Sikke

Sikke

Son dakika sikke haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sikke ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sikke haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sikke

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sikke gelişmeleri de dahil olmak üzere 407 sikke haberi bulunmuştur. Tüm sikke haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı Adana’nın Ceyhan ilçesinde satılmak üzere olan Bizans Dönemi’ne ait 250 sikke jandarmanın operasyonu ile ele geçirildi.
25.03.2024 Adana
Mahkemeden çocuk gelin ile ilgili örnek karar
Mahkemeden çocuk gelin ile ilgili örnek karar Iraklı aile, bir süre önce nişanladıkları 16 yaşındaki kızlarının evlenmesine izin verilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de “Eşler ve toplum açısından yüksek önem arz eden evlilik kurumunun, yaşı ve vücut/psikolojik gelişimi dikkate alınarak, izin talep edilen küçüğün menfaatine olamayacağı” gerekçesiyle reddetti.
8.10.2023 Yaşam
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı Kayseri'de, polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
8.10.2023 Yaşam
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı...
Anavarza Antik Kenti'nde hazine bulundu! Ağzı deri ile kapalı küp heyecan yarattı... Antik kentte bulunan gizemli küp Adana'da heyecan yarattı. Kozan ilçesinde bulunan 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip Anavarza Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmasında içinde sikke, altın ve ziynet eşyalarının yer aldığı küp bulundu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.
16.09.2023 Yaşam
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif Avcılar'da Küçükçekmece Gölü havzası içinde sürdürülen Bathonea Antik Kenti kazılarında, M.S. 600'lü yıllarda çıkan büyük bir yangının karbon tabakası izleri ortaya çıkarıldı. Bu izlerin o dönemdeki depremin ardından çıkmış olabileceği göz önüne alınarak çalışmalar yoğunlaştırıldı.
1.09.2023 Yaşam
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı
İstismar cinayeti dedi ama gerçek bambaşka çıktı Eyüpsultan'da eşine 5 yıl önce cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği kuzeni Abdullah Koşar'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Aslan İlhan hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, olay yerinde 'Namussuzluğun bedeli budur' notu bulunmasına rağmen, cinayetin maktul Koşar, şüpheli Aslan İlhan, İlhan'ın eşi ve ağabeyleri arasında Trakya'da bulunan definenin paylaşımı konusundaki anlaşmazlık yüzünden gerçekleştiğine kanaat getirdi. Savcılık, Aslan İlhan, eşi Semanur İlhan ve ağabeyleri Erdal İlhan ve Nedim İlhan'ın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.
26.08.2023 Yaşam
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenleyen İstanbul İl Jandarma Ekipleri, eski dönemlere ait sikke, altın ve bronz takılar ele geçirdi. Ekipler operasyonda ayrıca, bir araçta timsah başı ve derisi de yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu
İncil ve Tevrat ile çok sayıda sikke ele geçirildi! Tarihi eser operasyonu İstanbul'da dikkat çeken operasyon. Tarihi eser kaçakçılığı yapan 5 kişi yakalandı. Operasyonlarda üzerlerinde Hz. İsa ve Hz. Meryem figürleri bulunan İncil ve İbranice yazılar olan Tevrat'ın da bulunduğu çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sergilendi.
14.07.2023 Gündem
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihi eserler, Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı.
20.06.2023 Gündem
İzmir’deki uyuşturucu operasyonunda 52 şüpheli tutuklandı
İzmir’deki uyuşturucu operasyonunda 52 şüpheli tutuklandı İzmir'in 4 farklı ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 52 şüpheli tutuklandı.
27.05.2023 Gündem
Erzurum'daki 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 59 tutuklama
Erzurum'daki 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 59 tutuklama Erzurum'da gerçekleştirilen 51'inci 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 59 şüpheli tutuklandı. Erzurum merkez, Köprüköy ve Pasinler ilçesindeki operasyonlarda uyuşturucu, silah ile mühimmat ele geçirildi.
2.05.2023 Gündem
TIR'ın lastiğinden çıktı! 1245 altın sikke bulundu
TIR'ın lastiğinden çıktı! 1245 altın sikke bulundu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İran tarafından başka bir TIR tarafından çekilerek getirilen TIR'ın dorsesinin altındaki yedek lastiğin üzerine bırakılan poşette, Osmanlı dönemine ait 1245 altın sikke bulundu.
28.04.2023 Yaşam
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi
Yozgat'ta tarihi eser operasyonu; 100 sikke ele geçirildi Yozgat'ta jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 100 sikke, 1 yüzük ve 4 obje ele geçirildi.
11.04.2023 Gündem
Bankaları 100 milyon lira dolandıran 9 kişi tutuklandı
