Soğuk Hava Dalgası

Soğuk Hava Dalgası

Son dakika soğuk hava dalgası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soğuk hava dalgası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soğuk hava dalgası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soğuk Hava Dalgası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soğuk hava dalgası gelişmeleri de dahil olmak üzere 395 soğuk hava dalgası haberi bulunmuştur. Tüm soğuk hava dalgası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu
Sağanak, fırtına ve soğuk hava dalgası geliyor! Meteoroloji İstanbul dahil 16 şehir için uyarılarda bulundu Soğuk ve sağanak havalar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar verilerine göre 16 kent için sarı alarm verildi. İstanbul dahil birçok kentte saatler sonra soğuk ve sağanak hava etkisini gösterecek. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…
18.04.2024 Gündem
Güneşli günler kısa sürecek! Soğuk hava aniden çökecek, lapa lapa kar yağışı için tarih verildi
Güneşli günler kısa sürecek! Soğuk hava aniden çökecek, lapa lapa kar yağışı için tarih verildi Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Baharın gelişi beklenirken hava sıcaklıklarında ani düşüş olacak. Meteoroloji bir bölgeyi özellikle uyardı. Kar yağışı yoğunluğunu artıracak. Hava kar toplarken güneşli günler kısa sürecek. Güneşin ardından yeni soğuk hava dalgası ve ardından kar yağışı etkisini gösterecek. İstanbul, Ankara, İzmir'de kar yağıp yağmayacağı belli oldu. Kar yağışıyla ilgili yeni tarih verildi. Günlerce sürecek, Soğuk havalar bir andan çökerken lapa lapa kar yağacak. Hava resmen buz kesecek. Bazı illerde hava sıcaklıkları eksi dereceleri görecek. Kar yağışı şimdiden birçok kentte başladı. Kar haritada yayılıyor. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada çığ riskine dikkat çekildi. İşte yoğun kar yağışı ile ilgili yeni açıklamaların detayları...
21.02.2024 Gündem
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor
İklim krizi Adana'da da etkilerini gösteriyor Çukurova Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, bitkilerin metabolizmasının dışarıdaki sıcaktan etkilendiğini belirterek, ağaçların erken yeşerip çiçek açmasının iklim krizinden kaynaklandığını söyledi.
19.02.2024 Adana
Kar kuvvetli geliyor! Sıcaklıklar birden düştü, İstanbul, Edirne, Balıkesir, Bursa dahil onlarca kent için kritik uyarı...
Kar kuvvetli geliyor! Sıcaklıklar birden düştü, İstanbul, Edirne, Balıkesir, Bursa dahil onlarca kent için kritik uyarı... Kar alarmı verildi. Yeni soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. İller tek tek açıklandı. Meteoroloji çok sayıda kent için art arda uyarılarda bulundu. Lapa lapa yağacak. Soğuk havalar bir andan çökecek. Hava resmen buz kesecek. Bazı illerde hava sıcaklıkları eksi dereceleri görecek. Kar yağışının etkili olacağı iller açıklandı.
11.02.2024 Gündem
Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz"
Yoğun mesai devam ediyor: "Pozantı'yı kara teslim etmiyoruz" İlçenin yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Pozantı Belediyesi ekipleri de yoğun mesai harcayarak kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
1.02.2024 Adana
Kar haritası ortaya çıktı! Lapa lapa kar İstanbul'a geliyor, onlarca kent Şubat'ta kara gömülecek
Kar haritası ortaya çıktı! Lapa lapa kar İstanbul'a geliyor, onlarca kent Şubat'ta kara gömülecek Kar yağışı başlıyor. Şubat ayı ile birlikte yeni soğuk hava dalgası İstanbul dahil onlarca kentte etkili olacak. Hava sıcaklıklarında görülen ani düşüle birlikte çok yoğun kar yağışı İstanbul'da etkili olacak. Günlerdir yapılan uyarıların ardından beklenen yağış gerçekleşmemişti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Silivri'ye kadar gelen kar yağışının neden İstanbul'da etkisini göstermediği açıklanarak Şubat için net tarih verildi. İşte kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmelerinin detayları...
31.01.2024 Gündem
Kar yağışı fena vuracak! Yeni soğuk hava dalgası geliyor, Meteoroloji açıkladı, İstanbul dahil 31 ilde alarm
Kar yağışı fena vuracak! Yeni soğuk hava dalgası geliyor, Meteoroloji açıkladı, İstanbul dahil 31 ilde alarm Kara kış gerçek yüzünü göstermeye başlıyor. Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması geldi. İstanbul dahil 31 il için kuvvetli kar ve sağanak uyarısı yapıldı. Turuncu ve sarı kodla alarm verildi. Öte yandan İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı İstanbul'da kar yağışının beklendiğini tarihi açıkladı. İşte son dakika hava durumunun detayları...
