Deprem Haritası

Deprem Haritası

Son dakika deprem haritası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem haritası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem haritası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Haritası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem haritası gelişmeleri de dahil olmak üzere 341 deprem haritası haberi bulunmuştur. Tüm deprem haritası haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi.
14.03.2024 Gündem
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ederken, MTA tarafından Türkiye'nin diri fay haritası da güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'deki deprem üretebilen fayları anlatarak risk haritasını yorumladı.
21.12.2023 Gündem
Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı
Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı. Peki, Bursa deprem bölgesi mi? İşte Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı
4.12.2023 Gündem
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor?
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Adıyaman Hakkari bindirme zonuna dikkat çekti. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2023 Gündem
Adana Havzası neresi, Adana Havzası depremi nereleri etkiler? Adana Havzası fay hattı nereden geçiyor?
Adana Havzası neresi, Adana Havzası depremi nereleri etkiler? Adana Havzası fay hattı nereden geçiyor? Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ta 5.0 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili “"Yağmurlu/Göksun-K. Maraşta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha öneki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun." İfadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından “Adana Havzası neresi, Adana Havzası depremi nereleri etkiler?” sorularına yanıt aramaya başlandı.
4.05.2023 Gündem
İBB jeoloji haritası 2023 (Beni Bul)! Adres ve kapı numarası yazarak depreme karşı zemin dayanıklılığına nasıl bakılır? İBB İstanbul jeoloji haritası!
İBB jeoloji haritası 2023 (Beni Bul)! Adres ve kapı numarası yazarak depreme karşı zemin dayanıklılığına nasıl bakılır? İBB İstanbul jeoloji haritası! İstanbul İl Jeoloji Haritası depreme karşı zemininizin dayanıklılığına yönelik bilgi veriyor. Bina bazında noktasal tespit yapılabilen haritada adres ve kapı numarası yazarak bilgi almak mümkün. Peki, Adres ve kapı numarası yazarak depreme karşı zemin dayanıklılığına nasıl bakılır? İşte İBB jeoloji haritası Beni Bul ekranı…
17.03.2023 Gündem
Malatya deprem haritası ve riski! 27 Şubat Malatya'da deprem mi oldu, Malatya'da büyük deprem bekleniyor mu? Malatya fayı nereden geçiyor?
Malatya deprem haritası ve riski! 27 Şubat Malatya'da deprem mi oldu, Malatya'da büyük deprem bekleniyor mu? Malatya fayı nereden geçiyor? Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, Malatya'da büyük deprem bekleniyor mu? Malatya fayı nereden geçiyor? İşte Malatya deprem haritası ve riski ile Malatya fay hattı haritası...
27.02.2023 Gündem
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler!
İzmir fay haritası! İzmir depremi uyarısı geldi: İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ve dayanıklı ilçeler! İzmir deprem fay haritası için yapılan araştırmalar Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de depremden daha gerçek başka bir konu olmadığının altını çizerek İzmir'i uyarınca yoğunluk kazandı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha yüzümüze vurdu. Artçı sarsıntılar devam ederken Görür depremle ilgili uyarılarına devam ediyor. İzmir'in gerçek anlamda bir deprem kenti olduğunu belirten Prof. Görür'ün İzmir depremine dikkat çekti. Peki, İzmir’de deprem riski az olan yerler ile İzmir deprem riski olan ilçeler hangileri? İşte İzmir deprem haritası ile 2023 İzmir fay hattı haritası...
23.02.2023 Gündem
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası!
Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Tacikistan haritası! Çin Deprem Ağları Merkezinden (CENC) yapılan açıklamaya göre, Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Tacikistan’ın doğusunda Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi arasındaki sınırın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Söz konusu haberlerin ardından Tacikistan’da deprem mi oldu? Tacikistan nerede, deprem bölgesi mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Tacikistan haritası...
23.02.2023 Dünya
Seçim kampanyasına deprem ayarı!
Seçim kampanyasına deprem ayarı! AK Parti, geçtiğimiz yazdan bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü “Türkiye Yüzyılı” perspektifli seçim beyannamesi çalışmalarını, “Yeni başlıyoruz” sloganıyla şekillendirmişti. Ancak deprem felâketinin ardından seçim beyannamesi ve kampanyasında değişikliğe gidilmesine karar verildi.
23.02.2023 Gündem
Enkaz altında 3 gün! ' El ele tutuşup bekledik'
Enkaz altında 3 gün! ' El ele tutuşup bekledik' Hatay’da deprem sırasında yıkılan evlerinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan Kahraman çifti, tedavi gördükleri İstanbul’daki hastane odasında yaşadıklarını anlattı: El ele tutuşup kaçmaya çalışırken duvarlar üzerimize yıkıldı. Umudumuzu hiç kaybetmedik ve kurtulduk
23.02.2023 Yaşam
Depremden 37 gün önce değişti! Mühendisler itiraz etti
Depremden 37 gün önce değişti! Mühendisler itiraz etti Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, mühendislerin itirazına neden oldu.
