Teleskop

Teleskop

Son dakika teleskop haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teleskop ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teleskop haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teleskop

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teleskop gelişmeleri de dahil olmak üzere 217 teleskop haberi bulunmuştur. Tüm teleskop haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
2024 AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ? Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur? Ay tutulmasının Türkiye’den izlenip izlenmeyeceğine yönelik araştırmalar hızlandı. 2024'ün ilk Ay tutulması ise Mart ayı içinde olacak. Türkiye'den Güneş ve Ay tutulmalarından sadece biri görülebilecek. 2024'te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10'dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek. Peki, Ay tutulması ne zaman 2024, saat kaçta gerçekleşecek? MART yarı gölgeli ay tutulması nasıl olur?
25.03.2024 Gündem
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar?
Çukur Ayna Kullanım Alanları Nelerdir? Çukur Ayna Günlük Hayatta Ne İşe Yarar? Çukur aynalar ışığı odaklamak için kullanılır. Merceklere de benzeyen çukur aynaların günlük hayatta çok fazla kullanımları bulunur. Çukur aynalar çeşitli yerlerde ve ihtiyaca göre kullanılır. Genellikle bilim insanları teleskop ve mikroskoplarda da çukur aynaları kullanırlar. 
3.02.2024 Yaşam
Kutup Yıldızı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kutup Yıldızı (Polaris) Nasıl Bulunur?
Kutup Yıldızı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kutup Yıldızı (Polaris) Nasıl Bulunur? Kutup Yıldızı, Küçük Ayı takımyıldızında bulunan Polaris’tir. Doğrudan Dünya'nın kuzey gök kutbu üzerinde bulunmaz, ancak çok yakındır. Kuzey yarımkürede, Polaris'i Küçük ayıyı referans olarak kullanarak belirlemek kolaydır.
30.01.2024 Gündem
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak Arka bahçelerimize teleskoplar kurduk, yetmedi ıssızlıkların ortasındaki dağların tepesine teleskoplar kurduk, yetmedi teleskoplarımızı uzaya yolladık.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresine kampçıların kurduğu çadıra saldıran bir ayı ile 2 yavrusunu kamera ile görüntüledi.
7.08.2023 Yaşam
Arda Güler, Real Madrid'in rekorlarını alt üst etti! Sosyal medya gündem oldu
Arda Güler, Real Madrid'in rekorlarını alt üst etti! Sosyal medya gündem oldu Real Madrid'in tüm dünyaya Arda Güler'in transferini duyurduğu sosyal medya hesapları 1 milyona yakın takipçi kazanımı, yaklaşık 500 milyon görüntülenmeyle rekor kırdı. Kulüp bu paylaşımlar neticesinde ilk 2 günde Instagram'da 742 bin 645, Twiter'da 177 bin 432, Facebook'ta 18 bin 920 yeni takipçi kazandı.
10.07.2023 İspanya
A101 6 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Plaj terliği, ped, tuvalet kağıdı fiyatları yüz güldürüyor!
A101 6 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı! Plaj terliği, ped, tuvalet kağıdı fiyatları yüz güldürüyor! A101 6 Temmuz aktüel katalog 2023 yayınlandı. A101'de ped fiyatları dibi gördü. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin beklediği katalog geldi. Temmuz ayının ilk haftasında tuvalet kağıdı, ped, plaj terliği fiyatları iyice aşağıya indi. Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden olan A101'de teleskop, mikroskop bile yer aldı. İşte 6 Temmuz A101 aktüel katalog 2023 ve ürünlerin listesi...
4.07.2023 Ekonomi
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor... NASA tarafından 2022'de keşfedilen yeşil renkli kuyruklu yıldız hızal dünyaya doğru yaklaşıyor. Antalya'da 2 bin 500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 'Aygöz' adlı ufuk teleskobu, parlak yeşil renkteki C/2022 E3 (ZTF) isimli kuyruklu yıldızını görüntüledi. Gözlemevi Müdür Vekili Dr. Tuncay Özışık, "Bu hafta, Dünya'ya çok yakın ve bu uzaklık değişecek. Git gide kendi yörüngesi üzerinde Dünya'dan uzaklaşacak ve milyonlarca kilometre uzağa gidecek" dedi.
3.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Hobi olarak yaptığı icat gelir kapısını döndü! İl il gezerek hem öğreniyor hem de para kazanıyor
Hobi olarak yaptığı icat gelir kapısını döndü! İl il gezerek hem öğreniyor hem de para kazanıyor Hobi olarak başladı, artık gelir kapısı haline geldi. İnternetten izlediği videolardan esinlenerek 7 yıl önce yaklaşık 4 ay içerisinde kendi icadını yaptı. Yoğun ilgi görünce şehir şehir gezerek vatandaşlara gezegenleri izletiyor.
29.11.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Tansel Ak: Depremler ve güneş ve ay tutulmaları arasında bir ilişki görülmüyor
Prof. Dr. Tansel Ak: Depremler ve güneş ve ay tutulmaları arasında bir ilişki görülmüyor İstanbul Üniversitesi Gözlemevi'nde kurulan teleskoplarla çok sayıda kişi  güneş tutulmasını takip etti.  İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tansel Ak, "Depremlerle güneş tutulmaları arasında ilişki olabileceği üzerine birtakım iddialar dile getirildi. Bizim yaptığımız araştırmalara göre istatistik bakımından baktığınızda depremler ve güneş ve ay tutulmaları arasında bir ilişki görülmüyor" dedi.
