Türkiye Haritası

Türkiye Haritası

Son dakika türkiye haritası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkiye haritası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkiye haritası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Haritası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye haritası gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.002 türkiye haritası haberi bulunmuştur. Tüm türkiye haritası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
8 köşeli yıldızın anlamı! 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir?
8 köşeli yıldızın anlamı! 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir? Uzaya çıkacak ilk Türk Alper Gezeravcı’nın misyonda kullanacağı görev armasında sekiz köşeli Selçuklu yıldızı yanı sıra ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor. Peki, 8 köşeli yıldız nedir, sekiz köşeli yıldız ne anlama gelmektedir? İşte Selçuklu 8 köşeli yıldız anlamı…
16.01.2024 Gündem
Bakan Kacır: İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 9 Ocak 2024’te uzaya gidecek
Bakan Kacır: İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, 9 Ocak 2024’te uzaya gidecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.
14.12.2023 Gündem
Kadıköy'de Trabzonspor'dan tarihi galibiyet! Fırtına Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son verdi
Kadıköy'de Trabzonspor'dan tarihi galibiyet! Fırtına Fenerbahçe'nin galibiyet serisine son verdi Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u konuk etti. 5 gollü mücadelede iki penaltı ve bir kırmızı kart vardı. Mücadele sonunda Fenerbahçe'nin galibiyet serisi sona ererken, Karadeniz ekibi 1997-1998 sezonu sonrası ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Fenerbahçe, Trabzonspor’a 3-2 mağlup olarak, rakibine karşı Süper Lig'de sahasındaki 26 yıllık yenilmezlik serisi sona erdi.
4.11.2023 Fenerbahçe
100. yıl coşkuyla kutlandı! Boğaz'da görsel şölen
100. yıl coşkuyla kutlandı! Boğaz'da görsel şölen Cumhuriyet’in 100’üncü yılı İstanbul Boğazı'nda coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100. yıl hitabından sonra Boğaz'da dron ve havai fişek gösterisi yapıldı. Görsel şölene sahne olan o anlar büyük beğeni topladı.
29.10.2023 Gündem
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam Bugün Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de çok büyük bir gurur ve coşku yaşanıyor. Yurdun dört bir yanında evler, sokaklar, meydanlar bayraklarla donatıldı. Yer gök kırmızı-beyaza boyandı. Kazanımlarıyla modern dünyanın kapılarını aralayan Cumhuriyet, daha nice yüz yıllarca yaşayacak, Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet payidar’ kalacak...
29.10.2023 Gündem
Türkiye'nin en gelişmiş 20 ilçesi açıklandı! İşte 973 ilçenin sıralaması
Türkiye'nin en gelişmiş 20 ilçesi açıklandı! İşte 973 ilçenin sıralaması Türkiye’nin '100 iline, 1000 ilçe' önerisi gündemdeki sıcaklığını korurken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilçelerle ilgili yaptığı yeni bir araştırma dikkat çekti. Bakanlık tarafından hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'na göre, birinci kademe gelişmiş ilçeler belli oldu.
23.06.2023 Gündem
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yağışlar, nisan ayında geçen yıla göre yüzde 254, son 30 yıllık normaline göre de yüzde 51 artış gösterdi. En fazla artış, yüzde 82 ile Marmara ve Karadeniz'de gerçekleşti; Karadeniz son 63 yılın rekorunu kırdı. Siyah ve kahverengi ağırlıklı kuraklık haritası da yeşil ve mavi tonlara döndü.
25.05.2023 Gündem
AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne rekor katılım: 1 milyon 700 bin kişi
AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi'ne rekor katılım: 1 milyon 700 bin kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi vatandaşlarla en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleşti. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"ne gelenler, alanı tıka basa doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılanların sayısının 1 milyon 700 bin olduğunu açıkladı.
