Şirketler

Şirketler

Son dakika şirketler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şirketler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şirketler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şirketler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şirketler gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.955 şirketler haberi bulunmuştur. Tüm şirketler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa psikolojik sınıra dayandı! İşte en çok kazandıran sektörler
Borsa psikolojik sınıra dayandı! İşte en çok kazandıran sektörler Yılın ilk dört ayının sonuna gelindi. Hisse senetleri içinde yılbaşından bu yana getirileri yüzde 70’lere çıkan şirketler var. Borsa kritik sınırda. Endekste 10 bin sınırı güçlü aşılırsa, bu seviyenin üstünde kalıcı hareket olabilir
28.04.2024 Ekonomi
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Fişekhane, Istanbul Modest Fashion Week 2024’e ev sahipliği yapacak
Fişekhane, Istanbul Modest Fashion Week 2024’e ev sahipliği yapacak Istanbul Modest Fashion Week 2024, 25-26-27 Nisan 2024 tarihlerinde, Fişekhane-Galeri’de düzenlenecek.
18.04.2024 Vitrin
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem
Bu hafta halka arz var mı? 15-19 Nisan 2024 Borsa İstanbul'da halka arz olacak şirketler hangileri?
Bu hafta halka arz var mı? 15-19 Nisan 2024 Borsa İstanbul'da halka arz olacak şirketler hangileri? Bu hafta halka arz var mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Borsa İstanbul'da işlem görmeye hazırlanan şirketler yatırımcıların ilgi odağı oldu. Sermayem Piyasası Kurulu (SPK), 1 şirkete onay vegrdi. Geliri artırmak ve borçları kapatmak isteyen şirketler halka arz oluyor. Bu halka arzlardan ciddi şekilde geri dönüş alanlar da var. Bu hafta 1 şirket BIST 100'de halka arz olacak. Peki 15-19 Nisan 2024 haftasında hangi şirketler halka arz olacak?
15.04.2024 Ekonomi
Bugün borsa açık mı, kapalı mı? 8 Nisan Pazartesi İstanbul BİST Borsa açık mı, işlem görüyor mu?
Bugün borsa açık mı, kapalı mı? 8 Nisan Pazartesi İstanbul BİST Borsa açık mı, işlem görüyor mu? Borsa çalışma durumu binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Ramazan Bayramı öncesi pek çok kurumda tatil günleri birleşti. Resmi tatillerde kamu kuruluşları kapalı olurken bazı özel şirketler açık oluyor. Borsa İstanbul 9 Nisan Salı günü ise saat 13.00'a kadar işlem görecek.
8.04.2024 Ekonomi
İsrail casuslarına köstebek operasyonu: 8 kişi yakalandı
İsrail casuslarına köstebek operasyonu: 8 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve İsrail İstihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktaran şahıslara yönelik düzenlenen “KÖSTEBEK-3” operasyonunda 8 şüphelinin yakalandığını ve 2'sinin tutuklandığını açıkladı.
5.04.2024 Gündem
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek
İnternet faturalarındaki fiyat artışıyla ilgili yeni karar! Hemen itiraz edin, geri ödenecek İnternet fiyatlarına son aylarda yüzde 50'leri aşan zam geldi. Aydın'da internet abonesi olan bir tüketici vergileri bahane ederek fiyat yükselten şirketle anlaşmazlık yaşadı. Soluğu mahkemede alan tüketiciye mahkemeden emsal bir karar çıktı. İşte mahkemenin internet fiyatlarıyla ilgili verdiği emsal karar...
5.04.2024 Ekonomi
Seçim bitti, alımlar başladı: 18 belediye bekçi, güvenlik, temizlik görevlisi alıyor! İŞKUR ekranı
Seçim bitti, alımlar başladı: 18 belediye bekçi, güvenlik, temizlik görevlisi alıyor! İŞKUR ekranı İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara göre 18 farklı ilde belediyeler işçi alımına başlıyor. Seçimin bitişiyle birlikte belediyeler ve şirketler bünyelerinde temizlik işçisi, bekçi, güvenlik elemanları almaya başladı. Bu gelişme kamu ilanlarını takip edenler için bir fırsat doğurdu. KPSS şartsız ilanlara başvurmak için İŞKUR e şubeye giriş yapmak yeterli. İşte başvuru şartları ve detaylar...
3.04.2024 Çalışma Hayatı
Turgut Altınok: Emekliye 5 bin lira vereceğiz
Turgut Altınok: Emekliye 5 bin lira vereceğiz Turgut Altınok, Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Altınok, "Emekliye destek olacağız. Emekliye bin lira yerine 5 bin lira vereceğiz.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi
Sosyal medyadaki iddialar Karabük'ü sarstı! Öğrenciler ve esnaf tedirgin, üniversiteden açıklama geldi Karabük Üniversitesi hakkında sosyal medyada çıkan iddialara şehir sakinleri ve esnaftan tepki geldi. Sosyal medyada ‘itiraf’ sayfasında bazı Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı, fuhuş vakalarının çığ gibi arttığı iddiaları koca bir kenti ve üniversiteyi sarstı. Ancak bazı kesimlere göre de bunlar itiraf değil, iftiraydı. Amaç Karabük’e kara çalmak, yabancı düşmanlığını pompalamaktı. Karabük Üniversitesi'nden, Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu iddialarına açıklama geldi.
