Türkiye Deprem

Türkiye Deprem

Son dakika türkiye deprem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkiye deprem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkiye deprem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Deprem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye deprem gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.005 türkiye deprem haberi bulunmuştur. Tüm türkiye deprem haberleri aşağıda listelenmiştir.
KOBİ’lere finansman desteği ödeme süreci yeniden başladı
KOBİ’lere finansman desteği ödeme süreci yeniden başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla KOSGEB tarafından deprem bölgesine yapılan finansman desteğine ilişkin ödeme süreçlerinin yeniden başladığını duyurdu.
11.03.2024 Ekonomi
Malatya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi 27 Aralık 2023
Malatya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi 27 Aralık 2023 AFAD'dan yapılan açıklamada, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.  
27.12.2023 Gündem
Dünya Bankası'ndan deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman
Dünya Bankası'ndan deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin imarı için 1 milyar dolar finansman sağladığını duyurdu.
9.09.2023 Gündem
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor?
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Adıyaman Hakkari bindirme zonuna dikkat çekti. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2023 Gündem
Depremden nasıl haberi oldu? Deprem bölgesinde geçen 63 gün
Depremden nasıl haberi oldu? Deprem bölgesinde geçen 63 gün 6 Şubat gecesi saat 04:17'de Türkiye deprem felaketiyle uyandı. Yaşanan afet o kadar büyüktü ki depremden 11 il ve 13 milyondan fazla insan etkilendi. On binlerce kişi enkaz altında kaldı. Yaşanan felaketin hemen sonrasında CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk deprem bölgesine doğru yola çıktı. Oraya giden ilk gazeteciydi ve bize 63 gün boyunca her gün, ne olup bitiyor anbean aktardı. Depremin sembol ismi Fulya Öztürk, CNN TÜRK yayınında yaşadıklarını anlattı.
11.04.2023 Haber
Radye temel nedir, depreme dayanıklı mı? Radye temel tünel kalıp sistemi sağlam mı?
Radye temel nedir, depreme dayanıklı mı? Radye temel tünel kalıp sistemi sağlam mı? Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak binaların depreme dayanıklılığı son depremlerle yeniden gündeme geldi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ev ve iş yerinin uygun şartlarda inşa edilmediğini ortaya çıkardı. Depreme dayanıklı bina inşaatında radye temel adı verilen teknik depreme kaşı dayanıklılık konusunda dikkat çekti. Peki, radye temel nedir? Radye temelli bina nasıl anlaşılır?
8.04.2023 Gündem
Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi?
Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi? Kahramanmaraş merkezli olup 11 ili etkileyen, 50 binden fazla can kaybına sebep olan depremlerin ardından artçı depremler korkutmaya devam ediyor. Uzmanlar sık sık Türkiye’nin deprem bölgesi olduğun hatırlatırken Bozova fayına da dikkat çekiyor. Peki, Bozova fayı nereden geçiyor? Bozova fay hattı tehlikeli mi, en son ne zaman kırıldı, hala aktif mi?
31.03.2023 Gündem
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu. Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Özal, "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim" dedi.
17.03.2023 Gündem
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik zararı yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandı. Rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.
17.03.2023 Gündem
Deprem raporu açıklandı! Asrın felaketinin maliyeti belli oldu
Deprem raporu açıklandı! Asrın felaketinin maliyeti belli oldu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca, asrın felaketinin Türkiye'ye maliyetinin yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandığı, bu rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.
17.03.2023 Gündem
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası!
Bolu depremi İstanbul (Marmara)depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Bolu deprem ve fay hattı risk haritası! Bolu'da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi. Saat 13.55'teki depremin derinliği 8,13 kilometre olarak kaydedildi. Söz konusu depremin ardından Bolu depremi İstanbul depremini tetikler mi? Bolu'da deprem bekleniyor mu 2023, Bolu'da bir deprem daha olur mu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Bolu deprem ve fay hattı risk haritası…
16.03.2023 Gündem
Fay hattı haritası 2023! Deprem risk haritası ile Türkiye'de fay hattı nelerden geçiyor, hangi iller riskli, evimin altından fay hattı geçiyor mu? Bolu depremi sonrası MTA diri fay hattı sorgulama ile AFAD deprem risk haritası!