7.05.2023 Gündem
Bakan Muş, açılışa TOGG T10X ile geldi
Bakan Muş, açılışa TOGG T10X ile geldi Samsun'un Kavak ilçesinde, partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışına TOGG'un T10X modeli aracıyla gelen Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili adayı Mehmet Muş, "Araç gayet iyi. Performansı, yol tutuşu çok iyi. Çok atak bir araç" dedi.
13.04.2023 Gündem
Türkiye ve Mısır'ın hamlesi Yunanistan'ı endişelendirdi
Türkiye ve Mısır'ın hamlesi Yunanistan'ı endişelendirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doha'da liderlere verilen resepsiyonda, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile selamlaşıp tokalaştı. Erdoğan, gazetecilere "Bir süreç başlayabilir demiştik, adım atılmış oldu" diye konuştu. Bu açıklamanın ardından Mısır Cumhurbaşkanlığı da, 'söz konusu tokalaşmanın ikili ilişkilerde yeni bir başlangıç anlamına geldiğini' açıkladı. Bu açıklamalar Mısır'la yakınlaşmak isteyen Yunanistan'da panik havası yarattı.
22.11.2022 Gündem
Bakan Soylu: Ana muhalefet lideri istihbarat oyununa düşmektedir
Bakan Soylu: Ana muhalefet lideri istihbarat oyununa düşmektedir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken, 'Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır. Ana muhalefet partisi lideri bu istihbarat oyununa düşmektedir ve bunu bilerek yapmaktadır. Problemi olumlu giden gündemi nasıl akamete uğratırım? 1 lirasını ifade et ya Allah rızası için." dedi.
1.11.2022 Gündem
İstanbul'da lale şöleni
İstanbul'da lale şöleni İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen "İstanbul Lale Bayramı" öncesinde Emirgan Parkı rengarenk çiçeklerle güzelleşti. Bu yıl festival kapsamında 5 farklı parka toplam 7,5 milyon çiçek ekildi. Festival öncesinde parkları gezenler lalelerle oluşturulan Türkiye haritası, Türk bayrağı, kuğu, nazar boncuğu ve İstanbul yazıları gibi temalar önünde gün boyu fotoğraf çekti. Çiçeklerin yarattığı görsel şölen havadan görüntülendi.
23.04.2022 Gündem
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora!
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz direnmeye devam edeceğiz yeter ki Türkiye arkamızda dursun” dedi.
27.01.2022 Gündem
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu sonrası son dakika açıklaması
Bakan Koca'dan Bilim Kurulu sonrası son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Pazartesiden itibaren iki doz aşılama oranları gösteren haritanın paylaşılacağının bilgisini aktardı.
15.09.2021 Gündem
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar...
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar... ABD'li bilim insanı Wallace Broecker, 1975 yılında "küresel ısınma" terimini bir bilimsel makalede ilk kez kullandığında çok kısa bir süre içinde dünyanın bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Sadece 45 yılda işler "küresel ısınma" noktasından "küresel iklim krizi" aşamasına ulaştı. Son bir ayda ülkemizde yaşanan seller, yangınlar ve ardından bir kez daha gelen seller bile krizin büyüklüğünü anlayabilmek için yeterli.
14.08.2021 Yaşam
İl il koronavirüs vaka sayıları! Bakan Koca haritayı paylaştı
İl il koronavirüs vaka sayıları! Bakan Koca haritayı paylaştı Sağlık Bakanı Koca, 17-23 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.
28.07.2021 Gündem
25 yılda 350 bin kilometre yol yaptı ve Türkiye'nin Gastronomi Atlası'nı hazırladı
25 yılda 350 bin kilometre yol yaptı ve Türkiye'nin Gastronomi Atlası'nı hazırladı Anadolu'yu karış karış gezdi. 25 yılda 350 bin kilometre yol yaptı ve Türkiye'nin Gastronomi Atlası'nı hazırladı.
