Silah Bırakma

Silah Bırakma

Son dakika silah bırakma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silah bırakma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silah bırakma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silah Bırakma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silah bırakma gelişmeleri de dahil olmak üzere 558 silah bırakma haberi bulunmuştur. Tüm silah bırakma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü...
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü... Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonun 24 saatte başarıya ulaşması tüm dünyada yankı buldu. Ermeni ayrılıkçıların Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmesi ve silahlarını bırakmasını dünya basını sayfalarında yer verdi. Bakü'nün operasyonu için 'yıldırım saldırısı' yorumu yapıldı. İngilizler 'Rusya'nın intikamını' yazdı. Rus gazete ise Kremlin'in 'Paşinyan planını' sayfasına taşırken Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki Yevlah'taki görüşme başladı. Kritik zirve devam ederken Erivan'da tansiyon yükseldi.
21.09.2023 Dünya
Tayland'da dehşet saçan eski asker 15 saatte etkisiz hale getirildi
Tayland'da dehşet saçan eski asker 15 saatte etkisiz hale getirildi    Tayland'da etrafa ateş açarak 3 kişinin ölümüne ve 3 kişinin de yaralanmasına neden olan eski asker, 15 saat süren polis operasyonu sonunda etkisiz hale getirildi.
23.03.2023 Dünya
Ukrayna: Silahları teslim etmekten söz edemeyiz
Ukrayna: Silahları teslim etmekten söz edemeyiz  Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Mariupol’de kendilerine karşı direnen Ukrayna askerlerine ve savaşan gruplara silah bırakma çağrısına ret cevabı vererek, "Silahları teslim etmekten söz edemeyiz" dedi.
21.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya müzakereleri sonrası konuşan Peskov: Değerlendirme yapmak için henüz çok erken
Ukrayna - Rusya müzakereleri sonrası konuşan Peskov: Değerlendirme yapmak için henüz çok erken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus’ta gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakereleri ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verildiğini fakat değerlendirme yapılması için erken olduğunu söyledi.
1.03.2022 Dünya
Dünya korku içinde! ABD'den Rusya'ya nükleer mesaj!
Dünya korku içinde! ABD'den Rusya'ya nükleer mesaj! Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’nın caydırıcı güçlerini yüksek alarma geçirmesinin ardından ABD'nin kendini savunmak için yeterli yetenek ve kapasiteye sahip olduğunu, nükleer alarm seviyelerini değiştirmediğini söyledi. Psaki, "Nükleer savaş bir seçenek değil. Dünya Putin'e karşı bir duvar örüyor." dedi.
1.03.2022 Dünya
Ukrayna'dan Rus askerlerine çarpıcı silah bırakma teklifi!
Ukrayna'dan Rus askerlerine çarpıcı silah bırakma teklifi! Ukrayna, silah bırakan Rus askerlerini affedeceğini açıklayıp para teklif etti. Teklif Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov tarafından duyuruldu. Reznikov pazartesi günü Ukrayna'da çatışmaya katılan Rus askerlerine, "Katil olup ölmek istemeyenler kendini kurtarabilir" diye çağrıda bulundu.
28.02.2022 Dünya
Zelenskiy: Silahlarımızı bırakmıyoruz
Zelenskiy: Silahlarımızı bırakmıyoruz Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Silah bırakma çağrısı yaptığım yalan, silahlarımızı bırakmıyoruz" dedi.
26.02.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Mircea Lucescu'dan Rusya - Ukrayna açıklaması: Umarım bu beyinsizler savaşı durdurur
Mircea Lucescu'dan Rusya - Ukrayna açıklaması: Umarım bu beyinsizler savaşı durdurur Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Rus askerleri bazı noktalardan Ukrayna topraklarını geçerek bu ülkeye girdi. Liglerin askıya alındığı Ukrayna'da konuyla ilgili açıklama yapan Dinamo Kiev'in Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Umarım bu beyinsiz büyük insanlar savaşı durdurur." dedi.
