Gazete Vatan Logo

Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu. Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Özal, "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim" dedi.

Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu

Yeşilköy'de bir otelde 16.00'da 'Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Toplantıda 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, partisinden istifa ederek, Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. İttifakta bulunan 7 partinin genel başkanlarının konuşmaları sonrası kürsüye gelen Özal, "Bana göre Türkiye bu değişimlere hazırlanmalıdır. Kaybedecek vakit yoktur. Geçmiş tecrübelerimden, dünyadaki gelişmeleri takip etmek gerektiği biliyorum. Bunları bildiğim için 20 sene sonra siyaseten geri döndüm. Çünkü benim bakanım burası. Ve her ne kadar uzun yıllar yurt dışında yaşasam da sonunda tekrar ülkeme geldim. Bugün dünyadaki gelişmeler, Türkiye'deki gelişmeler, biz ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Vicdanımızdan dolayı buradayız. Şimdi kıymetli dostlar çok kısa kısa problemlerimizle ilgili ve yapılması konuşuyoruz. Türkiye deprem bölgesi Marmara'da beklenen deprem var. Ne zaman olacağı belli değil. Ama bu konuda rahatsız olmamız lazım. Vergiler konusuna çok kısa değineceğim. Türkiye'de 200 çeşit vergi bulunuyor. Bu vergilerin çoğu geçersizdir. Türkiye'de ki esnaf, sanatkar, iş dünyası, memur, işçi, emekli, herkesin sorunu vergidir. Vergi oranlarını aşağı indirmek zorundayız. Vergi oranının ne kadar aşağı indirirseniz o kadar çok vergi toplarsınız. Bu yasalarla konuşulan naylon faturalar, uydurma faturalardan da kurtulmuş olursunuz. Bana sorarsanız, ben Türkiye'deki toplam vergileri; KDV'yi, gelir vergisini yüzde 10 indiririm, başka vergi de almam. Ben eğer Cumhurbaşkanı seçilirsem herkese aynı mesafede yaklaşacağım. Benim TBMM'de grubum var diye kavga etmeyeceğim. Türkiye İttifakının genel başkanları tarafından aday gösterildim. Bana güvendikleri ve inandıkları için hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

'MİLLİ GELİRİMİZ 8 BİN DOLAR DEĞİL 40 BİN DOLAR OLURDU'

Özal, "Bakın terörden dolayı 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. 30 bin civarında güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Türkiye bu 40 yıl içerisinde 2 buçuk trilyon dolar kaybetti. Bu para ne kadar büyük olduğunu kısaca anlatayım. Fransa Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden bir tanesidir. Milli geliri 2.1 trilyon dolardır. İngiltere'nin milli geliri 3 trilyon dolardır. Bizim teröre harcadığımız, kaybettiğimiz para 2 buçuk trilyondur. Eğer Türkiye bu 2 buçuk trilyonu kendi ülkesinin yatırımlarına harcayabilseydi, inanın bugün kişi başına milli gelirimiz 8 bin dolar değil 40 bin dolar olurdu. Yazıktır bu ülkeye, bize dayatılan bu kavganın çözümü yine bizdedir. Yurt dışında bulunan ülkelerden çözüm beklemeyin. Onlar bu durumu tahrik etmeye devam edeceklerdir. Bir mesele bir sorun varsa bunun çözüme ulaşacağı yer meclistir. İspanya'da ve İngiltere'de terör meselesi çözülmüştür. ETA'nın olduğu dönemde terör eylemlerinde hayatını kaybeden insan sayısı 800'dür. Bizim ülkemizdeki 50 bin insan yaşamını yitirmiştir. Bizdeki problem daha büyüktür" diye konuştu.

Haberin Devamı