23.02.2023 Gündem
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem Tacikistan'ın doğusunda 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu ülkelerde de hissedildi.
23.02.2023 Dünya
Evimin altından fay geçiyor mu? Deprem haritası güncellendi
Evimin altından fay geçiyor mu? Deprem haritası güncellendi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye genelinde korkuya kapılan vatandaşlar kendi yaşadıkları bölgelerdeki fay hatlarını harita üzerine incelemeye başladı. ‘Evimin altından fay geçiyor mu?’ diye merak edenler için ise Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ‘Yenilenmiş Diri Fay Haritası’nı yayımladı. Haritada mahalleye kadar olan detaylar yer alıyor. İşte güncel diri fay hattı haritası...
23.02.2023 Gündem
İBB deprem risk haritası! İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli?
İBB deprem risk haritası! İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli?  İBB deprem haritası deprem felaketi sonrası gözlerin İstanbul’a döndüğü şu günlerde gündem oldu. Maraş'ta meydana gelen deprem felaketi büyük yıkımlara ve can kayıplarını beraberinde getirdi. Marmara depremiyle ilgili sık sık İBB tarafından yayınlanan "Olası Deprem Kayıp Tahminleri İlçe Kitapçığı" ile ilgili araştırmaları yoğunlaştı. Araştırmalar sonucunda İstanbul ve ilçelerinde risk taşıyan ve dayanıklı bölgelerin tahmini raporu çıkarıldı. Peki, İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli? İşte İBB deprem risk haritası... 
22.02.2023 Gündem
Marmara Denizi fay hattı! Marmara Denizi fay haritasına göre hangi iller deprem bölgesi? Marmara Denizi deprem haritası!
Marmara Denizi fay hattı! Marmara Denizi fay haritasına göre hangi iller deprem bölgesi? Marmara Denizi deprem haritası! Maraş’ta yaşanan deprem felaketinde yaralar sarılmaya devam ederken büyük İstanbul depremi içinde de art arda açıklamalar geliyor. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, '7 sene içerisinde yüzde 64 olasılıkla İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olacak. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kesiminde de bir deprem olabilir. Ancak Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır.” açıklamasında bulundu. Söz konusu açıklamanın ardından Marmara Denizi fay hattı ile Marmara Denizi deprem haritası aramaları arttı. Peki, Marmara Denizi fay haritasına göre hangi iller deprem bölgesi?
22.02.2023 Gündem
Konya’da deprem oldu mu? Konya'da deprem riski var mı, Konya’dan fay hattı geçiyor mu? Konya deprem haritası!
Konya’da deprem oldu mu? Konya'da deprem riski var mı, Konya’dan fay hattı geçiyor mu? Konya deprem haritası! Konya’da deprem oldu mu? Kandilli Rasathanesi, Konya Selçuklu merkezli bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Türkiye saati ile 23:53:05'te meydana gelen depremin büyüklüğü 3.0 olarak açıklandı. Peki, Konya'da deprem riski var mı? Konya’dan fay hattı geçiyor mu? Konya deprem haritası...
18.02.2023 Gündem
Evimin atından fay hattı geçiyor mu? e-devlet evimin yakınında fay hattı var mı sorgusu yap! (İstanbul, Ankara, Bursa)
Evimin atından fay hattı geçiyor mu? e-devlet evimin yakınında fay hattı var mı sorgusu yap! (İstanbul, Ankara, Bursa) Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde felakete yol açtı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Maraş, Malatya en çok etkilenen iller oldu. Depremden sonra vatandaşlar da "evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-devlet fay hattı sorgulama nasıl yapılır?" sorularına yanıt aramaya başladı. İstanbul, Ankara, Bursa fay hatları nereden geçiyor? İşte detaylar...
14.02.2023 Gündem
Türkiye deprem haritası ve Canlı AFAD Türkiye fay hattı deprem haritası! Türkiye’deki fay hatları nelerdir, fay hattı hangi illerden geçiyor?