26.01.2024 Gündem
Yoğun ve kuvvetli kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte alarm verildi, lapa lapa kar bu gece başlıyor
Yoğun ve kuvvetli kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte alarm verildi, lapa lapa kar bu gece başlıyor Kar, fırtına ve soğuk hava dalgası fena vuracak. İstanbul ile birlikte onlarca kent için son dakika uyarısı yapıldı. MGM vatandaşları ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyararak yeni hava durumunu yayınladı. İstanbul'da kar yağışı etkisini gösterecek. MGM haritalı olarak paylaşarak karın en yoğun olacağı bölgeler vatandaşların bilgisine sunuldu. Uzmanlar ise saat saat kar yoğunluğunu açıkladı. AKOM'dan ise son dakika uyarısı geldi. İşte İstanbul dahil onlarca kent için kar, fırtına ve soğuk hava uyarısı...
20.01.2024 Gündem
ABD’yi kar fırtınası vurdu: 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti
ABD’yi kar fırtınası vurdu: 6 günde 40 kişi hayatını kaybetti ABD’de etkili olan kar fırtınası ve kutup soğukları nedeniyle 12 Ocak'tan bu yana 9 eyalette en az 40 kişi yaşamını yitirdi.
18.01.2024 Dünya
Kar ve fırtına birlikte geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte alarm: Valilik, AKOM ve MGM art arda uyardı
Kar ve fırtına birlikte geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte alarm: Valilik, AKOM ve MGM art arda uyardı Yeni soğuk hava dalgası geliyor. Çok sayıda kentte kar yağışı görülecek. Meteoroloji, AKOM ve valilik tarafından yapılan uyarılarda net saat verildi. Vatandaşlar kar ve fırtınaya karşı uyarıldı.
17.01.2024 Gündem
Yoğun, kuvvetli ve fırtınalı kar yağışı fena bastıracak! İstanbul dahil 26 kentte alarm verildi, lapa lapa kar bu gece başlıyor
Yoğun, kuvvetli ve fırtınalı kar yağışı fena bastıracak! İstanbul dahil 26 kentte alarm verildi, lapa lapa kar bu gece başlıyor Kar, fırtına ve soğuk hava dalgası fena vuracak. İstanbul ile birlikte onlarca kent için son dakika uyarısı yapıldı. MGM vatandaşları ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyararak yeni hava durumunu yayınladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek İstanbul için uyarılarda bulundu.
16.01.2024 Gündem
Kuvvetli ve yoğun kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte lapa lapa kar bu gece başlıyor
Kuvvetli ve yoğun kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte lapa lapa kar bu gece başlıyor Kar, fırtına ve soğuk hava dalgası fena vuracak. İstanbul ile birlikte onlarca kent için son dakika uyarısı yapıldı. MGM vatandaşları ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyararak yeni hava durumunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Batı'da yağışlar ve don beklenirken Karadeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Hafta sonu kar topladı, yeni haftada lapa lapa geliyor! 5 derece daha düşüyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarı var: 15-19 Ocak'ta birden indirecek!
Hafta sonu kar topladı, yeni haftada lapa lapa geliyor! 5 derece daha düşüyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarı var: 15-19 Ocak'ta birden indirecek! Hafta sonu soğuk hava dalgası iliklerimize kadar dondurdu. Meteoroloji'den yeni hafta için peş peşe uyarı geldi. Yağışın olmadığı Cumartesi Pazar günleri hava sıcaklıkları eksi dereceleri gördü. Ancak vatandaşları bu hafta lapa lapa kar bekliyor. Güneydoğu ve Karadeniz için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Ege ve Akdeniz bölgeleri dışında 5 bölgede de kar var. İstanbul'da buzlanma uyarısı yapıldı. Hava durumu uzmanları 15-19 Ocak haftasında İstanbul'da kar yağışının birden indireceği uyarısında bulundu.