Bankaları 100 milyon lira dolandıran 9 kişi tutuklandı İstanbul merkezli 9 ilde usulsüz işlem yaparak bankaları 100 milyon lira dolandıran 24 şüpheliden 9'u tutuklandı.
16.03.2023 Gündem
MİT ve özel harekat 1 yıl kapısında beklemişti! 'Gizemli ev'in fiyatı dudak uçuklattı
MİT ve özel harekat 1 yıl kapısında beklemişti! 'Gizemli ev'in fiyatı dudak uçuklattı Mersin'in Tarsus ilçesinde, 4 gecekondulu bir sokakta MİT gözetiminde 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazının yapıldığı, 'gizemli ev'e herhangi bir alıcı tarafından ciddi teklif yapılmadığı öğrenildi. Harabeye dönen evin fiyatı ise dudak uçuklattı.
7.03.2023 Gündem
Tarlada çalışırken buldu! Tam 1500 yıllık: Parlayan bir cisim gördüm
Tarlada çalışırken buldu! Tam 1500 yıllık: Parlayan bir cisim gördüm Dünyaca ünlü tarihi şehir İznik’te tarlasında çalışma yapan çiftçi; sikke ve üzerinde işaret bulunan tarihi eserler buldu.
26.01.2023 Yaşam
Helenistik ve Roma dönemlerine ait 2 bin 384 tarihi eser ele geçirildi
Helenistik ve Roma dönemlerine ait 2 bin 384 tarihi eser ele geçirildi Manisa'nın Kula ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda Helenistik ve Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 2 bin 384 tarihi eser ile çok sayıda tabanca mermisi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
18.11.2022 Gündem
Hatay'da 2 bin 319 tarihi sikke ve 3 yüzük ele geçirildi
Hatay'da 2 bin 319 tarihi sikke ve 3 yüzük ele geçirildi Hatay'da polis ekiplerince, mumlukların içerisine gizlenmiş Roma, Helenistik ve Osmanlı dönemine ait 2 bin 319 sikke ve 3 yüzük ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
5.11.2022 Yaşam
Mersin'de 10 kilo balina kusmuğu ele geçirildi
Mersin'de 10 kilo balina kusmuğu ele geçirildi Mersin'in Mezitli ilçesinde bir eve yapılan baskında 10 kilo 200 gram balina kusmuğu ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
4.11.2022 Yaşam
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri...
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri... İngiltere Kuzey Yorkshire'da bulunan Ellerby kasabasında bir çift mutfak döşemesini yenilemek isterken ülke tarihinin en büyük hazinelerinden birini buldu. 18. yüzyıldan kalma döşeme tahtalarının altındaki bir kaptan çıkan altınlar rekor fiyata satıldı.
10.10.2022 Dünya
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay
Define avcısı iki arkadaş sikkeleri paylaşamayınca yakalandı! İstanbul’da film gibi olay Muş’ta bir arazide kazı yapan define avcısı iki arkadaş, Roma dönemine ait sikke, bilezik ve heykeller buldu. Tarihi eserleri alarak İstanbul Güngören’e getiren iki arkadaştan biri paylaşım konusunda anlaşmazlık yaşanınca emniyete giderek şikayette bulundu. Güngören Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyerindeki havalandırma boşluğuna gizlenen tarihi esenlere el koyarak 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
4.10.2022 Yaşam
Tekirdağ merkezli 5 ilde tarihi eser operasyonu; 14 gözaltı
Tekirdağ merkezli 5 ilde tarihi eser operasyonu; 14 gözaltı Tekirdağ merkezli 5 ilde düzenlenen tarihi eser operasyonunda 560 sikke, 83 obje ile 2 tüfek, 3 tabanca ele geçirildi, 14 şüpheli gözaltına alındı.
30.09.2022 Gündem
İstanbul Havalimanı’nda operasyon! X-ray taramasında fark edildi
İstanbul Havalimanı’nda operasyon! X-ray taramasında fark edildi İstanbul Havalimanından yurt dışına çıkarılmak istenilen tarihi 4 bin adet sikke ile 27 adet tarihi eser niteliğindeki obje, Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalandı.
29.09.2022 Yaşam
Parion Antik Kenti'nde tarihi keşif! Ölülerin ağzında ya da ellerinin kenarında bulundu...
Parion Antik Kenti'nde tarihi keşif! Ölülerin ağzında ya da ellerinin kenarında bulundu... Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde, 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip Roma İmparatorluğu'nun liman kenti Parion'daki kazı çalışmaları sırasında, 2 bin yıllık anne ve çocuğuna ait mezar bulundu. Kazı Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Keleş, "Bunlardan bir tanesi, yetişkin bireye ait kadın mezarı, diğeri ise 9-11 aylık bir çocuk mezarıydı. Bu iki mezarın anne ve çocuğuna ait mezar olduğunu tespit ettik" dedi.
26.09.2022 Yaşam
İstanbul’da durdurulan otomobilden 34 bin 550 adet sikke ele geçirildi
İstanbul’da durdurulan otomobilden 34 bin 550 adet sikke ele geçirildi İstanbul’da yapılan tarihi eser operasyonunda, farklı dönemlere ait toplam 34 bin 550 adet sikke ele geçirildi. Olayla bağlantılı 5 kişi gözaltına alınırken, sikkelerin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu kaydedildi.
21.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sikke ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sikke haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.