27.03.2024 Gündem
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor?
Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul’da 2023 dördüncü çeyrek bilanço dönemi tüm hızıyla devam ederken, şirketler temettü kararlarını açıklamaya ve temettü ödemelerini yapmaya devam ediyor. 27 Mart 2024 Çarşamba günü 2 hisse daha yatırımcılarına temettü dağıtacak. Öte yandan Borsa İstanbul’da düşüş yaşanıyor. Peki, Borsa neden düştü?
26.03.2024 Ekonomi
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor
Max Speur: Dijital ölçeklenmenin yolu yapay zekâ altyapısından geçiyor Dünyanın önde gelen yayın gruplarından The Economist tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da “Yapay Zekâyı Kuşanmak: Korkudan Servete” temasıyla düzenlenen Yıllık İş Dünyası İnovasyon Zirvesi’ne katılan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı Max Speur, “Verinin Öncüleri: İşten Sağlanan Veriyi Yapay Zekâ için Kullanmak” panelinde konuştu. Veri kalitesi ve erişebilirliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Speur, yapay zekâ modellerini çalıştırmak için gerekli altyapıların önemine dikkat çekti.
25.03.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
ABD'den Apple'a rekabet davası
ABD'den Apple'a rekabet davası ABD Adalet Bakanlığı, Apple'a rekabeti ortadan kaldırdığı gerekçesiyle dava açtı. Davada Apple'in rekabet kurallarını ihlal ettiği ve kullanıcılarını Apple ekosisteminde kalmaya zorladığı iddialar arasında yer alıyor.
22.03.2024 Ekonomi
Motorine indirim geliyor!
Motorine indirim geliyor! Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 1 lira indirim geliyor. Fiyat indiriminin ardından motorinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 42,98 liradan 41,98 liraya, Ankara’da 43,82 liradan 42,82 liraya, İzmir’de ise 44,04 liradan 43,04 liraya gerileyeceği belirtildi.
22.03.2024 Gündem
Potanın ‘Yıldız’ları şampiyon oldu
Potanın ‘Yıldız’ları şampiyon oldu Yıldız Holding Basketbol Takımı, toplamda 78 şirket takımının mücadele ettiği Şirketler Arası Basketbol Ligi’nde (CBL) şampiyonluğa ulaştı.
21.03.2024 Basketbol
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek ve Erden Timur'a videolu gönderme!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek ve Erden Timur'a videolu gönderme! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı - lacivertli kulübün başkanı, Dursun Özbek ve Erden Timur'a sert yanıt verdi.
13.03.2024 Fenerbahçe
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı 17 yaşındaki Timur Cihantimur, çarptığı sürücünün ölümüne neden olmuş ve annesi Eylem Tok tarafından Amerika'ya kaçırılmıştı. Olaya ilişkin 1 kişi tutuklanırken baba Bülent Cihan Timur'un da fenomenler soruşturmasında şüpheli sıfatı ile yer aldığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise dün yaptığı konuşmada yurt dışına kaçan Timur Cihantimur (17) ile annesi Eylem Tok'un iadesine ilişkin, "İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz" dedi.
13.03.2024 Gündem
Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek, 2024 Apple Pay Türkiye'ye gelecek mi?
Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek, 2024 Apple Pay Türkiye'ye gelecek mi? KVKK'da yapılan değişikliğe göre, yurtdışı kuruluşlu global şirketler, bünyelerinde tuttukları kullanıcılara ait kişisel verileri kendi ülkelerinde barındırabilecek. Resmi Gazete 12 Mart 2024 sayısında yayınlanan yeni KVKK değişiklikleri yurtdışında faaliyet gösteren firmaların müşteri verilerini yurt dışına aktarmalarına imkân veriyor. Bu değişiklikten sadece yeterlilik kararı bulunan firmalar yararlanacak. Peki, Apple Pay Türkiye'ye ne zaman gelecek 2024, Paypal Türkiye’ye dönecek mi? Paypal Apple Pay Türkiye'de açılacak mı? İşte Apple Pay Türkiye kullanımı…
12.03.2024 Gündem
MOSSAD ile irtibatlı Hamza Turhan Ayberk'ten itiraf! Talimatı kimden aldığını açıkladı
MOSSAD ile irtibatlı Hamza Turhan Ayberk'ten itiraf! Talimatı kimden aldığını açıkladı MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
9.03.2024 Gündem
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nda İstanbul Havalimanı, 26 Şubat -3 Mart 2024 döneminde günlük ortalama 1321 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu.
6.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şirketler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şirketler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.