Türkiye deprem haritası ve Canlı AFAD Türkiye fay hattı deprem haritası! Türkiye’deki fay hatları nelerdir, fay hattı hangi illerden geçiyor? Canlı deprem haritası, takibi ve izleme sürecine yönelik aramalar Türkiye’nin büyük deprem felaketini yaşayan vatandaşlar tarafından arttı. Depremin yıkımını görenler yoğun bir şekilde “En son deprem nerede oldu, az önce deprem mi oldu?” gibi sorulara yanıt arıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 deprem 10 ilde felakete neden olurken, devam eden arttı sarsıntılar da 6.6 ulaşınca deprem bölgelerinde kalıcı hasar bıraktı. İşte 7 Şubat Çarşamba günü meydana gelen depremler ve artçılar...
8.02.2023 Gündem
İkinci depremde tamamen çökmüştü! Gerçeği AFAD görevlileri fark etti
İkinci depremde tamamen çökmüştü! Gerçeği AFAD görevlileri fark etti Malatya’da yıkılan binaların altında kalanları kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürerken depremzedeler -6 derecede enkazların önlerinde yakınlarından umutlu bir haber bekliyor. Bu noktalardan biri ‘Hayat Sitesi’nin enkazı. Alt kattaki dükkânı genişletmek için binanın kolonlarının kesildiği iddia edildi.
8.02.2023 Gündem
Kızı, üç gün önce aldığı evin enkazında kaldı: Kızıma ev değil mezar almışım!
Kızı, üç gün önce aldığı evin enkazında kaldı: Kızıma ev değil mezar almışım! Kahramanmaraş’ta kızı, üç gün önce hediye ettiği evin enkazında kalan acılı anne, “Kızıma ev değil mezar almışım" dedi. 
8.02.2023 Gündem
Türkiye deprem risk fay hattı haritası! Türkiye'de fay hatları neler, Doğru Anadolu bölgesi fay hattı hangi illerden geçiyor, evimin altından geçiyor mu? Deprem risk ve fay hattı haritası!
Türkiye deprem risk fay hattı haritası! Türkiye'de fay hatları neler, Doğru Anadolu bölgesi fay hattı hangi illerden geçiyor, evimin altından geçiyor mu? Deprem risk ve fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama haritası yaşanan büyük felaketin sonrası deprem korkusu yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başkandı. Vatandaşlar e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı ile evimin altından fay hattı geçiyor mu? Sorusuna yanıt arıyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından tüm Türkiye enkaz altındakilerden sevinçli haberi beklerken, deprem korkusu Türkiye’yi sardı. AFAD tarafından paylaşılan Türkiye deprem risk haritasıyla birlikte, Türkiye'deki fay hatlarının neler olduğu ve hangi bölgelerden geçtiği sorgulanıyor. Peki, Hangi bölgelerden, illerde fay hattı geçiyor, fay hattı sorgulama nasıl yapılır? e devlet Türkiye Deprem Haritası ile fay hattı haritası sorgulama 2023…
8.02.2023 Gündem
2023 deprem risk haritası ve fay hattı sorgulama! Evimin altından fay hattı geçiyor mu, e-devlet AFAD MTA fay hattı nasıl sorgulanır? AFAD Türkiye deprem risk haritası
2023 deprem risk haritası ve fay hattı sorgulama! Evimin altından fay hattı geçiyor mu, e-devlet AFAD MTA fay hattı nasıl sorgulanır? AFAD Türkiye deprem risk haritası AFAD’ın e-devlet üzerinden fay hattı sorgulama hizmeti de sağlıyor. Bu hizmet aracılığıyla kişiler evlerinin yakınlarından fay hattı geçip geçmediğini rahatlıkla sorgulayabiliyor. MTA fay hattı haritaları da deprem risk haritasını gözler önüne seriyor. Türkiye, son yılların en büyük depremlerinden birini yaşıyor. 6 Şubat 2023 Pazartesi saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı deprem yaşandı. Kahramanmaraş başta olmak üzere Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Adıyaman gibi çevre illerde de hissedilen deprem sonrası "Evimin altından fay hattı geçiyor mu, e-devlet AFAD MTA fay hattı nasıl sorgulanır? İşte Türkiye deprem risk haritası ile fay hattı sorgulama ekranı…
7.02.2023 Gündem
Düzce’de deprem mi oldu 2 Aralık, Düzce’de deprem kaç şiddetinde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi…
Düzce’de deprem mi oldu 2 Aralık, Düzce’de deprem kaç şiddetinde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi… 2 Aralık Düzce'de deprem mi oldu, Düzce'de kaç büyüklüğünde deprem oldu? Düzce'de 23 Kasım’dan sonra bir deprem daha meydana geldi. 23 Kasım'da Düzce merkezli yaşanan 5,9'luk depremin ardından diken üstünde olan halk bir kez daha sallandı. 2 Aralık Cuma günü 3,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. İşte 2 Aralık Kandilli AFAD son depremler listesi...
2.12.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Haritası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem haritası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.