13.01.2024 Gündem
Kar fırtınası Türkiye'yi esir alacak! Güneşe aldanmayın saat verildi, peş peşe uyarılar
Kar fırtınası Türkiye'yi esir alacak! Güneşe aldanmayın saat verildi, peş peşe uyarılar Kar yağışı ve soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. İstanbul için Meteoroloji ve AKOM'dan uyarılar peş peşe geldi. Bugün öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, yükseklerde ise hafif kar yağışının etkili olması beklenirken sürücüler de uyarıldı. Meteoroloji ve uzmanlardan yoğun kar yağışı ve buzlanmaya ilişkin uyarılar peş peşe geldi. Doğu Anadolu için yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu. Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van için turuncu, Ağrı için sarı uyarı verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detaylar…
12.01.2024 Gündem
Kar İstanbul'a geliyor! Lapa lapa kar yağışı her an başlayabilir, 2 gün sürecek, onlarca kent için alarm verildi
Kar İstanbul'a geliyor! Lapa lapa kar yağışı her an başlayabilir, 2 gün sürecek, onlarca kent için alarm verildi Beklenen kar yağışı İstanbul'da başlıyor. Balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgası İstanbul dahil onlarca kentte etkili oluyor. Bugün birçok kent için ‘yoğun kar’ yağışı alarmı verildi. İstanbul için 2 gün sürecek olan kar ve karla karışık yağmur uyarısında bulunuldu. MGM ve meteoroloji uzmanları vatandaşları dikkatli olmaları konusunda özellikle uyardı.
11.01.2024 Gündem
Sistem değişti, İstanbul'a kar yağışı başladı! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayacak: Ankara, Bursa, Bolu, İstanbul'a tane tane yağacak!
Sistem değişti, İstanbul'a kar yağışı başladı! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayacak: Ankara, Bursa, Bolu, İstanbul'a tane tane yağacak! Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası yurdumuza giriş yaptı. Beklenen kar yağışı Çanakkale, Bursa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da etkili olmaya başladı. Meteorolojik kaynaklar hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini açıklamıştı. Bu sistemde İstanbul'un iç kesimlerinde kar yağışının görülmeyeceğini açıklayan uzmanlar, kuvvetli fırtınanın sürdüğü bazı ilçelerde Cuma gününden itibaren lapa lapa karın yağacağını açıkladı. Vatandaşların yürümekte zorlandığı 9 Ocak Salı sabahında başlayan çok soğuk hava Ocak ayı boyunca adım atmakta zorluk yaşatacak. Marmara Bölgesinde Bursa kar yağışı nedeniyle hafta sonu tatiline erken girebilir. Kar yağışı olan iller arasında Bolu, Ankara, Çanakkale, Çorlu ve Edirne yerini aldı. Peki hava böyle giderse 12 Ocak Cuma okullar tatil olur mu? Gelin Metoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava tahminine birlikte bakalım.
9.01.2024 Gündem
Soğuk hava dalgası ne zaman gelecek 2024? Cumhuriyet tarihinin en soğuk kışı ne zaman geliyor? Kutup soğukları Türkiye’ye ayın kaçında giriş yapacak?
Soğuk hava dalgası ne zaman gelecek 2024? Cumhuriyet tarihinin en soğuk kışı ne zaman geliyor? Kutup soğukları Türkiye’ye ayın kaçında giriş yapacak? Hava tahminlerine dair bilgiler paylaşan Kerem Ökten 4 Ocak gecesinde yaptığı paylaşımında "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün." ifadelerine yer verdi. Söz konusu paylaşımın ardından vatandaşlar Soğuk hava dalgası ne zaman gelecek 2024? Cumhuriyet tarihinin en soğuk kışı ne zaman geliyor? Kutup soğukları Türkiye’ye ayın kaçında giriş yapacak? Sorularına yanıt aramaya başladı.
6.01.2024 Gündem
Yoğun kar yağışı İstanbul'a giriş yapıyor, lapa lapa yağacak! MGM ve AKOM art arda uyardı, Sibirya soğukları fena vuracak, o saatlere dikkat...
Yoğun kar yağışı İstanbul'a giriş yapıyor, lapa lapa yağacak! MGM ve AKOM art arda uyardı, Sibirya soğukları fena vuracak, o saatlere dikkat...  Kar radarda göründü. Meteoroloji ve AKOM'dan art arda uyarılar geliyor. İstanbul'da yoğun kar yağışı etkili olacak. Saat verilerek vatandaşlar yoğun kar yağışına karşı uyarıldı, ekipler beklemeye geçti. Sibirya'dan gelen yeni soğuk hava dalgası fena vuracak. Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarihi açıkladı. Şen, konuşmasında "Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir." dedi.
4.01.2024 Gündem
Meteoroloji, AKOM, İBB hepsi ayakta: Kış başlıyor! İstanbul kar yağışı göstere göstere geliyor!
