeki çekilme, balıkçı barınaklarını tehdit ediyor
Van Gölü'ndeki çekilme, balıkçı barınaklarını tehdit ediyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, Van Gölü'nün çekilmesi ile birlikte özellikle balıkçı limanlarında sorun yaşandığını belirterek, "Özellikle Adır Adası'nın hemen karşısındaki balıkçı limanı, gölün 15-20 santimetre daha çekilmesiyle birlikte karaya çıkacak dolayısıyla en büyük sorun balıkçı limanlarında yaşanıyor. Buraların balıkçılıkla para kazanmasının devam ettirilmesini istiyorsak ivedilikle bu limanları kullanılabilir hale getirmemiz gerekiyor" dedi.
14.07.2022 Yaşam
Bitlis'te kaçak avlanan 2 ton 350 kilo inci kefali ele geçirildi
Bitlis'te kaçak avlanan 2 ton 350 kilo inci kefali ele geçirildi Bitlis'in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde, jandarmanın yaptığı denetimlerde avlanması yasak olan, 2 ton 350 kilo inci kefali ele geçirildi. Kaçak avlanan 4 kişiye ise 19 bin 908 lira ceza kesildi.
6.06.2022 Yaşam
Kocasının şiddetinden kaçıp ablasına sığındı, o da sokağa attı! 'Ses çıkartınca kalkıp beni döverdi'
Kocasının şiddetinden kaçıp ablasına sığındı, o da sokağa attı! 'Ses çıkartınca kalkıp beni döverdi' Mardin’de boşandığı eşinin şiddetinden 1 buçuk yaşındaki oğluyla Adana’ya kaçan genç kadın, sığındığı öz ablası tarafından evden kovuldu. G.B., “3 yıl önce severek evlendiğim eşim evliliğimi kabusa, hayatımı cehenneme çevirdi. Daha yeni doğum yapmışken beni zorla boşanmaya götürdü. Sürekli şiddet gördüm ve hakarete maruz kaldım. En son da tamamen bizi terk etti, ‘Al çocuğunu da git, ikiniz mezara girin’ dedi" diye konuştu.
19.05.2022 Yaşam
İzmir’de doktora dehşeti yaşattılar! 5 kişi birden saldırdı
İzmir’de doktora dehşeti yaşattılar! 5 kişi birden saldırdı İzmir’in Bornova ilçesinde bir doktor, 5 kişilik grup tarafından darp edildi. Köprücük kemiği kırılan doktor, kliniğinin üst tarafında bulunan ve kumar oynatıldığını ileri sürdüğü lokale ait kameraların kaldırılması yönünde ricada bulunduktan sonra olayın gerçekleştiğini ileri sürdü ve şikayetçi oldu.
19.05.2022 Yaşam
Kaçak avlanan 1,3 ton inci kefali ele geçirildi
Kaçak avlanan 1,3 ton inci kefali ele geçirildi Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme göçü sürerken, Muradiye polisi de Bendimahi Çayı'nda kaçak avlanmaya karşı denetim yaptı. Denetimde, 550 kilosu canlı 1 ton 320 kilo inci kefali ele geçirildi.
19.05.2022 Yaşam
Van'da kaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi
Van'da kaçak avlanan 1 ton inci kefali ele geçirildi Van'ın Muradiye ilçesinde, jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde şüphe üzerine durdurulan kamyonette çuvallar içinde 1 ton inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan sürücüye 11 bin TL ceza uygulandı, aracı 15 gün trafikten menedildi. 
8.05.2022 Yaşam
Tezgahlarda balık kalmadı! Fiyatlar uçtu
Tezgahlarda balık kalmadı! Fiyatlar uçtu Karadeniz’de avlanan balık çeşitlerinde son zamanlarda önemli ölçüde azalış yaşanırken. Trabzon'da tezgâhları, Marmara ve Ege Denizi'nde avlanan balıkların yanı sıra Van Gölü’nde gelen inci kefali süslüyor.
29.03.2022 Ekonomi
Kripto paralarda kritik hareket! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum ne?
