Tubitak

Tubitak

Son dakika tubitak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tubitak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tubitak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tubitak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tubitak gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.659 tubitak haberi bulunmuştur. Tüm tubitak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lise öğrencileri için Kutup Araştırma Projeleri Yarışması başvuruları devam ediyor
Lise öğrencileri için Kutup Araştırma Projeleri Yarışması başvuruları devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen lise öğrencileri kutup araştırma projeleri yarışması için başvurular 29 Mart tarihine kadar devam ediyor.
26.03.2024 Yaşam
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Bakan Kacır paylaştı! Alper Gezeravcı uzayda deneylere devam ediyor
Bakan Kacır paylaştı! Alper Gezeravcı uzayda deneylere devam ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonunda 'MİYOKA' isimli deneyin tanıtımını paylaştı.
1.02.2024 Gündem
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), nitelikli araştırmacıların yurt dışından Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacıyla başlattığı programlara yönelik başvurular başladı.
25.01.2024 Gündem
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Bakan Kacır, 2024’e Bağcılar’da girdi! Etkinlik yapıldı
Bakan Kacır, 2024’e Bağcılar’da girdi! Etkinlik yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2023'ü Bağcılar Belediyesi Ateştuğla Etüt Merkezi’nde öğrencilerle uğurladı. Savunma sanayisindeki başarılardan bahseden Kacır, gençlere milli ve manevi değerlerle yükselen bir bilim ve teknoloji inşa etmeleri tavsiyesinde bulundu. Programın ardından belediye çalışanlarını ziyaret eden Kacır, yeni yılı da onlarla birlikte karşıladı.
1.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok!
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok! Peş peşe meydana gelen depremler vatandaşlar arasında tedirgiblik yarattı. Geçtiğimiz günlerde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedilmişti. Daha önce de büyük İstanbul depremiyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında bu depremin İstanbul depreminin öncüsü olup olmayacağı konusunda açıklama yaptı. Tunceli ve Elazığ'daki deprem tehlikesine dikkat çeken Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesi için "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.
20.12.2023 Gündem
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri Merkez Bankası'nda 3 başkan yardımcısı görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Peki, Hatice Karahan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Yeni Merkez Bankası Başkan yardımcısının hayatı ve kariyeri…
28.07.2023 Gündem
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık
Bakan Kacır: 24 bin 202 projeye 57 miyar lira destek sağladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2002'de 386 olan TÜBİTAK sanayi destek proje sayısını 2022'de 3 bin 669'a, 712 milyon lira olan destek tutarını 1 milyar 700 milyon liraya çıkardıklarını, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısı belli oldu! Bakan Kacır duyurdu
Bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısı belli oldu! Bakan Kacır duyurdu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerin krediye erişim engelinin ilerleyen dönemde iyileşeceğini, vize sorunu konusunda Avrupa Birliği ile her platformda konuştuklarını ve ara eleman sorununa çözüm olacak meslek okulları, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının sayısını artırdıklarını belirterek, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun” dedi. Kacır ayrıca bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısını da açıkladı.
14.07.2023 Ekonomi
Zerin Kılınç ölümünde şüpheli olarak tutuklandı! Duruşmada aileyi ve basın mensuplarını şoke eden sözler
Zerin Kılınç ölümünde şüpheli olarak tutuklandı! Duruşmada aileyi ve basın mensuplarını şoke eden sözler Eskişehir’de ikinci kattaki evinin camından düşerek hayatını kaybeden Zerin Kılınç’ın ölümüyle ilgili dava görülmeye devam etti. Duruşmasında konuşan tutuklu sanık Yılmaz S., kendisini savunmak yerine Ömer Hayyam’dan bir şiir okuyarak basın mensuplarına hakaret etti.
10.07.2023 Yaşam
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi
Bakan Kacır’dan 450 milyon dolarlık finansman müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirdikleri "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" ile 450 milyon dolarlık finansmanı sanayiciler, KOBİ'ler ve teknoloji girişimlerine sunacaklarını açıkladı.
12.06.2023 Ekonomi
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformu Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni’ne katıldı. Bakan Varank, "Bizden Burs alan fiili olarak bir yerden maaş almadan sadece bizim verdiğimiz burslarla geçinen araştırmacılarımızın isteğe bağlı yaptıracakları sigortalarının bedelinin yüzde 50’sini bundan sonra TÜBİTAK olarak biz ödeyeceğiz. Bu sayede arkadaşlarımız emekli olma yolunda biraz kendileri katkı verecekler, biz de katkı vereceğiz" dedi.