Meteoroloji, AKOM, İBB hepsi ayakta: Kış başlıyor! İstanbul kar yağışı göstere göstere geliyor! Meteoroloji, AKOM, İBB... Tüm kurumlar İstanbul kar yağışı için harekete geçti. Sibirya üzerinden gelecek soğuk hava dalgası sıcaklıkları 8 derece birden düşürecek. Pazar günü başlayacak sağanak yağış 9 Ocak Salı gününden itibaren kendini kar şeklinde gösterecek. Kademeli olarak İstanbul, Ankara, Bursa dahil olmak üzere uzey, iç ve doğu kesimlerin tamamında kar yağışına teslim olacak. AKOM'un uyarısı sonrası İstanbul Valiliği'nin harekete geçmesi bekleniyor. Buna göre 9-10 Ocak okullarda tatil haberi gelebilir. İşte son dakika hava durumu tahminleri...
4.01.2024 Gündem
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti
Patrondan skandal hareket! Bakanlık harekete geçti Kocaeli'de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
2.01.2024 Gündem
Elinde bu ürün olanlar dikkat: Teslim etmeleri gerekiyor
Elinde bu ürün olanlar dikkat: Teslim etmeleri gerekiyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucu fare görünümlü taşınabilir armatürün güvensiz olduğu tespit edildi. Can ve mal güvenliği açısından ürün hakkında toplatılma kararı alındı.
2.01.2024 Gündem
Lapa lapa yağacak! İstanbul'da kar alarmı verildi, sadece saatler kaldı! Yeni soğuk hava dalgası hızla yaklaşıyor
Lapa lapa yağacak! İstanbul'da kar alarmı verildi, sadece saatler kaldı! Yeni soğuk hava dalgası hızla yaklaşıyor  Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken son dakika uyarısı geldi. Sıcaklıklar düşecek. Yoğun kar yağışı pek çok kenti esir alacak .Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yeni yılın son gününde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta ise İstanbul dahil birçok kentte, sağanak, kuvvetli sağanak ve kar yağışı görülecek. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarihi açıkladı. Şen, konuşmasında "Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir." dedi.
2.01.2024 Gündem
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor!
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor! Bir süredir Trakya'da etkili olan kar yağışı sonunda İstanbul'a geliyor. Anadolu'da yollar kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini güncelledi. Hafta sonu soğuk hava dalgası her yeri kuşatıyor. Marmara'da kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği yeni haftada kar adeta geliyorum diyor. Buna göre 21 Aralık Perşembe gecesinden başlayacak kar yağışı Cuma günü okulları tatil edebilir. Birçok ilin valiliği yoğun kar yağışı için alarm durumuna geçti. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Mevsimin ilk karı ne zaman düşecek? İşte yurt genelinde hava durumu tahminleri...
18.12.2023 Gündem
Evinize çabuk dönün: Ansızın bastıracak, günlerce yerde kalacak! Meteoroloji: Sağanak sonrası yoğun kar yağışı geliyor!
Evinize çabuk dönün: Ansızın bastıracak, günlerce yerde kalacak! Meteoroloji: Sağanak sonrası yoğun kar yağışı geliyor! Yoğun kar yağışını bekleyen milyonlarca insana son uyarı geldi. Meteoeroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'dan giriş yapan soğuk hava dalgası ve kuvvetli sağanak sonrası kar yağışı için de tarih verdi. Cuma akşam saatlerinde İstanbul'a giriş yapacak yağmur sonrası hava durumu uzmanları eve çabuk dönün ikazında bulundu. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklarda ani düşüş yaşanacağının altını çizen uzmanlar, sokakların karla kaplanacağı tahminini de yer verdi. İşte İstanbul'a kar yağışının başlayacağı gün ve hava durumu tahminleri...
15.12.2023 Gündem
Hafta sonu lapa lapa kar geliyor, okullar aniden tatil edilebilir: Meteoroloji yılbaşından önce yoğun kar yağışı uyarısını yaptı!
Hafta sonu lapa lapa kar geliyor, okullar aniden tatil edilebilir: Meteoroloji yılbaşından önce yoğun kar yağışı uyarısını yaptı! Yılbaşı yaklaşırken vatandaşlar, İstanbul'a kar yağışı tahminleri de ardı ardına geliyor. Uzun süredir devam eden soğuk hava dalgası bu hafta sonuyla birlikte yerini yoğun kar yağışına bırakıyor. Okullarda sömestr tatili için öğrencilerin meraklı bekletişi sürerken bu sürede kar yağışının İstanbul'u ziyaret edip etmeyeceği yorumlanıyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin Doğu bölgelerini etkisi altına alan yağışlı hava Batı'ya doğru ilerliyor. Lodosun etkisini artıracağını ifade eden Şen, yılbaşından önce İstanbul'a kar yağışı ile ilgili bilgi verdi. Meteoroloji'nin hava durumu tahmini ve gelen son açıklamalar şöyle:
11.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Soğuk Hava Dalgası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soğuk hava dalgası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.