Fay hattı haritası 2023! Deprem risk haritası ile Türkiye'de fay hattı nelerden geçiyor, hangi iller riskli, evimin altından fay hattı geçiyor mu? Bolu depremi sonrası MTA diri fay hattı sorgulama ile AFAD deprem risk haritası! Türkiye fay hattı haritası ile MTA diri fay hattı sorgulama süreci devam ediyor. Bolu'da meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yenilenmiş diri fay haritaları yeniden gündeme geldi. Olası deprem riski nedeniyle tedirgin olan İstanbullular Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Bolu'da meydana gelen deprem sonrası araştırmalarını yoğunlaştırdı. Türkiye deprem risk haritası ve MTA'nın paylaştığı diri fay hatları haritası son depremler sonrası yoğunluk kazandı. Peki, Fay hattı nerelerden geçiyor? Fay hattı nasıl sorgulanır? İşte Türkiye deprem risk haritası ve MTA diri fay hattı...
16.03.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Uluslararası hasar tespit raporunun hazırlanması için çalışmalar başladı
Bakan Çavuşoğlu: Uluslararası hasar tespit raporunun hazırlanması için çalışmalar başladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kurumlarımız deprem sonrası hasar tespit ve ihtiyaç değerlendirme raporu çalışmalarına süratle başladı. Eş zamanlı olarak bakanlığımız, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle istişarelerde bulundu. İstişareler sonucunda, uluslararası standart haline gelmiş metodolojiyle uyumlu hasar tespit raporunun da hazırlanması için gerekli çalışmalara başlandı" dedi.
10.03.2023 Gündem
Mersin deprem riski var mı? Mersin’de deprem mi oldu, fay hattı var mı, hangi ilçelerden geçiyor? İl deprem bölgesi mi, ilin riski ilçeleri hangileri?
Mersin deprem riski var mı? Mersin’de deprem mi oldu, fay hattı var mı, hangi ilçelerden geçiyor? İl deprem bölgesi mi, ilin riski ilçeleri hangileri? AFAD, Hatay'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Peki, Mersin’de deprem oldu mu, Mersin deprem bölgesi mi? Mersin’de fay hattı var mı, nereden geçiyor, hangi ilçeler riski?
1.03.2023 Gündem
İstanbul depremi ne zaman olacak? Olası İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? İstanbul deprem risk haritasına göre olası İstanbul depremi büyüklüğü...
İstanbul depremi ne zaman olacak? Olası İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? İstanbul deprem risk haritasına göre olası İstanbul depremi büyüklüğü... İstanbul deprem risk haritası ile olası İstanbul depremi senaryoları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından Türkiye deprem gerçeğiyle yeniden yüz yüze kaldı. Gözler her fırsatta uzmanlar tarafından dikkat çekilen İstanbul depremi tarihine ve büyüklüğüne çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı kuşağı üzerinde yer alan İstanbul 1939 yılından beri büyük depremlere maruz kaldı. Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayının minimum büyüklüğünü de açıkladı. Peki, İstanbul depremi ne zaman bekleniyor, 7 yıl içinde İstanbul’da deprem olacak mı? İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak?
25.02.2023 Gündem
30-40 yıllık bina depreme dayanır mı? Kaç yıllık binalar risklidir?
30-40 yıllık bina depreme dayanır mı? Kaç yıllık binalar risklidir? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. On binlerce insan hayatını kaybederken binlerce bina da yıkıldı. Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Özellikle İstanbul'da yaşayanlar binalarının risk durumu hakkında araştırmalara başladı. Tarihi şehirde 30-40 yıllık binalar da bulunuyor. Yaşadığı binanın depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler, bina tespiti yaptırmaya başladı. Peki 30 yıllık, 40 yıllık binalar depreme dayanır mı? İşte detaylar...
19.02.2023 Gündem
10 ilde yeni yerleşim yerleri belirlendi! Konutlar kaç katlı olacak?
10 ilde yeni yerleşim yerleri belirlendi! Konutlar kaç katlı olacak? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 'depremden etkilenen illerimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi.' dedi.
18.02.2023 Ekonomi
İçişleri Bakanı Soylu: 82 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı
İçişleri Bakanı Soylu: 82 bin bina yıkık ya da ağır hasarlı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, "Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızın hayatını kaybetti. Sadece arama kurtarma yapılan bina sayısı 20 binin üzerindedir. 82 bin bina da ağır hasar kodu konulmuştur. 10 ilde yaptığımız hasar tespitlerinde hemen hemen yarı orandayız. 82 bin bina hem yıkılmış hem ağır hasar olmuş hem de acil yıkılacak koduyla kodlanmıştır." dedi
17.02.2023 Gündem
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?  Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar afet bölgesine giderek gönüllü yardımlarda bulundu. Onlardan biri de Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu'ydu. Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Söz konusu olayın ardından Beşir Derneği hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Beşir Derneği kimin, Beşir Derneği’nin başkanı kim? 
