Uzay

Uzay

Son dakika uzay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzay gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.824 uzay haberi bulunmuştur. Tüm uzay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: Çelik Kubbe için düğmeye bastık
Bakan Kacır: Çelik Kubbe için düğmeye bastıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı açılış törenine katıldı.
22.10.2024Gündem
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruz
Haluk Bayraktar: Havacılıktaki millileşmeyi güçlendirmek için çalışıyoruzİstanbul’da düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapılarını açtı. SAHA EXPO 2024 açılışında, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
22.10.2024Ekonomi
HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı
HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardıTürk Havacılık Uzay Sanayii, 1.01 mach hızına ulaşan HÜRJET'in süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardığını açıkladı.
21.10.2024Ekonomi
HÜRJET ilk kez ses hızı üzerinde uçuş testi için havalandı
HÜRJET ilk kez ses hızı üzerinde uçuş testi için havalandıTürk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından üretilen HÜRJET, ses hızı üzerinde ilk kez gerçekleştireceği uçuş için gökyüzüne doğru havalandı.
21.10.2024Gündem
Ankara Valiliğinden ses hızı üzerinde uçuş duyurusu
Ankara Valiliğinden ses hızı üzerinde uçuş duyurusuAnkara Valiliği, sabah saatlerinde Hürjet uçağının ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştireceğini duyurdu.
20.10.2024Gündem
Bakan Kacır: TEKNOFEST'ler bir devrimdir
Bakan Kacır: TEKNOFEST'ler bir devrimdirSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma sanayinde yazdığı başarılarının benzerlerini sanayi ve teknolojinin tüm alanlarında yazacağını belirtti.
19.10.2024Gündem
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldı
Uzay ve havacılık programlarına bütçeden 5 milyar lira ayrıldıHayata geçirdiği projelerle adını uzay ve havacılık alanında önde gelen ülkeler listesine yazdıran Türkiye, gelecek yıl bütçesinden ayrılan 5 milyar 52 milyon lirayı uzay vatandaki çalışmalarını sürdürmek için kullanacak.
19.10.2024Ekonomi
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...
Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı...Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
18.10.2024Ekonomi
Dünyanın ilk özel uzay istasyonu otel konforuna sahip olacak
Dünyanın ilk özel uzay istasyonu otel konforuna sahip olacakÖzellikle son dönemde iki NASA astronotunun UUİ'de mahsur kalmasının ardından, ortamın ne denli bunaltıcı olduğu daha da göz önünde. UUİ'de yaşayanlar, telefon kulübesi büyüklüğünde alanlarda uyuyor, vakumla çalışan tuvaletler kullanıyor ve Dünya'ya dönene kadar aynı iç çamaşırlarını giymek zorunda kalıyor.
18.10.2024Dünya
NASA: Güneş şuanda maksimum aktivite seviyesine ulaştı
NASA: Güneş şuanda maksimum aktivite seviyesine ulaştıNASA, NOAA ve Güneş Döngüsü Tahmin Paneli, Güneş'in şu anda maksimum aktivite seviyesine ulaştığını resmen açıkladı. Bu dönemde Güneş, 11 yıllık döngüsünün zirvesine ulaşarak güneş lekeleri, güneş patlamaları ve koronal kütle atımları gibi olağan dışı olaylarla kendini gösterecek.
17.10.2024Dünya
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilir
Güneş, solar maksimum evresine girdi! Olağanüstü hava olayları olabilirABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş'in, ‘Manyetik Güneş Döngüsü’ adı verilen 11 yıllık solar döngüsünde, manyetik kutuplarının değiştiği ‘solar maksimum’ evresine ulaştığını açıkladı. Solar maksimum evresinde Güneş, daha fazla enerji ve manyetik aktivite üretir, bu da Dünya'daki hava durumunu ve uzay hava koşullarını etkileyebilir.
16.10.2024Gündem
Adana'da devlet desteğiyle dijital oyun geliştiren genç girişimci 5 kişiye de istihdam sağladı
Adana'da devlet desteğiyle dijital oyun geliştiren genç girişimci 5 kişiye de istihdam sağladıMersin Teknopark'ta kendi firmasını kuran 27 yaşındaki Yusuf Akı, devletten aldığı hibe desteğiyle bilgisayar ve mobil cihaz tabanlı oyun geliştirdi.
16.10.2024Adana
Bakan Kacır, 75’inci Uluslararası Uzay Kongresi'ne katıldı
Bakan Kacır, 75’inci Uluslararası Uzay Kongresi'ne katıldıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde (International Astronautical Congress-IAC) Axiom Space, SpaceX ve Airbus gibi uzay alanında önde gelen firmaların yetkilileriyle görüştü.
