Gazete Vatan Logo

Mersin deprem riski var mı? Mersin’de deprem mi oldu, fay hattı var mı, hangi ilçelerden geçiyor? İl deprem bölgesi mi, ilin riski ilçeleri hangileri?

AFAD, Hatay'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Peki, Mersin’de deprem oldu mu, Mersin deprem bölgesi mi? Mersin’de fay hattı var mı, nereden geçiyor, hangi ilçeler riski?

Hatay Antakya'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, Mersin’de deprem mi oldu 1 Mart 2023? Mersin deprem riski var mı, Mersin’de fay hattı var mı, nereden geçiyor, hangi ilçeler riski?

MERSİN’DE DEPREM Mİ OLDU?

Hatay'ın Antakya ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Mersin’de de hissedildi.

MERSİN DEPREM BÖLGESİ Mİ?

AFAD'ın hazırladığı Türkiye deprem fay hatları haritasına göre Mersin 3. derece riskli deprem bölgesinde yer almaktadır.

3. derece riskli iller şu şekilde: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

HANGİ İLÇELER RİSKLİ?

Adana üzerindeki Karataş fayının yaratacağı büyük bir deprem, Mersin'in Adana sınırındaki ilçeleri de vuracağı düşünülüyor. Bu sebeple Adana sınırındaki ilçeler oluşacak büyük bir depreme hazırlıklı olunmalı.

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay ve Adana'ya dikkat edilmesini söylerken, Adana'daki Karataş fayı birçok kişiyi korkutuyor.

Haberin Devamı