16.02.2023 Gündem
Kimse fark etmemişti! Sneijder canlı yayında açıkladı: Ajax Türk bayraklı pazubandı takmadı
Kimse fark etmemişti! Sneijder canlı yayında açıkladı: Ajax Türk bayraklı pazubandı takmadı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra Avrupa'nın hemen hemen bütün liglerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, Hollanda'da 'Türkiye'ye destek' pazubandlarının takılması ülkemizde takdirle karşılanmıştı. Galatasaray'ın eski yıldızlarından Sneijder, Ajax'ın bu pazubandları takmayı reddettiğini açıklarken, programın bir başka yorumcusu Van der Meyde'nin "Neden böyle yaptıklarını anlamadım" sözleri dikkat çekti.
14.02.2023 Futbol
Zaniolo hem depremzedeler için yardım etti hem de yakın çevresine seferberlikten çok etkilendiğini söyledi
Zaniolo hem depremzedeler için yardım etti hem de yakın çevresine seferberlikten çok etkilendiğini söyledi Galatasaray'ın yeni transferi Nicolo Zaniolo, ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrası kulüplerin düzenlediği gönüllü seferberlik hareketinden çok etkilendi. İtalyan yıldız yakın çevresine "Çok büyük bir aileye geldiğimi gördüm" dedi.
12.02.2023 Şampiy10
Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı
Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye tek yürek olurken dolandırıcılar da boş durmuyor. İnsanların yardım etmek için deprem bölgesine seferber olduğunu gören dolandırıcılar sahte AFAD sitesiyle kredi kartı bilgisi toplayıp vatandaşları kandırıyor. Bu olaydan sonra emniyet birimler harekete geçti.
11.02.2023 Gündem
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne?
Millennium Challenge tatbikatı nedir, Millennium Challenge 2002 senaryosu ne demek? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı senaryosu gerçek mi, ne zaman, deprem bağlantısı ne? Millennium challenge nedir, Millennium Challenge tatbikatı olayı nedir? İddialara göre yayınlanan bir haberde Trakya'yı Yunanistan'a, İstanbul'un batı yakasını ise Ekümenik Patrikhane Şehir Devleti olarak gösteren bir harita yayınlanmış ve haberin başlığı ise "ABD 96 saatte Ankara'yı işgal edecek" ifadeleri yer almıştı. Fransız donanmasının da olası bir Türk-Yunan savaşında Yunanistan'ın yanında yer alacağını belirten haberin arka planını 2002 yılındaki "Millennium Challenge" yani "Bin Yılın Meydan Okuması" isimli ABD tatbikatına dayandırmışlardı. Söz konusu tatbikata göre Türkiye deprem sonrası işgal ediliyor. Peki, Millennium Challenge 2002 nedir, ne demek? Millennium Challenge tatbikatı gerçek mi? ABD Millennium Challenge 2002 deprem tatbikatı ve senaryosu iddiası!
11.02.2023 Gündem
Diri fay haritası! Diri fay nedir, aktif fay hattı haritası hangi illeri riskli gösteriyor? Diri fay hattı tehlike midir?
Diri fay haritası! Diri fay nedir, aktif fay hattı haritası hangi illeri riskli gösteriyor? Diri fay hattı tehlike midir? Diri fay hattı nedir, diri fay hattı ne demek? Aktif fay hattı haritası Maraş depremi sonrası gündeme geldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye fay hattı haritası aramaları arttı. AFAD tarafından paylaşılan AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nda Türkiye'deki aktif fay hatları ve tehlike dereceleri yer alıyor. Peki, Diri fay nedir, aktif fay hattı haritası neyi gösterir? Diri fay hattı tehlike midir? İşte diri fay sorgulama ve Türkiye fay hattı haritası...
11.02.2023 Gündem
Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1,78 milyar dolarlık deprem desteği
Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1,78 milyar dolarlık deprem desteği Dünya Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen Türkiye’ye 1,78 milyar dolarlık destek sağlanacağı duyuruldu.
10.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Deprem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye deprem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.