22.06.2021 Kültür Sanat
Bakan Koca açıkladı! İşte illere göre haftalık vaka sayısı
Bakan Koca açıkladı! İşte illere göre haftalık vaka sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin" dedi.
8.06.2021 Gündem
İl il haftalık vaka sayısı haritası açıklandı! 15-21 Mayıs illere göre haftalık vaka sayısı haritasında vaka sayısı azalan ve artan iller hangileri oldu?
İl il haftalık vaka sayısı haritası açıklandı! 15-21 Mayıs illere göre haftalık vaka sayısı haritasında vaka sayısı azalan ve artan iller hangileri oldu? İllere göre haftalık vaka sayısı haritası açıklandı. Vaka sayısı en çok artan ve azalan iller merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık vaka yoğunluğu haritası açıkladı. Bakan Koca, vaka haritası ile birlikte "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Erzincan, İstanbul, Karabük, Ağrı ve Karaman. Olumlu seyir sürüyor. Birlikte mücadele ile başaracağız." mesajını paylaştı.
26.05.2021 Gündem
İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı!
İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka haritasını paylaştı. Böylece vaka sayısı en çok artan ve azalan iller belli oldu. Haftalık verilere göre, Erzurum, İstanbul, Ağrı, Rize ve Bilecik 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller arasında yer aldı.
18.05.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! 3 aşamalı plan! Restoranlar, kafeler, kuaförler, AVM'ler...
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! 3 aşamalı plan! Restoranlar, kafeler, kuaförler, AVM'ler... Tam kapanma ve tam açılma ile ilgili flaş açıklama geldi. Ramazan Bayramı'nda da devam edecek olan sokağa çıkma yasakları 7 gün sonra bitecek. Sokağa çıkma yasakları sonrası 3 aşamalı açılma planından bahsediliyor. Formüle göre birinci aşamada okulların açılması ve sınavların yapılması, ikinci aşamada kuaför-berber, AVM’ler ve küçük esnafın açılabileceği ifade ediliyor. Kafe ve restoranlar ise üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla, denkleme girebilecek.
10.05.2021 Gündem
Ümit Özat siyasete giriyor! Muharrem İnce'nin partisinin logosu belli oldu...
Ümit Özat siyasete giriyor! Muharrem İnce'nin partisinin logosu belli oldu... Muharrem İnce'nin 4 Eylül 2020'de Sivas'tan başlattığı "Bin Günde Memleket Hareketi", Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs'ta "Memleket Partisi" adı altında siyasi faaliyetlerine başlayacak. Sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş" kelimelerinin baş harfleri "Mavi" olarak belirleyen partinin logosu ise Türkiye haritası şeklinde olacak. Logoda, Ankara'nın üzerinde nazar boncuğu şeklinde "@" işareti bulunacak. 50-60 kişilik kurucular kurulunun yer alacağı partide, 4 genel başkan yardımcılığı ve bir güçlü genel sekreterlik, ayrıca yönetim kademesinde ise MYK ve PM üyelikleri yer alacak.
1.05.2021 Siyaset
Bakan Koca yeni vaka haritasını paylaştı! İşte il il son durum
Bakan Koca yeni vaka haritasını paylaştı! İşte il il son durum Sağlık Bakanı Koca, son bir haftada her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. 10-16 Nisan'da illere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 920,57, Ankara'da 534,14, İzmir'de 351,97 oldu. Haftalık verilere göre Çanakkale, İstanbul, Yalova, Kırklareli ve Tekirdağ 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller olarak kayıtlara geçti. Şırnak, Siirt, Van, Şanlıurfa ve Hakkari ise en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Öte yandan Türkiye'de son 24 saatte 301 bin 243 Kovid-19 testi yapıldı, 55 bin 802 kişinin testi pozitif çıktı, 318 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta 3 bin 275 oldu, 43 bin 856 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 3 milyon 687 bin 590'a yükseldi.
18.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Haritası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye haritası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.