Kripto paralarda kritik hareket! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum ne? Kripto para piyasası hareketli. Uzun süre yükseliş trendinde olan Bitcoin ve Altcoin'ler dün düşüş eğilimine girdi. Bitcoin dün gece 37.260 dolara kadar düştü. Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz etkilenen kripto varlıklar yeniden yükselişe geçecek mi? Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto paralardaki son durum...
8.03.2022 Ekonomi
Balıkta sevindiren gelişme! İnci kefali stoku arttı
Balıkta sevindiren gelişme! İnci kefali stoku arttı Balık fiyatları ile ilgili sevindiren gelişme! Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayabilen inci kefalinin stoku, tedbirlerle her geçen yıl artıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Akkuş, "Daha önce bir balıkçı, 100 metrelik ağda 5-6 kilo balık avlarken, şimdi 40-50 kilo balık elde ediyor. Bu da balık stokunun ne kadar arttığını gösteriyor" dedi.
8.03.2022 Ekonomi
İ harfi ile hayvan isimleri nelerdir?
İ harfi ile hayvan isimleri nelerdir? İ harfi ile başlayan pek çok duyulan duyulmayan hayvan isimleri bulunuyor. Kimi zaman kelime oyunlarında kimi zaman da hayvanlar alemini yakından tanımada insanların merak ettikleri i harfli hayvan isimleri bulunuyor. Peki, İ harfi ile hayvan isimleri nelerdir? İ ile başlayan hayvanlar ne? İşte detaylar…
21.02.2022 Gündem
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlerin fotoğrafları sergilendi
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlerin fotoğrafları sergilendi Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Van Gölü derinliklerinde çekilen su altı fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı,  Van Gölü'nün zenginliklerini ortaya çıkarmak, bilimsel eserleri ortaya koymanın uzun soluklu çalışmalar gerektirdiğini belirterek, "Gölün derinliklerinde tespit ettiğimiz mikrobiyalitleri sergiliyoruz. 15 gün boyunca halka açık kalacak" dedi.
6.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Yasak bugün sona erdi, balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
Yasak bugün sona erdi, balıkçılar 'Vira bismillah' dedi Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen tek endemik tür olan inci kefalinin üreme döneminde başlatılan 3 aylık av yasağı, bugün sona erdi. Yasağın kalkmasıyla ilçedeki balıkçılar, 'Vira bismillah' diyerek ağlarını göle bıraktı.
15.07.2021 Yaşam
5 ton 450 kilo kaçak inci kefali avına 16 bin 579 TL ceza!
5 ton 450 kilo kaçak inci kefali avına 16 bin 579 TL ceza! Van'ın Muradiye, Erciş ve İpekyolu ilçelerindeki denetimlerde, kaçak avlanan ve 550 kilosu canlı 5 ton 450 kilo inci kefali ele geçirildi. İnci kefali avlayan 7 kişiye 16 bin 579 TL ceza uygulandı.
15.06.2021 Gündem
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdikten sonra vapurla Van Gölü'nü gezerek, gölde başlatılan dip temizleme çalışmalarını izledi.
2.06.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi.
1.06.2021 Siyaset
Van'da kaçak ava 9 bin lira ceza!
Van'da kaçak ava 9 bin lira ceza! Van'ın Muradiye, Erciş ve İpekyolu ilçelerinde, kaçak avlanan 1 ton 200 kilo inci kefali ele geçirildi. Kaçak balık avlayan 5 kişiye 9 bin 270 lira ceza uygulandı.
30.05.2021 Gündem
Kaçak 500 kilo inci kefali avlayanlara 26 bin TL ceza
Kaçak 500 kilo inci kefali avlayanlara 26 bin TL ceza Van'ın Erciş ilçesinde, serpme ve manyat tipi ağlara takılı 500 kilo ölü balık ele geçirildi, kaçak avcılık yapan 14 kişiye 26 bin TL idari para cezası uygulandı.
17.05.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İnci Kefali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inci kefali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.