30.04.2023 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK Başkanı Mandal: İMECE'den sinyalimizi de aldık, hiçbir sorun yok
TÜBİTAK Başkanı Mandal: İMECE'den sinyalimizi de aldık, hiçbir sorun yok TEKNOFEST'te konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "İMECE'yi başarılı bir şekilde gönderdik, sinyalimizi de aldık hiçbir sorun yok. Şu an görüntü alma noktasında da her şey mükemmel, planlandığı şekilde ilerliyor. Çok güzel görüntüleri de çok yakın zamanda duyurmuş olacağız" dedi. 
29.04.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyada liderliğe oynuyoruz
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyada liderliğe oynuyoruz Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TRT Haber'de bugün başlayan Teknofest'le ilgili önemli açıklamalarda buludu. "Yarışmacı sayısının 1 milyona çıkması sessiz bir devrim gibi" diyen Bayraktar, "Dünya çapında tüm alanlarda büyük işlere imza atılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
28.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz
Bakan Varank: Gençlerimize kabiliyetlerini geliştirme şansı veriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli'de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katıldı. Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, “Gençlerimize aslında mühendisliğin en detaylı aşamalarına kadar kendi kabiliyetlerini geliştirme şansını veriyoruz” dedi.
26.04.2023 Gündem
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, yıl sonunda ya da 2024'ün başında uzaya fırlatılacağını söyledi. Mandal, "Türksat 6A ile birlikte haberleşmede coğrafya ve nüfus anlamında kapsama alanı genişleyecek. 2 milyarlık nüfusu kapsayacak" dedi.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.
23.04.2023 Gündem
Bakan Varank açıkladı: 2025'ten itibaren ihracata yönelecek
Bakan Varank açıkladı: 2025'ten itibaren ihracata yönelecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı televizyon programında " 10 yıl içerisinde amaç 1 milyon araca ulaşmak. 2025'ten itibaren ihracata yönelecek. Bu kadar ilgi olursa tabi ki fabrikanın kapasitesi yeterli olmaz. Hedefimiz yılda 200 bin otomobil üretmek. Çok hızlı bir şekilde piyasada yol alabilir, dünyada bu aracı satabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
21.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sağlık teknolojileri alanında stratejik önemdeki TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü için bilim insanlarına çağrı yaptı. Hücreden pilot üretime kadar biyoteknolojik aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ile kanser araştırmalarına da ev sahipliği yapacak kampüsün bilim insanlarının hizmetine sunulduğunu belirten Bakan Varank, “Biz bu merkezi bilim insanlarımız için hayata geçirdik. Gelsinler buraları kullansınlar. Verdiğimiz desteklerden faydalansınlar.” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak
Bakan Varank: Biyoteknolojik ilaç, aşı ve kanser çalışmaları yapılacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nü CNN Türk ekranlarında tanıttı.
19.04.2023 Ekonomi
Türkiye’nin ilk elektrikli ana hat lokomotifi raylara indi! 100 yıllık hasret sona erdi
Türkiye’nin ilk elektrikli ana hat lokomotifi raylara indi! 100 yıllık hasret sona erdi Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi E5000, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde verdiği komutla raylara indi. E5000 ile Türkiye yeni bir kabiliyet daha kazanırken bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtulmuş oldu.
19.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ülkenin başında yerli milli kararlı bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Bu CHP'liler, İP, terör örgütü, HDP, Kandil, TCG Anadolu'dan rahatsız. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki eğer Cumhur ittifakı iş başında olursa teröristlere aman almak yok. 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır" dedi. Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı Programı’nda konuştu. Erdoğan burada, "Yatıyorlar kalkıyorlar Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Neymiş? Damatmış. Bunların babası bankalardan kuruş kredi almadan çalıştı. Çocukları da böyle devam ediyor." diye konuştu.
18.04.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST’te bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST’te bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu Kocaeli’de Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finallerine katılan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu. Yani üniversite sınavına başvurur gibi 40 farklı alandaki yarışmaya, ülkemizin gelecek teknolojilerine bir anlamda damgasını vurmak için 1 milyona yakın gencimiz yarıştı” dedi.
13.04.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Tubitak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tubitak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.