24.02.2022 Galatasaray
Savaş başladı mı? Ukrayna’ya saldırı başladı mı? Rusya-Ukrayna savaşı çıktı mı?
Savaş başladı mı? Ukrayna’ya saldırı başladı mı? Rusya-Ukrayna savaşı çıktı mı? Putin'in emriyle Dombas'a askeri harekat başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin duyurdu! Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başladı. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar duyuldu. Rus Haber Ajansı bilgileri paylaştı. Karadeniz Filosu'nun çıkartma harekatı başlattığını duyuruldu. Peki, Kiev’de son durum ne? Rusya savaş açtı mı? Rusya-Ukrayna savaşı başladı mı? Ukrayna’ya saldırı başladı mı? İşte tüm detaylar…
24.02.2022 Dünya
UMH, Libya'da Surman kent merkezini ele geçirdi
UMH, Libya'da Surman kent merkezini ele geçirdi Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri, başkent Trablus'un güneyinde Hafter güçlerinin işgalindeki Surman kentinde kontrolü sağladı. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti askeri birlikleri, başkent Trablus'un batısında yer alan Sabrata şehrinde kontrolü tekrar sağladı. UMH askerleri, Hafter milislerine ait Rus yapımı Mi-35 tipi savaş helikopterini düşürdü.
13.04.2020 Dünya
"ABD'nin müzakere önerisi aldatmacadır"
"ABD'nin müzakere önerisi aldatmacadır" İran lideri Ali Hamaney, ABD'nin müzakere çağrısının "aldatmaca" olduğunu söyledi. İran resmi ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'da yargı erki mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada Hamaney, baskıyla neticeye varamayan ABD'nin başka yollar aradığını ifade etti.
26.06.2019 Dünya
KDC'de 600'den fazla milis silah bıraktı
KDC'de 600'den fazla milis silah bıraktı Toplam sayısının bin 700 civarında olduğu tahmin edilen Kamuina Nsapu silahlı grubunun 600'den fazla üyesi devletin silah bırakma çağrısına uydu.
29.01.2019 Dünya
İbrahim Kalın'dan flaş emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması
İbrahim Kalın'dan flaş emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında açıklama yaptı. Kalın, "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükümetin gündeminde de yok" dedi.
12.09.2018 Gündem
ABD’lilerin kör bahaneleri var
ABD’lilerin kör bahaneleri var “İdlib konusunda şu an itibarıyla ABD ile tümüyle aynı safta yer aldığımızı söyleyemeyiz. Onların kör bahaneleri var. Nedir o kör bahane? ‘Kimyasal silah kullanırsanız, biz şöyle yaparız, böyle yaparız’ diyorlar... Bize göre, sadece kimyasal silah tehdidi üzerinde durmak, konvansiyonel silahlarla yol açılan ölümlere aldırmamak doğru bir yaklaşım değil”
9.09.2018 Siyaset
Erdoğan’ın teklifiyle silah bırakma çağrısı
Erdoğan’ın teklifiyle silah bırakma çağrısı Tahran’daki 3’lü zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında ‘ateşkes’ çağrısı damga vurdu. Erdoğan, tam 5 kez söz alarak zirveden ‘ateşkes’ kararının çıkması gerektiğini savundu. Putin de, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın teklifiyle, tüm taraflara silahları bırakmalarını teklif ettik” dedi
7.09.2018 Gündem
Son dakika! Tarihi zirve sona erdi! Erdoğan dünyaya ilan etti...
Son dakika! Tarihi zirve sona erdi! Erdoğan dünyaya ilan etti... İdlib'den son dakika haberleri peş peşe gelirken cumhurbaşkanları düzeyinde ilk kez Kasım 2017'de bir araya gelen garantör ülkeler bugün 3. kez Tahran'da buluştular ve Astana Süreci'nin belki de en önemli toplantısını gerçekleştirdiler. Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmeler yaptı. Daha sonra Erdoğan, Ruhani ve Putin "Suriye" meselesi için gerçekleştirdikleri Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde bir araya geldi.Zirvenin başında 3 lider açıklama yaptı. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve milli güvenliğe vurgu yapılırken ABD'nin bölgedeki varlığından rahatsızlık dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye ilişkin bildirinin onaylanmasından önce ateşkes çağrısı yapılması gerektiğini vurguladı. Liderlerin ortak toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifiyle bütün taraflara silahları bırakma çağrısında bulunduk" ifadesini kullandı. Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak bildiri yayımlandı. Bildiriye göre, bir sonraki zirvenin Rusya'da yapılması kararlaştırıldı.