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulmasında ne olur, deprem olur mu, güneşe bakılır mı? Güneş tutulmasında hava kararır mı?
Güneş tutulmasında ne olur, deprem olur mu, güneşe bakılır mı? Güneş tutulmasında hava kararır mı? Yılda iki kez gerçekleşen güneş tutulması bugün 11:58 saatlerinde gerçekleşecek. Uzmanlar güneşe direk bakılmaması konusunda uyarıda bulunuyor. Tutulmanın ilki 30 Nisan’da gerçekleşmişti. Peki, Güneş tutulmasında ne olur, güneş tutulmasında deprem olur mu, güneşe bakılır mı, hava kararır mı?
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu?
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu? 25 Ekim 2022 güneş tutulması ne kadar sürecek, güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. Parçalı Güneş tutulması, Türkiye Saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50'si örtülecek.
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir?
Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir? Güneş tutulmasına neyle bakılır, güneş tutulması hangi gözlükle izlenir? Yılın ikinci Güneş Tutulması merakla bekleniyor. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesiyle Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. Peki, Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması neyle, hangi gözlükle izlenir?
24.10.2022 Gündem
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu!
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu! Astronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
21.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor
Bakan Varank: Uzaya gidecek ilk Türk bu sene bitmeden belli oluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023’te seçilecek bir Türk vatandaşını bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere 10 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceklerini belirterek, "Bakalım ülkemizi gururla uluslararası uzay istasyonunda kim temsil edecek, bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kim taşıyacak. İnşallah bu sene bitmeden uzaya gidecek ilk vatandaşımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.
18.08.2022 Gündem
Perseid meteor yağmuru böyle izlendi
Perseid meteor yağmuru böyle izlendi Yılda bir gerçekleşen, halk arasında "yıldız kayması" olarak da bilinen Perseid meteor yağmurunda saatte ortalama 50 ila 70 meteor kayması gözlemlenebildi.
13.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne?
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) şimdiye kadarki uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop olan James Webb Teleskobu KPSS’de sınav sorusu oldu. Adaylar sınavın ardından NASA’nın uzay teleskobu James Webb hakkında bilgileri araştırıyor. Peki, Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? Uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? James Webb teleskobu ne zaman fırlatıldı? James Webb teleskobu fotoğraflarına nerden bakılır? İşte bilmeniz gereken her şey…
31.07.2022 Bilim ve Teknoloji
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.
25.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler
Bakan Kasapoğlu ve Varank, Anadolu’nun çatısından uzayı izlediler TÜBİTAK’ın her yaştan astronomi meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni göğe bakma durağı Erzurum oldu. Çok sayıda gökyüzü tutkunu Anadolu’nun çatısından uzayı gözlemleme imkanı buldu.
23.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Erzurum'da 3 gün sürecek gökyüzü gözlem etkinliği başladı
Erzurum'da 3 gün sürecek gökyüzü gözlem etkinliği başladı Her yaştan astronomi meraklısının buluştuğu gökyüzü gözlem etkinliği, Diyarbakır ve Van’ın ardından bu kez Erzurum’da yapıldı.
22.07.2022 Gündem
Bakan Varank: Türkiye, tüm dünyanın beklediği imzaları attırmayı başardı
Bakan Varank: Türkiye, tüm dünyanın beklediği imzaları attırmayı başardı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bütün dünya tahıl krizini, 'dünyada açlık mı olacak' diye konuşuyordu. Türkiye ağırlığını ortaya koydu, Rusya ve Ukraynayı bir masada oturtmayı başardı. Tahıl krizinde tüm dünyanın beklediği o imzaları attırmayı başardı" dedi. 
22.07.2022 Siyaset
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son dönemde bakıyorsunuz bizim muhalefet, bizim projelerimizi de sahiplenmeye başlamış. Neymiş efendim; KYK borçlarındaki faizin kaldırılmasını onlar söylemiş de o yüzden muhalefetin liderine teşekkür ediyorlar. Vallahi pes, billahi pes. Bunlar iyice 'yavuz hırsız' moduna girip siyaset yapmaya çalışıyor" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Burhaniyeli bobinaj ustasının uzay aşkı
Burhaniyeli bobinaj ustasının uzay aşkı Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bobinaj ustacı Hasan Özen, evinin terasında kurduğu teleskop ile meraklılara geceleri ücretsiz ayı izletiyor. Çocukluğundan beri uzay merakının olduğunu anlatan Özen, konuklara gündüzleri de karasal gözlem yaptırdığını söyledi.
21.07.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Teleskop ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teleskop haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.