16.10.2024Gündem
Sahra Çölü'nde sel: 50 yıldır kurak olan göl doldu
Sahra Çölü'nde sel: 50 yıldır kurak olan göl dolduFas’ta iki gün süren yoğun yağışlar, yıllık yağmur miktarının bir yılda aldığı kadar suyu getirdi ve Sahra Çölü'nün en kurak bölgelerine ihtiyaç duyulan suyu ulaştırdı.
14.10.2024Dünya
İşte SpaceX'in fırlatmayı planladığı uzay istasyonu!
İşte SpaceX'in fırlatmayı planladığı uzay istasyonu!Dünya yörüngesinde şehrin karmaşasından uzak yeni bir yaşam alanı!
14.10.2024Yaşam
SpaceX bir ilke daha imza attı! Mekanik kollarla havada yakaladı
SpaceX bir ilke daha imza attı! Mekanik kollarla havada yakaladıABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship roketiyle 18 ay içindeki 5'inci deneme fırlatışını başarıyla tamamladı. Dünya'ya geri dönen Super Heavy güçlendirici roketi, ilk kez kullanılan Mechazilla adındaki mekanik kollarla havada yakalandı.
13.10.2024Dünya
DENEYAP Makeathon Yarışmasında uzay keşfi heyecanı
DENEYAP Makeathon Yarışmasında uzay keşfi heyecanıTEKNOFEST Adana, “DENEYAP Makeathon Yarışması” ile bilim ve inovasyon dolu bir şölene sahne oldu. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve ana teması “Uzayın Keşfi” olan yarışmaya Türkiye genelindeki 81 ilde bulunan 130 farklı DENEYAP Teknoloji Atölyesinde eğitim gören veya mezun olan ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Genç mucitler, uzay görevleri üzerine geliştirdikleri projelerle hem teknik hem de yaratıcı becerilerini ortaya koyarak Türkiye’nin uzay teknolojileri alanındaki geleceğine yön verdiler.
12.10.2024Yaşam
NASA Ay'da keşfetti: Su buzu işleri değiştirecek
NASA Ay'da keşfetti: Su buzu işleri değiştirecekAy'da kalıcı bir varlık oluşturmaya hazırlanan NASA, uydumuz üzerindeki su buzu yataklarının "daha önce düşünüldüğünden daha yaygın" olduğunu tespit etti. Uzay ajansının "Lunar Reconnaissance Orbiter / Ay Keşif Yörünge Aracı", Ay yüzeyine gömülü buzları tespit etti.
12.10.2024Dünya
YÖK açıkladı: Yapay Zeka Akademik Tez Programı başlıyor
YÖK açıkladı: Yapay Zeka Akademik Tez Programı başlıyorYükseköğretim Kurulu (YÖK), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliği ile 'Yapay Zeka Akademik Tez Programı'nın (ATP) başlatıldığını duyurdu.
10.10.2024Gündem
'Adana Baklavası' TEKNOFEST'te tam not aldı
'Adana Baklavası' TEKNOFEST'te tam not aldı Adana’da Tatlıcı Köse’nin 'Adana Baklavası' TEKNOFEST’te tam not aldı.
10.10.2024Adana
Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırtınası vuracak
Dünyayı bu hafta şiddetli bir Güneş fırtınası vuracakABD’li yetkililere göre, Güneş’ten kopan dev bir plazma topu ve beraberindeki manyetik alan bu sabahtan itibaren Dünya'ya çarparak farklı yerlerden görünebilecek görülebilecek auroralara neden olabilir.
10.10.2024Dünya
Kara deliklerle ilgili bir gizem daha çözüldü
Kara deliklerle ilgili bir gizem daha çözüldüQueen’s University Belfast liderliğindeki araştırmacılar, NASA’nın Chandra X-ışını Gözlemevi ve diğer gelişmiş teleskopları kullanarak büyük bir kara deliğin iki yıldızı nasıl yok ettiğini ortaya koydu. Bu çarpıcı keşif, bilim dünyasında uzun süredir tartışılan iki ayrı olguyu birbirine bağladı.
10.10.2024Dünya
Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı 17-20 Ekim'de yapılacak
Adana'da 3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı 17-20 Ekim'de yapılacakAdana Valiliği himayesinde düzenlenecek "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı" 17-20 Ekim'de gerçekleştirilecek.
9.10.2024Adana
TEKNOFEST Adana'da Erzurum’u gururlandırdılar
TEKNOFEST Adana'da Erzurum’u gururlandırdılarAtatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan TTurks Rocket Team, TEKNOFEST Dikey İnişli Roket yarışmasında 147 takım arasında Türkiye ikincisi oldu.
9.10.2024Adana
İstanbul'un barajları alarm veriyor
İstanbul'un barajları alarm veriyorİstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı ortalama yüzde 36,48'e kadar düştü.
8.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.