7.09.2018 Dünya
İbadi'den PKK'ya silah bırakma çağrısı
İbadi'den PKK'ya silah bırakma çağrısı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü PKK dahil ülkede bulunan tüm grupların silahlarını bırakmasını istedi. İbadi, Kandil için orası Irak, Türkiye ve İran üçgenidir ifadelerini kullanırken "Yerli veya yabancı hiçbir grubun Irak topraklarını kullanarak komşu Türkiye'ye saldırı yapmasına izin vermeyiz" dedi.
26.06.2018 Dünya
'Eşkıya Hamido' 104 yaşında hayatını kaybetti!
'Eşkıya Hamido' 104 yaşında hayatını kaybetti! Siirt’te uzun yıllar dağlarda eşkıyalık yapan 'Eşkıya Hamido' lakaplı Hamit Aldemir, hayatını kaybetti. 1967 yılında silahını bırakarak, teslim olan Aldemir, cezasını çektiği cezaevinden tahliye olduktan sonra güvenlik korucusu olarak, terör örgütü PKK’ya karşı mücadele vermişti.
8.05.2018 Gündem
ETA kendini feshediyor!
ETA kendini feshediyor! 40 yıldan uzun bir süre İspanya'nın kuzeyi ve Fransa'nın güneybatısındaki Bask özerk bölgesinin bağımsızlığı için savaşan ve 2011'de tamamen silah bırakan ETA örgütü 'birkaç ay içinde kendini feshedecek.'
4.04.2018 Dünya
Silah bırakan FARC seçimlere hazırlanıyor
Silah bırakan FARC seçimlere hazırlanıyor Kolombiya'da hükümetle yaptığı barış anlaşmasıyla silah bırakan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) devlet başkanlığına aday olan eski lideri Rodrigo Londono, seçim kampanyasına başladı.
28.01.2018 Dünya
Kolombiya'da siyasi parti FARC'ın iki üyesine suikast
Kolombiya'da siyasi parti FARC'ın iki üyesine suikast Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinin (FARC) silah bıraktıktan sonra kurduğu siyasi parti olan Toplumun Alternatif Devrimci Gücünün (FARC) iki üyesi seçim kampanyası yürüttükleri bölgede suikast sonucu hayatını kaybetti.
18.01.2018 Dünya
AB, FARC'ı terör örgütleri listesinden çıkarttı!
AB, FARC'ı terör örgütleri listesinden çıkarttı! AB, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) terör örgütleri listesinden çıkartıldığını açıkladı
13.11.2017 Dünya
FARC lideri Kolombiya devlet başkanlığına adaylığını koyacak!
FARC lideri Kolombiya devlet başkanlığına adaylığını koyacak! Kolobiya'da Mayıs 2018'de yapılacak seçimler için FARC'ın lideri Londono devlet başkanı adayı, örgüte yakın siyasilerden Daza ise devlet başkan yardımcısı adayı gösterildi
1.11.2017 Dünya
Mete Yarar'dan İdlib operasyonu açıklaması
Mete Yarar'dan İdlib operasyonu açıklaması TSK'nın, İdlib gerginliği azaltma bölgesine intikaline ilişkin açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, operasyonu tamamen istihbarat yoğunluklu bir operasyon olarak değerlendirdiğini belirtirken, "PYD Afrin'de olduğu müddetçe yine bölgeden çekilmeniz mümkün olmayacaktır." dedi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Silah Bırakma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silah bırakma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.