Gazete Vatan Logo

İBB deprem risk haritası! İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli?

İBB deprem haritası deprem felaketi sonrası gözlerin İstanbul’a döndüğü şu günlerde gündem oldu. Maraş'ta meydana gelen deprem felaketi büyük yıkımlara ve can kayıplarını beraberinde getirdi. Marmara depremiyle ilgili sık sık İBB tarafından yayınlanan "Olası Deprem Kayıp Tahminleri İlçe Kitapçığı" ile ilgili araştırmaları yoğunlaştı. Araştırmalar sonucunda İstanbul ve ilçelerinde risk taşıyan ve dayanıklı bölgelerin tahmini raporu çıkarıldı. Peki, İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli? İşte İBB deprem risk haritası... 

İBB deprem risk haritası! İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli?

İBB tarafından İstanbul'un ilçe ve mahallelerine göre deprem riski haritası çıkarıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu. Gözler büyük İstanbul depremine çevrilmişken İBB tarafından yayınlanan "Olası Deprem Kayıp Tahminleri İlçe Kitapçığı" gündem oldu. Araştırmalar sonucunda İstanbul ve ilçelerinde risk taşıyan ve dayanıklı bölgelerin tahmini raporu çıkarıldı. Peki, İBB olası deprem kayıp tahminleri kitapçığına göre İstanbul'un hangi ilçe ve mahalleleri riskli? İBB deprem risk haritası... 

İBB deprem risk haritası 

İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından, “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi (2019)” çıktıları özelleştirilmiş ve ilçelere özel olarak analizler ve haritalamalar yapılmış ve İstanbul’un 39 ilçesi için “İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları” üretilmişti. 2020 tarihli çalışmada İstanbul’daki 39 ilçeye ait deprem tehlike ile kentsel üst yapı ve alt yapı unsurlarının deprem risk analizlerini üretmek amacı ile ilçelere özel analizler ve haritalamaları yapılmıştı. 

Haberin Devamı

Yaşananların ardından İBB’nin 39 ilçe için ayrı ayrı hazırladığı ‘Olası deprem kayıp tahminleri’ kitapçığı sıklıkla konuşulmaya başlandı. İBB’nin 2019 yılında; 39 ilçe için ayrı ayrı hazırladığı ‘Olası deprem kayıp tahminleri kitapçığında her ilçe için deprem senaryoları, bina hasarı ve can kaybı gibi analizleri yer alıyor. 

2020 tarihli çalışmada İstanbul’daki 39 ilçeye ait deprem tehlike ile kentsel üst yapı ve alt yapı unsurlarının deprem risk analizlerini üretmek amacı ile ilçelere özel analizler ve haritalamaları yapılmıştı. 

İBB’nin ilçe ilçe deprem risk haritalarının da yer aldığı kitapçıklara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz: 

ADALAR DEPREM RİSK KİTAPÇIĞI İBB 

ARNAVUTKÖY KİTAPÇIĞI 

ATAŞEHİR KİTAPÇIĞI 

AVCILAR KİTAPÇIĞI 

BAĞCILAR KİTAPÇIĞI 

BAHÇELİEVLER KİTAPÇIĞI 

BAKIRKÖY KİTAPÇIĞI 

BAŞAKŞEHİR KİTAPÇIĞI 

BAYRAMPAŞA KİTAPÇIĞI 

BEŞİKTAŞ KİTAPÇIĞI 

BEYKOZ KİTAPÇIĞI 

BEYLİKDÜZÜ KİTAPÇIĞI 

BEYOĞLU KİTAPÇIĞI 

BÜYÜKÇEKMECE KİTAPÇIĞI 

ÇATALCA KİTAPÇIĞI 

Haberin Devamı

ÇEKMEKÖY KİTAPÇIĞI 

ESENLER KİTAPÇIĞI 

ESENYURT KİTAPÇIĞI 

EYÜP KİTAPÇIĞI 

FATİH KİTAPÇIĞI 

GAZİOSMANPAŞA KİTAPÇIĞI 

GÜNGÖREN KİTAPÇIĞI 

KADIKÖY KİTAPÇIĞI 

KAĞITHANE KİTAPÇIĞI 

KARTAL KİTAPÇIĞI 

KÜÇÜKÇEKMECE KİTAPÇIĞI 

MALTEPE KİTAPÇIĞI 

PENDİK KİTAPÇIĞI 

SANCAKTEPE KİTAPÇIĞI 

SARIYER KİTAPÇIĞI 

SİLİVRİ KİTAPÇIĞI 

SULTANBEYLİ KİTAPÇIĞI 

SULTANGAZİ KİTAPÇIĞI 

ŞİLE KİTAPÇIĞI 

ŞİŞLİ KİTAPÇIĞI 

TUZLA KİTAPÇIĞI 

ÜMRANİYE KİTAPÇIĞI 

ÜSKÜDAR KİTAPÇIĞI 

ZEYTİNBURNU KİTAPÇIĞI